Стари, неактуални, заключени теми.
05 Авг 2015, 07:56
Здравейте!
Не съм сигурна дали пиша в правилната тема,но се извинявам.
Искам да попитам,кой противозачатъчните спирали са най-надежните.Повече деца не искам да имам,и искам да се предпазя за дълго време от нежелана бременност.Благодаря предварително.Хубав ден!

Ще чакам Вашия отговор.
08 Авг 2015, 14:30
Здравейте,
дъщеря ми е на 11 години. На 8 май тази година й дойде първият цикъл, всичко бе нормално. На 31 май отново й дойде, след това на 8 юли, на 25 юли отново имаше цикъл, който не спира вече 12-13 дни. Отидохме на лекар, прегледът с видеозон не показа изменения, кръвните изследвания са в норма. Изписаха й Метергин 3 пъти по 1 таблетка, Диоцин 2 пъти по 2 таблетки. Сложихме и една инжекция окситоцин. Цикълът намаля, но все още не е спрял, какво да направим?
10 Авг 2015, 13:51
искам да попитам Герикапс ще предизвика ли менструация.От 2 години месечния ми цикъл се забавя и този път пак закъснява с един месец , дали тези витамини ще го предизвикат и какво ви е мнението
11 Авг 2015, 13:10
Здравейте , моят проблем е следният : преди 2-3 дни имах болка в лявата долна част на кръста и усещане за изтръпналост и леко подуване ми се струва в областта на левия яйчник болката отшумя и се появи отново днес .Болката е постоянна и тъпа на моменти е по остра и на двете места,преди това имах лек проблем с отделителната система и по- точно бъбреците но той отмина след като пих хапчета "Цистон " . На какво може да се дължи това ?
11 Авг 2015, 16:15
здравейте имам 2 деца родени нормално , минаха повече от 2г след второто ми раждане но от 3/4м имам гадене рано сутрин след това започна и корема да ми се подува цикала ми избързва с поне седмица което никога не ми се бе случвало както и болки в яйчниците и в кръста имам час за гениколкога на който се доверявам но е в петък а болките ми намоменти са доста болезнени дори и обезболителните хапчета не ми помагат. след цикал ми се появи и цирвикална слуз , тестове за бременност си правя но не отчита бременнос
23 Авг 2015, 16:43
Здравейте,
На 20.06. ми беше последната менструация. Следващата трябваше да е на 16.07., но не дойде. На 19.07 си направих тест и беше положителен. На 23.07 обаче прокървих и падна топче съсирена кръв. След това започна кафяво течение. Помислих, че съм направила спонтанен аборт. Течението обаче не спря(да отбележа, че не е обилно) и на 13.08 отидох на гинеколог. Той ме гледа на коремен и на вагинален ехограф и каза, че имам киста и остатъци от плоден сак. Каза, че трябва да ми се направи кюртаж. На 19.08 отидох при друг гинеколог-жена, за да ми насрочи ден за кюртажа. И тя ме гледа на вагинален ехограф, видя костста, но не видя остатъци от плоден сак, а нещо което изуми и нея и мен-видя цял плоден сак, отговарящ на 5 г. с. Каза, че вероятно кървя от кистата и че може би, съм забременяла точно преди цикъла, който трябваше да е 16.07. Въпросът ми е какво е вашето професионално мнение и какви са възможните варианти в такава ситуация. Благодаря предварително за вниманието!
24 Авг 2015, 11:00
Здравейте, въпросът ми е свързан с Диане35 - предписаха ми го за лечение на акне. Днес е 12-ти ден от приема на 1-вото хапче от първи блистер. Първото хапче го изпих на 1-ви ден от менструацията, но все още имам нещо средно между зацапване на бельото и кървене, а понякога и лека болка. Гинеколожката ми каза, че имам раничка и ми предписа лекарство, с което да намаже раничката (все още не сме приложили лекарството, а не съм имала оплаквания от въпросната раничка - това се случи преди да ми предпишат Диане35). Моля за Вашия коментар, трябва ли да се притеснявам за нещо? Колко дълго е възможно да продължи зацапването? Предварително Ви благодаря!
10 Сеп 2015, 19:14
Здравейте!
На 26 години съм и пребивавам от известно време в Дания и рядко се прибирам в България.
Бих желала да Ви попитам за моите оплаквания, тъй като лекарите в Дания често не предоставят резултатите от изследвания, не казват диагнозите на пациентите си, понякога дори не назначават лечение, а казват : Ще се оправите от само себе си, млади сте!
Случаят е следният: реших да отида на профилактичен преглед и след няколко настоявания от моя страна ми взеха и проба за изследвания, дали всичко е наред. Това беше в началото на тази година. Пратиха ме при втори специалист, тъй като имаше изменения в големината на клетките - доколкото разбрах, тези на шийката на матката. Обясниха ми, че доста жени имат такива проблеми... Моите клетки бяха със среден размер и ми обясниха, че ако станат големи, тогава могат да ми предложат операция за замразяването/изрязването им (или нещо подобно). Препоръчаха ми друг преглед след година, за да се следи състоянието ми, но към момента, нямало нужда да се предприема нищо. Резултатите бяха изпратени на личния ми лекар, който ме увери, че всичко е наред, но на мен не ми беше показано нищо. При този преглед, простете, ако се изразявам неправилно или грешно- взеха проба на клетки от шийката на матката за изследвания, а при прегледа гинекологът каза, че органите ми изглеждат нормално и няма аномалии.
Въпреки това, от може би година и повече, в менструацията ми се увеличиха едри късчета с тъмночервена кръв, не знам дали се наричат съсиреци? Меки са, и повърхността им е хлъзгава, сякаш имат ципа отгоре. Менструацията ми е много обилна първите 4 дена, като цяло продължава 6-7 дни. Чувствам се много отпаднала по време на периода ми и понякога дори ми е трудно да изпълнявам всекидневните си задължения. Много често се чувствам депресирана, плача без причина и звучи много смешно, но се чувствам все едно е дошъл края на света и сякаш нищо няма да се оправи. Не се чувствам добре в такива състояния, като цяло съм борбен и позитивен човек, но това се повтаря всеки месец.
Днес майка ми ме наплаши, когато й споделих за състоянието си, нейната матка е изрязана, преди няколко години е имала операция, силни кръвотечения, но повече не ми обясни в детайли. Тъй като предишната ми работа беше свързана с тежки физически натоварвания и тежести, тя ме наплаши, че не трябва и да ходя на тренировки, защото се обадила на гинеколога си и по описание, той й обяснил, че състоянието ми е много опасно и ми се забранява всякакво вдигане на тежести над 2 кг и спешно трябва да се вземат мерки.
Понякога майка преувеличава, поради нейни си причини и бих се радвала ако можете да ме посъветвате как да процедирам оттук нататък.
Много Ви благодаря за отделеното време и внимание!
Желая Ви всичко добро!
Поздрави
11 Сеп 2015, 14:43
[quote="Dr Kovacheva"]Д-р Соня Данева Ковачева
Здравейте!
В тази рубрика ще отговарям на вашите въпроси свързани с областта на гинекологичните заболявания!
Много благодаря за предоставената възможност.
Бих желала да получа второ мнение във връзка с получени резултати от изследване за хламидия /преди малко 11.09.2015г./
хламидия трихоматис IgG -резултат 2/отрицателен/ при референтни стойности <16 negativ 16-22 positive
хламидия трихоматис IgM - резултат 1,6 /позитивен/ <0.9 negativ >1.1 positive
Моята генеколожка прецени, че няма нужда от лечение.
Сподели, че втория показател показва борбата на имунната ми система и няма нужда от медикаментозно лечение.
Въпросът ми е, дали да се доверя или не.
Търся още едно мнение.
Благодаря Ви предварително.
14 Сеп 2015, 18:44
Illusion написа:Здравейте Д-р Михнев
Казвам се Виктория и съм на 22 години. Преди около 8 месеца имах болки в областта на левия яйчник. След посещение при гинеколог се установи, че яйчника е уголемен. Предписан ми беше антибиотик, който пих 7 дни. След това нямах оплаквания до преди 3 седмици. Болката отново се появи, но този път ме боляха и двата яйчника, областта на матката и болка ниско в таза. Посетих друг гинеколог, като прегледа се състоя точно 5 минути, само на видеозон и ми беше поставена диагноза Остър салпингит и оофорит. Изписаният антибиотик е Азитрокс за 3 дни, на 4-ия ден една капсула Кандизол. Въпросът ми е възможно ли е това възпаление да е в следствие на заразяване с Хламидия и ако да, колко дни след приема на лекарствата да се подложа на изследване за Хламидия?
Предварително Благодаря!!!
Здравейте,Виктория,
Възпалението най-вероятно е хронично,с обостряния,чиято основна характеристика най-често са появилите се оплаквания.
Дали сте боледувала изобщо,дали в момента боледувате или само сте имали контакт с хлами-дии,може да се установи с кръвен тест. Добре е в момента на вземането на кръвната проба да не приемате противовъзпалителни препарати.
Независимо от вида на причинителя или причинителите,възпалителните заболявания на аднексите са лечими. Необходимо е да положите усилия за системна терапия,защото инцидент- ните посещения,респективно кампанийното лечение,крие риск от напредване на промените в тръбите,които са яйцепроводи.