За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.
Правила на форума
Добави отговор

Защо продуктите на Gliss са толкова скъпи в България

30 Яну 2012, 01:09

Здравейте, аз от много години ползвам Schwarzkopf GLISS LIQUID SILK SHAMPOO и балсам за коса, от години живея в чужбина и когато ми се наложи да закупя този продукт от магазина направо се сразих.Въпросът ми е следния и ще помоля за съответния отговор, защо в Европа цената на този продукт е с 3,2 евро за 400 ml, а в България за 250 ml е 6.6о на някои места? Мислех, че тази мода със вносните стоки да са лукс тук вече е минало, това беше в миналият век, но както виждам лакомията или по-точно селянията все още е в сърцата на народа и в 30 век да станем българинът все по един и същ начин ще разсъждава, внос ли е то си е лукса :! :! :! Защо в друга държава с по-висок стандарт на живот ще е по-евтин този продукт от България не знам, дали някой ще посмее да отговори на моят въпрос, а ако греша много ще се радвам да получа един логичен отговор.Време е малко да се позамислите след като искате да ставате европейци да започнете и да разсъждавате като тях, иначе ще живее във времето на Бай Ганьо, още дълги години.Благодаря!

Re: Защо продуктите на Gliss са толкова скъпи в България

02 Фев 2012, 12:20

Здравей,Лина!Аз имам магазина за парфюмерия и козметика и това ,което си констатирала ти,го чух и от други познати,които се връщат от чужбина.Явно нещата стоят по този начин.Единственото ,което мога аз да ти отговоря,че това завишаване на цените не идва от нас-търговците на дребно.В момента има голяма стагнация на пазара и аз се опитвам да продавам с много малки надценки за да съм конкурентно способна,работя с 15%,което е много малко за да се покрият всички разходи и да излезеш на печалба.Но има нещо в политиката на дистрибуторите,което не ми харесва,поддържат високи цени и непрекъснато ги увеличават.Но дали при тях е вината не мога да бъда сигурна,защото и те като официални представители плащат за какво ли не.Когато до нас достигне стока от нелегален внос,тя определено е по-евтина,но ние се притесняваме да взимаме такава стока ,защото е без документи.Това е от мен.Не мога да обясня нещата напълно,но поне това ,което знам аз ти го казах.

27 Мар 2012, 15:39

Според мен не само на Глис са скъпи, а всички.Не само, че са по-скъпи, ами и некачествени.

21 Сеп 2012, 14:43

Абе не мисля, че 4 лева е кой знае скъпо за шампоан, поне за толкова си го купих аз преди около 2 седмици. Ползвам на Gliss и балсама-спрей без отмиване 5 и нещо беше. Колко е зад граница, че е толкова фрапираща разликата?

01 Ное 2013, 12:50

Е, нали се сещаш, европейци сме. Само цените ни, де, но пък бързаме да догонваме и с данъци и такси, например. Дали получаваме нещо насреща - няма значение, важното е, че сме европейци!

31 Яну 2014, 03:42

totka_lukanova написа:Според мен не само на Глис са скъпи, а всички.Не само, че са по-скъпи, ами и некачествени.

Естествено, нали сме страна от третия свят... как ще са качествени....

31 Яну 2014, 03:44

Ваня_13 написа:Абе не мисля, че 4 лева е кой знае скъпо за шампоан, поне за толкова си го купих аз преди около 2 седмици. Ползвам на Gliss и балсама-спрей без отмиване 5 и нещо беше. Колко е зад граница, че е толкова фрапираща разликата?

Ти прочете ли какво написа авторката че задаваш такива въпроси...

31 Яну 2014, 18:36

lina Borisova написа:Здравейте, аз от много години ползвам Schwarzkopf GLISS LIQUID SILK SHAMPOO и балсам за коса, от години живея в чужбина и когато ми се наложи да закупя този продукт от магазина направо се сразих.Въпросът ми е следния и ще помоля за съответния отговор, защо в Европа цената на този продукт е с 3,2 евро за 400 ml, а в България за 250 ml е 6.6о на някои места? Мислех, че тази мода със вносните стоки да са лукс тук вече е минало, това беше в миналият век, но както виждам лакомията или по-точно селянията все още е в сърцата на народа и в 30 век да станем българинът все по един и същ начин ще разсъждава, внос ли е то си е лукса :! :! :! Защо в друга държава с по-висок стандарт на живот ще е по-евтин този продукт от България не знам, дали някой ще посмее да отговори на моят въпрос, а ако греша много ще се радвам да получа един логичен отговор.Време е малко да се позамислите след като искате да ставате европейци да започнете и да разсъждавате като тях, иначе ще живее във времето на Бай Ганьо, още дълги години.Благодаря!

Те всички продукти в България са по-скъпи в сравнение с повечето европейски страни... и единствения логичен отговор е защото сме мошенници... наистина е така. Аз съм пътувала много както в европа, така и извън нея... и в момента съм в чужбина и се наслаждавам на добро качество, голям избор и супер цени. Както на хранителни продукти, така и на козметика, дрехи... Помня когато бях в Италия и минавахме покрай един супермаркет на връщане, а аз имах само 3 евро, колко много неща си накупих и се натъпках... същите марки, и глупости, не вярвам качеството да е било по-зле... Ние нямаме нищо общо със Швейцария, ама цените май скоро ще са както и там... тези шампоани да не би да имат зато вътре?
Всичко си е чисто мошенничество, а ние продължаваме да си хвърляме парите за нещо, което не струва толкова.

03 Фев 2014, 14:57

За съжаление е така - както и другите са написали, не само, че са по-скъпи продуктите ами не са и оригинални...
Аз също пътувам в чужбина и когато мога си купувам оттам това, което ми трябва. Иначе тук си поръчвам от сайтове в чужбина като ягодката например за козметика.

03 Фев 2014, 15:42

И според мен е най-добре продуктите да бъдат поръчвани по интернет, знаеш че са качествени и знаеш защо даваш съответната сума, нали? Аз лично предпочитам био продуктите, затова когато имам възможност купувам по-скъпо, но качествено.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2