Хемороиди - въпроси, отговори, лечение и коментари

Конския кестен избавят от електросмога и лекува хемороиди

Мнениеот YoLindi » 15 Окт 2013, 14:51

Вярвате или не, конския кестен може да ни избави, както от някой болести, така и да ни предпази от невидимия електросмог? Не? Само прочетете!

Мигрената, избухливостта, нервността, дисбаланса могат да бъдат премахнати само „с един кестен в ръка” или по-точно да се сложат под възглавницата 5-6 кестена.
:idea: Поставяйки кестен в джоба на панталона си, вие предпазвате 30-40% от тялото си от вредните лъчения на мобилните телефони и безжичните wi-fi устройства. :idea:

Най-простия опит, който може да се направи е с кестенче пред монитора на компютъра – реакцията е много по-бързо свиване от обичайното, понеже поглъща вредните лъчения.

Кестените са много добро и отдавна познато средство при болка и възпаление, при неспокоен сън, хемороиди, флебит и разширени вени.

Рецептата за: хемороиди, флебит и разширени вени:
ситно нарязани кестени се киснат 14 дни в люта ракия, в съотношение 2:10, след това, тази настойка, може да бъде използвана за различните цели.

За съжаление, не зная други рецепти и приложения на кестените.
Споделете навреме, докато ги има и можем да си съберем! :!: :!:
YoLindi

Re: Конския кестен избавят от електрогмога и лекува хемороид

Мнениеот bojo_kolev » 15 Окт 2013, 14:55

За пръв път чувам нещо такова, зная че са отровни, но нямах идея, че могат да помагат. Аааа имаше, всъщност една рецепта, но не я помня, облекчаваше болките в ставите! :?:
bojo_kolev

Re: Конския кестен избавят от електросмога и лекува хемороид

Мнениеот PasDeDeux » 22 Окт 2013, 00:02

Хахах, не съм и помисляла, че нещата които ни бият по главите, когато духне, всъщност искали да ни дадат идеята, че и от тях може да има такава полза!
PasDeDeux

Re: Хемороиди и анални фисури

Мнениеот dkd6517 » 04 Яну 2014, 18:44

Ако вече се интересувате от мехлеми за хемороиди, значи имате поне 2-ра степен хемороиди. Аз лично изгубих 1-2 години с Доксипрокт, Пайлекс и още два други, чиито имена не помня. Тези мехлеми само облекчават, но не лекуват оформили се вече хемороиди. Съжалявам, че не отидох веднага на операция (на мен приложиха метода лигиране). Не си струва да търпите дискомфорта, оперирайте се навреме - след оперативната болка е 2-3 дни. Още повече, че ще ви прегледат и за други съпътстващи заболявания.
dkd6517

Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот Dr Atanas Matev » 07 Апр 2014, 19:33

Здравейте, специалист съм в лечението на болести на ануса и ректума. Тук можете да зададете вашите въпроси свързани с хемороиди.
Повече информация за д-р Атанас Матев можете да откриете в справочника на Фрамар.

Др. Матев-проктолог http://www.hemoroidi.bg
Аватар
Dr Atanas Matev

Re: Чесънът лекува хемороиди

Мнениеот tami6 » 08 Апр 2014, 10:24

Хемороидите са един от най-разпространените заболявания. Според статистиката от хемороиди страда 12% от населението. По същия начин се случи при жените и при мъжете. Може ли да се постигне висок ефект за лечение на хемороиди ( хемороиди ) Рецепти на традиционната медицина . Ако направите това в обикновена обстановка у дома, с цел изцеление, че е възможно да се постигнат положителни резултати. Ние Ви донесе рецепта ефикасно вътрешните мазнини за лечение на хемороиди , които бързо се приготвят , и е помогнал на много хора се отървете от това неприятно заболяване. Рецепта домашно приготвени мехлеми за лечение на хемороиди За подготовката на тази мазнина е необходимо : - 1 супена лъжица мед - 10 грама на фин прах прополис - 50 мл растително масло - 50 грама пчелен восък качество Подготовка на мазнини : Първи Смесете една супена лъжица мед с 1o грама ситно стрити на прах прополис . Смес каша черпак или черпак в по-малък стъкло или емайл пот , докато стане хомогенна . Преди употреба, прополис държат няколко часа в хладилника , за да се втвърди . По този начин е по-лесно да посегнат . Втори Вторият емайл съд Налейте 50 мл растително масло и се добавят 50 грама пчелен восък . Сложете на тих огън и да доведе до възпаление . Когато сместа заври , отстранете от топлина и се оставя да се охлади малко . Трета В prohladjeno (до 60-70 градуса) масло , добавете сместа от мед и прополис и всичко се разбърква добре . Четвърто Вашият домашен мехлем за лечение на хемороиди е приключила! Мачтата се съхранява в стъклен буркан в хладилника . Как да използвате тази мазнина Първи Парче от марля , натопена в тази мазнина сложи в ануса всяка вечер. Оставете го цяла нощ . На сутринта премахнете. Втори Или да направите малки свещи на тези мазнини . Преди употреба , да ги сложи във фризера за около двадесет минути, за да се затягат . Преди да заспя , поставете свещичка в ануса . Процедурата да се направи всяка вечер , до пълно изцеление. Преди всяко действие е добро измиване ! Преди да започнете самостоятелно лечение на хемороиди , трябва да се диагностицира гастроентеролог на заболяването. След потвърждаване на диагнозата на хемороиди (важно е да се изключи злокачествено заболяване на дебелото черво) , можете да се лекува това заболяване с тази грес или други естествени средства за лечение на хемороиди.
tami6

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот Semiraga » 09 Апр 2014, 20:33

Здравейре,
На 32 години съм и имам външни и вътрешни хемороиди, което е установено с медицински преглед. Имам кървене по време на изхождане (вижда се на хартията или в тоалетната чиния има капка ярко червена кръв), понякога е болезнено.Въпросът ми е дали и какъв преглед се прави, за да съм сигурна, че хемороидите са единствената причина за кървенето и ако трябва да се правят някакви профилактични прегледи на какъв интервал се правят и дали е по моя преценка или се прави по преценка на лекар.
Благодаря предварително за отдлеленото време!
Semiraga

Re: Чесънът лекува хемороиди

Мнениеот Sophia.G » 14 Апр 2014, 22:47

Problem написа:Рецептата е бабешка и само баба знае дали лекува :D Две три скилидки чесън се счукват докато сокът им изтече, прецеждат се с марля или тензух и полученият сок се поставя в хладилника,след това се нанася върху хемороидите (не трябва да са кървящи ) и се запечатва със свинска мас.Доста смешно но може и да действа лично аз не съм го пробвал.За да има ефект трябва да се прилага всяка вечер.Успех и внимавайте все пак това е бабина рецепта.

Според мен няма как да действа.
Sophia.G

Мнениеот petrov » 19 Апр 2014, 11:34

Здравейте, д-р Матев!

Прочетох доста неща и съм впечатлен от вашата компетентност. Аз съм на 48 години. От десетина години имам проблем със стомаха - газове и подуване, а отпреди 4-5 години започна периодично кървене при изхождане - не е в самите изпражнения, а веднага след тях светла кръв. Ходих на гастроентеролог преди две години, правиха ми ендоскопия и диагнозата бе вътрешни хемороиди, склонни към кървене. Преглеждаха ми и червото, с някаква течност го пълниха, казаха, че нямам рак, а се касае просто за колит.
Взимал съм по тяхно предписание Салофалк, Масту или Детралекс. Болки никога не съм имал, външни хемороиди също. Проблемът е, че периодично, на 3-4 месеца, получавам кървенето, което ви описах. За последно са ме преглеждали преди около две години.
Дали наистина е хемороиди, налагат ли се по-чести прегледи? Смятате ли, че е необходимо да дойда в Стара Загора и имам някакъв неотложен проблем, или просто може да продължа медикаментозно лечение когато има нужда. Нормално ли е това кървене на 3-4 месеца, то е еднократно обикновено.
Какво бихте ми препоръчал?
petrov

Мнениеот Dr Atanas Matev » 22 Апр 2014, 12:51

Semiraga написа:Здравейре,
На 32 години съм и имам външни и вътрешни хемороиди, което е установено с медицински преглед. Имам кървене по време на изхождане (вижда се на хартията или в тоалетната чиния има капка ярко червена кръв), понякога е болезнено.Въпросът ми е дали и какъв преглед се прави, за да съм сигурна, че хемороидите са единствената причина за кървенето и ако трябва да се правят някакви профилактични прегледи на какъв интервал се правят и дали е по моя преценка или се прави по преценка на лекар.
Благодаря предварително за отдлеленото време!

Здравейте, добре е да се извърши преглед при мен, в момент когато имате кървене. Тогава мога да Ви отговоря, дали кървенето е от хемороиди, фисура или друго заболяване. Ако искате отговор на въпроса дали има нещо друго- това може да се потвърди или отхвърли, чрез извършване на ендоскоско изследване напр. сигмоидоскопия. Извършвам такива изследвания след предваритело записване, има и предварителна подготовка за почистване на червото. Неприятно но неболезнено изследване. На Вашата Възраст кървенето най-често , /но не винаги/ е от анално заболяване.
Др. Матев-проктолог http://www.hemoroidi.bg
Аватар
Dr Atanas Matev

ПредишнаСледваща

Назад към Хемороиди - болести на ануса