petrov написа:Здравейте, д-р Матев!
Прочетох доста неща и съм впечатлен от вашата компетентност. Аз съм на 48 години. От десетина години имам проблем със стомаха - газове и подуване, а отпреди 4-5 години започна периодично кървене при изхождане - не е в самите изпражнения, а веднага след тях светла кръв. Ходих на гастроентеролог преди две години, правиха ми ендоскопия и диагнозата бе вътрешни хемороиди, склонни към кървене. Преглеждаха ми и червото, с някаква течност го пълниха, казаха, че нямам рак, а се касае просто за колит.
Взимал съм по тяхно предписание Салофалк, Масту или Детралекс. Болки никога не съм имал, външни хемороиди също. Проблемът е, че периодично, на 3-4 месеца, получавам кървенето, което ви описах. За последно са ме преглеждали преди около две години.
Дали наистина е хемороиди, налагат ли се по-чести прегледи? Смятате ли, че е необходимо да дойда в Стара Загора и имам някакъв неотложен проблем, или просто може да продължа медикаментозно лечение когато има нужда. Нормално ли е това кървене на 3-4 месеца, то е еднократно обикновено.
Какво бихте ми препоръчал?
Здравейте, мисля, че съм Ви отговорил на личен мейл. Ако греша ще Ви пиша отново.