Хемороиди - въпроси, отговори, лечение и коментари

Re: Хемороиди от работа в офис - възможно ли е?

Мнениеот Цвети Цветкова » 18 Дек 2019, 17:30

Тео Чирпанлийски написа:Вземете да се ориентирате да живеете по-здравословно. И аз съм в офис от известно време, но искам хубав стол, движа се на всеки един час по 5-10 минути.
И да, възглавничката никого няма да спаси.

Точно така. Обездвижването е причината. Затова - при всяка възможност се раздвижвайте. Здравословното хранене също не е за пренебрегване.
Цвети Цветкова

Re: Хемороиди от работа в офис - възможно ли е?

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 19 Дек 2019, 14:38

Не само хемороиди, но и разширени вени и гръбначно изкривяване може да получиш от работата в офиса. Движение трябва. Спортувай след работа... поне 2-3 дни в седмицата, ходи пеш повечко...
Аватар
Лош Холестерол 007

Re: Хемороиди - боров вазелин и сулфатиазол - помагат ли?

Мнениеот Пламена И. » 07 Фев 2020, 16:45

Д-р Атанас Матев е специалистът, който може да ви даде най-точна информация по Вашия проблем. Ако се налага операция, пак той е на-добрият избор. Препоръчвам го.
Пламена И.

Re: Хемороиди и анални фисури

Мнениеот ImagMagi » 20 Фев 2020, 12:48

Здравей Марго,
Искам да ти благодаря.Използвах написаното от теб.Има резултат.Бъди здрава!
ImagMagi

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот alana9 » 24 Мар 2020, 15:14

Здравейте, доктор Матев! Предвид случващото се вмомента, реших да Ви пиша тук, иначе щях да дойда на преглед. Оперирахте ме преди месец за външни хемороиди и вмомента нямам болки и проблеми, но пак има нещо набъбнало отвън до ануса, което както е много малко, после може да стане по-голямо, но не ме боли. Възможно ли е пак да е външен хемороид?
alana9

Мнениеот moonlightbae92 » 25 Мар 2020, 03:39

Здравейте, момиче на 15 съм и имам хемороиди от 2 години.Винаги ме е било срам да споделя с родителите си и все още ме е. Затова реших да пиша тук. Нямам кървене, дори не са възпалени, само след дефекация, та въпроса ми е, може ли да ми кажете някое мехлемче и дали ще изчезнат само с мехлем. Мазала съм се с крем ,,Хеморрел", но той просто успокоява хемороиди не ги лекува. Благодаря предварително!
moonlightbae92

Мнениеот Milenium86 » 03 Апр 2020, 00:21

Здравейте, искам да споделя своя проблем и се надявам с получа помощ. На 30 год съм раждала нормално, още по време на бременността имах проблем с ходенето до тоалетната, но проблема се задълбочи. И сега четири години по късно имам външни хемороиди, които по едно време боляха и имаше кръв като много се раздразнят, но сега след всяко ходене до тоалетната мажа с какви ли не мехлеми и не боли и намаляват, но искам да изчезнат. Въпроса ми е само оперативно ли, и докога няма ли пак да се появят
Milenium86

Мнениеот Лора.Гергова » 09 Апр 2020, 13:31

Добър Ден, дъщеря ми е на 2 години и от бебе е със запек. Не обича много плодове и почти не яде, но личната лекарка ни изписа сироп и нямаше ефект.. Понякота с акото има и кръв, попитах личната и тя каза, че не може толкова малко дете да има хемороиди, но вчера докато се напъваше за ака, видях едно топче от вътрешната страна на ануса г/д колкото грахово зърно . Има ли лечение и трябва ли задължително да се прегледа от лекар, понеже е много скарана със доктори за жалост изпада в истерия и трудно може да се проведе нормален преглед.
Лора.Гергова

Мнениеот DimitarG » 09 Апр 2020, 21:18

Здравейте,
Аз съм на 30 години и мисля, че имам хемороиди, но несъм сигурен. Случвало ми се е след изхождане, докато се бърша да видя малко кръв по тоалетната хартия, като кръвта е само там, по фекалиите не съм забелязал. След такива ситуация се чувствах малко дискомфортно на това място. Преди няколко дена след изхождане забелязах при бърсане, че имаше повечко кръв, като отново не видях такава по фекалиите. След изхождането чуствах по-голям дискомфорт в сравнение с предишните случаи. Това хемороиди ли са?
DimitarG

Мнениеот tina1111 » 13 Апр 2020, 13:37

Здравейте,
Аз съм на 18 години и от 5 дни ми се появи топче около ануса. Болезнено е, но няма кървене. Меко е на допир и ми създава дискомфорт. Не знаех към кого да се обърна и поисках направление от личната лекарка за гинеколог, като ѝ казах симптомите си. Впоследствие разбрах, че това не е специалиста, при когото следва да се прегледам. Ще се радвам, ако можете да кажете какво ми има и какво домашно лечение мога да предприема, преди да отида на преглед, тъй като има вероятност да се случи след празниците, а е неприятно.
tina1111

ПредишнаСледваща

Назад към Хемороиди - болести на ануса