Хранителни алергии - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с алергия и имунология, да споделяте мнения и да получите съвет - хранителни, слънчеви алергии и други.

Re: Алергия или?

Мнениеот Lili_pili » 14 Сеп 2017, 14:21

Когато направиш изследването кажи какво е самото изследване, не ми е ясно какво се прави за това изследване.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Morphoza » 15 Сеп 2017, 15:31

Здравейте днес намерих време отидох до болницата взеха ми кръв и я изпратиха засофия защото в моя град не правели такива изследвания в вторник ще дойде резултата и ще пиша. Поздрави
Morphoza

Мнениеот Kaya » 15 Сеп 2017, 15:37

Само кръв ли ти взеха?
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Morphoza » 15 Сеп 2017, 15:40

Да само кръв ми взеха
Morphoza

Мнениеот rabotnata pchela » 15 Сеп 2017, 15:43

Ще се чуе във вторник да не забравиш да пишеш, а до тогава яж зеленчуци :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Morphoza » 21 Сеп 2017, 16:21

Здравейте забравих да пиша вторник за жалост нямам непоносимост към лактоза незнам какво да ви кажа повече :D
Morphoza

Мнениеот Malina » 21 Сеп 2017, 18:37

Е, за съжаление. Просто спри да ядеш кашкавал и да не ти пука! :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Morphoza » 21 Сеп 2017, 22:06

Говорих с един приятел на нашите който е доктор в софия каза ми да отида на зъболекар да нямам някой развален зъб. На пръв поглед зъбите са ми отлични не виждам нито развален нито жълт но ще пробвам и ще ви кажа.
Morphoza

Алергия от пуканки от киното в мола...възможно ли е?

Мнениеот Ruminia » 11 Дек 2017, 22:30

През уикенда за първи път водихме детето ни на мола, на един детски филм. След киното ни поиска пуканки и започна заедно с приятелчетата да яде. Видях, че малко се лигавеха, като си мачкаха пуканките по устните, но не обърнах внимание голямо. Не продължи дълго, с приятелчетата си намериха друго занимание.
След 2 часа, вече у дома, съпругът ми ме попита дали се е случвало нещо? Цялата устна на момиченцето ни беше в червени петна, точно там, където си мачкаха пуканките.
Измих я добре /отново/ и дадох Ксизал.
Посърбя я малко и до сутринта беше добре.
Но възможно ли е да има алергия от пуканките в мола? Нещо от мазнините? Или оцветители/овкусители? Или е просто случайност? Имате ли подобни случаи и вие?
Ruminia

Re: Алергия от пуканки от киното в мола...възможно ли е?

Мнениеот Pipilota » 12 Дек 2017, 10:18

Сол. Това е раздразнило устата на дъщеря ви, все пак като досега не е яла пуканки, изяла е повече и сами казвате, че се е плюнчила излишно, ето го резултата. Знаете какво става, когато чоплите дълго време семки, от солта се раздразват устните. При пуканките също има твърди "режещи" частици, както при слънчогледовите семки. Така че съвсем естествено, че ще се наранят устните й. Няма защо да се притеснявате, нито е трябвало да приемате противоалергични.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Алергология и имунология