Добави отговор

Re: Имуностимулация при деца - онлайн консултация с Педиатър

12 Сеп 2017, 20:28

Здравейте д-р Кисьова.
На 6 месеца е дъщеря ми и преди няма и месец боледуваше от вирусна инфекция. Приеха ни в болница заради ниски левкоцити. При изписването бяха се повишили до над 6 , но 10 дни след това направихме контролни изследвания и пак бяха се понижили . Казаха ни да я пазим и на 3 седмици да повтаряме изследванията. Искам да попитам дали мога да и давам някакви витамини за подсилване на имунната и система. Благодаря предварително

09 Фев 2018, 16:48

Здравейте! Искам да попитам за коластрата....моето бебе е на 11 месеца и до сега е изпил 7 антибиотика, миналия месец изпи 3 един след друг. Въпроса ми е мога ли да му давам коластра като имуностимулиращо и по колко капсули се дават и колко време

09 Фев 2018, 20:35

Здравейте, синът ми е на 3 месеца. Давам му имунокол течна коластра по 5мл на ден. След какъв период трябва да направим пауза?

Re: Когато детето ни често боледува... Да си помогнем взаимно!

13 Апр 2018, 09:49

децата боледуват не само заради останалите, които идват болни, а и защото родителите не съумяваме да им изградим имунитет, държим ги затворени по цял ден, зимата ги пазим да не излязат случайно на студения коридор, да не говорим, че са навлечени във време, в което би следвало да ходят вече по къси панталони.

Re: За или против имуностимулаторите в ранна детска възраст?

08 Авг 2018, 15:36

Според мен имунитетът си зависи от самото дете и каквито и щуротии да му даваме няма да помогнат, особено сега модерните, които само и единствено чрез представител можеш да си купиш.. да бе да. ..
Доказани неща, като напрпимер омега-3, витамини - да, норазни водорасли и алое, с модерни презентации ме карат да се замислям преди да се купя.

08 Авг 2018, 17:25

Ох, изредила съм няколко и все боледуваме. То май докато не го израсте детото, каквото и да даваме, не е ясно до колко помага. Темата е спорна. От една страна не е ок на тъпчем децата си с какво ли не, но от друга страна, като майка, чиито деца редовно боледуват, се чудиш какво да даваш да не се мъчат и те, че и аз.

09 Авг 2018, 09:14

Наистина родителите изпадат в безизходица, а с това натоварено ежедневие, което имаме и възрастните, много ясно осъзнаваме всяко отсътвие и разболява не децата ни. Не че ние не сме боледували като малки, но имаше възможност да бъдем гледани и на никой не му е правило чак толкова голямо впечатление, както в момента, когато постоянно се говори за болнични.
Затова и родителите се чудят какво да дадат на децата си, за да бъдат здрави, да нае отсъстват и да не се застрашава по тоя начин целия социален живот на цялото семейство, колкото и грозно да звучи, в наши дни и децата ни не могат да си позволят да боледуват. :-|
Има все пак някои народни методи, които доказано помагат, като например, сиропът от черен бъз. Аз лично бих избрала народната медицина, пред прехвалени препарати от аптеки и дистрибутори.

08 Окт 2018, 19:12

Трябва децата да ядат разнообразно, за да могат да изграждат здрав имунитет. Важото е да се научим да ги храним богато, а не с еднообразни неща, които да им вредят в дългосрочен план. Знам, че е по-лесно да им дадем салам на филия, ама това не помага за здраво тяло.

16 Ное 2018, 12:50

Сина ми беше така - вече можех да предвидя кога какво ще лепне, според сезона...Освен че трябва да се израсте, аз му давах пчелно млечице в преходните сезони.

Подсилване на дeтския имунитет

23 Окт 2022, 20:10

Здравейте, имам детенце на 3г. от 1вия ден в детската кашля, сополи и не минават бързо.. с мъжа ми изкупихме половината аптека и нищо не помага. Моля ви кажете ми нещо за подсилване на имунитета, макар и домашно. Биозин, имунотрофина е пила, в момента пие комбинирани сироп от витамини от д-р Тайс. Благодаря за отделеното време!
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 18, 19, 20, 21, 22