Изменения при изследване на урината - онлайн консултация с нефролог

Тук можете да зададете въпроси към лекар специалист, да се консултирате и да споделите мнения за здравни проблеми. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар.
Проф. д-р Боряна Делийска

Re: Изменения при изследване на урината - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Dr Boriana Delijska » 13 Авг 2018, 07:52

Здравейте
Креатининът е леко повишен и може да се свърже с претърпяната голяма операция, но все пак е неабходимо за се изясни дали има и друга причина за повишения креатинин. Уместно е да се предприемат мерки за отстраняване на други фактори, които могат да намалят функцията на единствения бъбрек. Уместно е да се насочите към компетентен нефролог за консултация.
Dr Boriana Delijska
 
Мнения: 41
Регистриран на: 22 Фев 2017, 10:45

Re: Изменения при изследване на урината - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот valio » 18 Сеп 2018, 23:32

Здравейте!
Казвам се Валентин и съм на 23 години. Проблема ми е, че често уринирам като цяло, през час и 20-30 минути горе-долу, но понякога е и през час и 10 минути, а понякога е и по-бързо от час и количеството на урината обикновенно е малко. Особено когато е студено, настивам ли не знам и обикновенно тогава ходя през по-малко от час и урината е в по голямо количество от обикновеното и е безцветна. Проблема се появи преди около 4 години, тогава уринирах през около 3 часа. Направих си пълно изследване на бъбреците, мисля че и на други органи, май изследването е венозна урография. Заключението от изследването беше: КТ данни за двойна пиелокаликсна система в ляво. Наличие на малко количество остатъчна урина в пикучния мехур след микция. Заключението на уролога, като цяло май е свръхактивен пикучен мехур. Доколкото го разбрах май имам двоен десен бъбрек, ама не съм сигурен и искам да ви попитам дали е възможно такова нещо? Искам да ви попитам и какво означават следните съкращения: простата - неумеличена с еднородна ст-ра; черен дроб - неувеличен с хомогенна ст-ра без огнищни лезии; слезка - б.о.? Свръхактивният пикучен мехур възпаление ли е или инфекция? Другите проблеми са, че през ноща получавам полюця, средно около 1 път на седмица в последно време и обикновенно след онаниране или преждевременна еякулация, изпитвам напрежение в тестисите. Аз по принцип съм много чувствителен човек. Според вас, каква може да е причината за напрежението в тестисите?
valio
 
Мнения: 9
Регистриран на: 11 Юни 2018, 18:56

Re: Изменения при изследване на урината - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Dr Boriana Delijska » 05 Окт 2018, 06:54

Здравейте
Двойният бъбрек не е сериозна бъбречна аномалия и често се среща.
По отношение на оплакванията от полюции и болка в тестиса моля да се свържете отново с уролог.
Dr Boriana Delijska
 
Мнения: 41
Регистриран на: 22 Фев 2017, 10:45

Re: Изменения при изследване на урината - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот valio » 05 Окт 2018, 14:05

Здравейте!
Благодаря за отговора. Преди 4 или 5 години някъде ходих на уролог и той ме прегледа и ми каза, че няма херния. Тази година друг уролог при когото ходих и ме прати на пълното изследване на отделителната система, също ме прегледа и нищо не каза за херния, гледа ми и простатата. Аз обикновено преди 6 или 7 години някъде започнах да се задържам и да не ходя на тоалетна, когато ми се уринира,често като цяло. Може ли от това да е възникнал проблема? Преди около 8 години тичах едно дълго разстояние и по време на бягането почувствах напрежение в тестисите, но не спрях да тичам и си тичах така. След не знам си колко време спрях да тичам и от тогава като цяло ми започнаха оплакванията с напрежението в тестисите. Претоварил ли съм се тогава, аз имам доста слаба телесна фигура.

Поздрави,
Валентин
valio
 
Мнения: 9
Регистриран на: 11 Юни 2018, 18:56

Предишна

Назад към Урология и нефрология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron