Изменения при изследване на урината - онлайн консултация с нефролог

Тук можете да зададете въпроси към лекар специалист, да се консултирате и да споделите мнения за здравни проблеми. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар.
Проф. д-р Боряна Делийска

Изменения при изследване на урината - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Dr Boriana Delijska » 22 Фев 2017, 12:46

Тук може да задавате всичките си въпроси, свързани с измененията при изследване на урината. На вашите въпроси ще отговаря Проф. д-р Боряна Делийска, д.м.н.


Повече за Проф. д-р Боряна Делийска и нейната практика, можете да откриете в Справочник Фрамар!
Dr Boriana Delijska
 
Мнения: 24
Регистриран на: 22 Фев 2017, 10:45

Re: Изменения при изследване на урината - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Иренka » 14 Юни 2017, 15:39

Здравейте,преди 2 години прекарах цистит,лекуваха ме около месец с антибиотик и цистон, сега отново след уриниране имам тежест ниско доло и понякога остра моментна болка.След посещение при личен лекар ми назначиха изследване на урина седимент и на седимент бактерии -пише единични на поле;седимент левкоцити -единични на поле;седимент електроцити-не се откриват;седимент цилиндри- не се откриват;седимент кристали - не се откриват,бихте ли ми казали какво показват резултатите. Дали е необходимо изследване на стерилна урина?благодаря предварително!
Иренka
 
Мнения: 3
Регистриран на: 14 Юни 2017, 15:09

Re: Изменения при изследване на урината - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Dr Boriana Delijska » 21 Юни 2017, 15:57

Здравейте
Както описвате резултатите, изглежда, че урината е нормална и вероятно оплакванията Ви вече не са свързани с инфикция на отделителните пътища. Бих ви посъветвала да Ви консултира и гинеколог за преценка на характери на оплакванията.
Поздрави
Dr Boriana Delijska
 
Мнения: 24
Регистриран на: 22 Фев 2017, 10:45

Re: Изменения при изследване на урината - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Иренka » 23 Юни 2017, 13:26

Благодаря Ви за отговора!
Иренka
 
Мнения: 3
Регистриран на: 14 Юни 2017, 15:09

Re: Изменения при изследване на урината - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Melizanda » 26 Юли 2017, 16:50

Здравейте,

Бременна съм в 36 гестационна седмица и след задължителните изследвания на кръв и урина някои показатели са извън референтните стойности. Те са:
Седимент - Левкоцити (Sediment WBCs) 12 на поле при референтна стойност <4
Седимент - Плоски епителни клетки (SQECs) 15 на поле при референтна стойнст <5
Урина - Левкоцити (Leukocytes) - 3+
Кръвни показатели:
СУЕ (ЕSR) - 46, при референтни стойности 2-37
WBC ( Левкоцити - бр.) 11,63 , при референтни стойности 3.50-10.50
Ly% (лимфоцити) 16,8, при референтни стойности 21-53
Neu% (неутрофили) 75,8, при референтни стойности 40-75
Mo# (моноцити) 0,74 x10^9L, при референтни стойности 0.20-0,60
Neu#(неутрофили) 8.83 x10^9L, при референтни стойности 1,90-7,90
MCV (ср. обем на еритроцита) 98,7 fL, при референтни стойности 80-96
Всички останали показатели са в норма и поради тази причина не съм ги упоменала, но при нужда своевременно ще ги маркирам.
Проследяващия ме гинеколог е в отпуск, както и личната ми лекарка. При консултация със заместник и споделяне от моя страна, че имам болки в десния бъбрек, болка в областта на слабините (таза) и леко завишена температура 37 - 37,2 ми бе обяснено, че най - вероятно това е инфекция, но не ми беше назначено никакво лечение.
Моля за повече информация каква инфекция може да е това и респективно как мога да я излекувам, тъй като се тревожа повече да не навредя с това по някакъв начин на плода.

Предварително Ви благодаря за отделеното време.

Поздрави,
Божидара
Melizanda
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Юли 2017, 16:15


Назад към Урология и нефрология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта