Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
18 Ное 2016, 15:59
Те децата има от къде да се учат, тези часове са напълно безсмислени. Ние като родители трябва да научим децата си на тази култура, а не някой друг и трябва да им се говори много и то далеч по-рано, от тийн годините когато повечето може и вече да са изгубили девствеността си.
18 Ное 2016, 16:43
И да има ефект е по-скоро минимален и кикотене, тези разговори не могат да се правят пред сто човека, това са интимнми неща, които, за да имат ефект, трябва да се провеждат по отделно, или от специалисти, или от родителите.
18 Ное 2016, 16:51
За мен трябва да има такива часове. Може да се кикотят и да не го приемат на сериозно, но все нещо им влиза в главата и може да разберат какво трябва да пхравят или да не правят в дадени ситуации.
18 Ное 2016, 16:53
fairy написа:За мен трябва да има такива часове. Може да се кикотят и да не го приемат на сериозно, но все нещо им влиза в главата и може да разберат какво трябва да пхравят или да не правят в дадени ситуации.
А твоята роля каква е като родител, тогава?
21 Ное 2016, 11:34
Родителите каквото зависи от тях трябва да го правят. По-нататък като станат тийнейджъри децата родителите само подкрепят и помагат, ако стане проблем - я с някоя болест, я с бременност

.
21 Ное 2016, 13:04
Harmony написа:Родителите каквото зависи от тях трябва да го правят. По-нататък като станат тийнейджъри децата родителите само подкрепят и помагат, ако стане проблем - я с някоя болест, я с бременност

.
не зависи ли и от родителите да проведат на децата си въпросните часове по сексуално здраве, или от родителите зависи само викането, след като на по 15 забременеят? Родителите трябва да са тези, които научат децата си на всичко, свързано със сексуалното здраве! Не бива този разговор да бъде срамежлив и притеснителен, всички са наясно как се прави секс, но е добре децата да бъдат научени навреме и да знаят, че могат да попитат родителите си за всичко и да разчитат за тях на всичко, не да се вайкат, дали са правили "секс" с дрехите и сега вече, че са бременни!
21 Ное 2016, 16:32
И аз съм започнала вече да го водя разговорите с големия, не е много приятно и за двамата, но трябва да съм сигурна, че съвсем скоро като почне да се "размножава" няма да ми докара потекло още на 17 години! Сега е на 13 и е точно във времето, в което трябва да си говорим тези неща. Преди може би няколко месеца беше първият ни разговор, много притеснителен беше и за двамата, но се справихме. Не очаквам много, но и не очаквам някакви измислени заучени лекции да предпазят детето ми! Все пак то е по-ценно от срама на неудобния разговор и от желанието ми да си измия ръцете, оставяйки се аз да съм от родителите, "подкрепят и помагат, ако стане проблем - я с някоя болест, я с бременност." Абсолютно недопустима теория за мен!
22 Ное 2016, 11:32
Откога започват тези часове в училище? Аз не знам даже и да ги има във всички. Мисля, че никаква работа не вършат. Ако ги правят в 7-8 клас, учениците едва ли научават нещо ново.
22 Ное 2016, 11:41
red_eyes написа:Откога започват тези часове в училище? Аз не знам даже и да ги има във всички. Мисля, че никаква работа не вършат. Ако ги правят в 7-8 клас, учениците едва ли научават нещо ново.
Тогава се правят, даже един два пъти изобщо в цялото образование е цялат аработа, затова да се разчита на тях е повече от малоумно.
28 Ное 2016, 15:46
Е, то за един-два пъти или за повече каква работа ще свърши това обучение. Но пък и нищо да не се прави пак не е добре.