Как да говорим с децата за секс?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: За птичките и пчеличките - от къде идват бебетата?

Мнениеот pravilno » 21 Мар 2016, 16:38

Един момент си спомням от моето детство, когато се е говорило за секс. Интересното е, че не сме били само с майка ми сами, а бяха и леля ми и братовчедките. Голяма веселба беше, не помня на колко години съм била точно, но ясно си спомням, че ставаше въпрос за френската любов. Като толкова открито се говори за секса, мисля, че е добре, няма го после притеснението и чуденето за какво става въпрос.
pravilno

Мнениеот rabotnata pchela » 22 Мар 2016, 11:12

pravilno написа:Един момент си спомням от моето детство, когато се е говорило за секс. Интересното е, че не сме били само с майка ми сами, а бяха и леля ми и братовчедките. Голяма веселба беше, не помня на колко години съм била точно, но ясно си спомням, че ставаше въпрос за френската любов. Като толкова открито се говори за секса, мисля, че е добре, няма го после притеснението и чуденето за какво става въпрос.

Учудвам се, че майка ти ти е говорила за с**ирки... :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Локумът » 10 Май 2016, 15:52

Хм, наистина интересно. Аз съм доста разкрепостен в секса и бих казал доста добър и свободен родител, но не съм говорил със синовете ми за духовата музика. По-скоро ограничаваме разговорите в пазенето и т.н, не им се обядняваме за такива неща, би било странно. :roll:
Аватар
Локумът

Мнениеот penelopa » 10 Май 2016, 16:24

Зависи и е важно как се поднася информацията. Поднесено по един интелигентен начин едва ли ще опетни детското съзнание, а и не е нужно натуралистично да обясняваш всяко нещо :grin: .
penelopa

Re: Как тинейджърите откриват секса...

Мнениеот Slavena » 02 Юни 2016, 11:06

моя син е на 4 и знае какво е секс и как се правят бебетата. :) даже знае и да псува. :mrgreen:
Slavena

Re: Как тинейджърите откриват секса...

Мнениеот zheleva212 » 02 Юни 2016, 11:45

Slavena написа:моя син е на 4 и знае какво е секс и как се правят бебетата. :) даже знае и да псува. :mrgreen:

А още е далече от тийнейджърството :lol: .
zheleva212

Има ли ефект от часовете по сексуално здраве?

Мнениеот Kremiliya » 18 Ное 2016, 12:14

В училището на дъщеря ми започнаха часове по сексуално здраве. :roll: Децата са в такава възраст, че се интересуват да - сега е в 7 клас, но и не мисля, че е много подходящо да се образоват по такъв начин, нито, че има голям успех. Знам от други вече майки на малки деца, как са преминавали часовете по сексуално здраве при тях, показвали са им клипове с лошо качество, имало е обяснения за космите, но нищо практически важно за секса. :roll: Един вид промените на тялото и тук - там нещо за секс, обяснено сухо и гротескно и смешно. Децата главно са се хилили, вместо да се обяснява. Много от момичетата са се прибрали притеснени, заради липсващия им цикъл, а на видеото казали, кога трябва да се появи. Изобщо един тон глупости, които предизвикат смущение, но нищо наистина практично и нищо, което да те научи на полезни неща.
Дали имат смисъл подобни часове в училище за сексуално здраве, или по-скоро не? И ако имат смисъл, то как трябва да протече урока, за да е полезен? :roll:
Аватар
Kremiliya

Re: Има ли ефект от часовете по сексуално здраве?

Мнениеот julianne » 18 Ное 2016, 12:38

Наскоро четох едно изследване, че в Англия тези часове изобщо не намаляват броя на заболелите или забременели тийнейджъри, няма полза от тях, а нали уж с такава цел се провеждат. Мислех, че са необходими такива часове, но като прочетох това и вече не знам какво да мисля.
julianne

Мнениеот Kremiliya » 18 Ное 2016, 13:05

Не ми се вярва и на мен, че има голяма полза от такива часове. :roll:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Pipilota » 18 Ное 2016, 13:41

Касто знам по мое време как протичаха, само в часът ни веднъж учителката ни по психология показа как се слага презерватив и това беше. Часовете трябва да са ясни и разказвателни, да се задават въпроси да се предразполага, а не да бъде суха и глупава материя, както са сега.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети