Как да говорим с децата за секс?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: За птичките и пчеличките - от къде идват бебетата?

Мнениеот Локумът » 06 Яну 2016, 14:12

Не знам обаче, дали идеята като в това видео е добра, все пак децата явно не се интересуват в момента от този въпрос, значи не е дошло времето да им се обяснява. :)
Аватар
Локумът

Мнениеот Pipilota » 06 Яну 2016, 14:37

Ние лятото проведохме разговора с баткото, та предпоалгам, че съвсем скоро той ще просвети и малкия в тайнството на птичките и пчеличките. :mrgreen:
Да ви кажа честно обаче, то не беше кършене на пръсти и червене, докато си говорихме. ;)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rose_92 » 09 Яну 2016, 14:36

Аз нямам деца все още и не знам като имам кога бих провела такъв разговор, но може би преди детето да стане на 10 е най-подходящото време. На мен самата никой нищо не ми е обяснявал, което отчитам като грешка на родителите ми. Майка ми ми каза само за цикъла, когато бях на 7 години..За бебета ми каза братовчедка ми, която е с около 3 години по-голяма. :grin: Та значи на 7-8 разбрах за тези неща. Имах и една енциклопедия, в която имаше картинка на мъж и жена, прегърнати и снимки на развитието на бебето през различните месеци на бременността - помня, че много се смеех на тия неща и ги гледах тайно от нашите. :lol: :grin: Естествено след това аз светнах по въпроса моите приятелки, които също не знаеха как се правят бебетата. :lol: И на тях бяха пропуснали да им обяснят родителите им..
Аз искам лично да обясня на детето си един ден и то в по-ранна възраст, защото сегашните деца много бързо се развиват и започват да правят секс рано затова искам да знаят как да се пазят и т.н. Даже направо ще извадя учебника по анатомия и ще му покажа картинките на яйцеклетките и сперматозоидите, бебето в утробата на майката и т.н., за да му стане по-ясно... :grin: Мисля, че нещата трябва да се казват такива, каквито са и то по-рано, защото ако не му ги обясните вие, то със сигурност някъде в тая възраст, ако не и по-рано, някое друго дете ще го светне по въпроса или ще види нещо в интернет. Може да е притеснителен разговор, но е наложително да се проведе според мен. :wink:
rose_92

Мнениеот Pipilota » 10 Яну 2016, 08:19

Да ти кажа май на никой не са обяснявали. На мен майка ми беше пропуснала и за цикъла да ме информира, добре, че имаше няколко приятелки на които им беше дошло, та в крайна сметка и аз да разбера. После като раждах също жената реши, че не е необходимо да ме информира за някви неща, хаха, които признавам щяха да са ми от полза. Та явно поколението на нашите майки е било доста свенливо. А за секс изобщо не сме говорили - за пазене, за нещо, за бебета и по-рано. Даже не помня кога съм научила подробностите на бебеправенето. :roll:
А що се отнася до тези разговори, те и в наши дни са трудни за обясняване, но се налага, за доброто на децата.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот zagrijena » 19 Яну 2016, 17:09

Проведох този разговор със сина ми, когато беше на 10 г. Започна да проявява любопитство и да задава въпроси и аз си казах, че момента май е настъпил. Обяснявах му всичко както си е, разбира се по подходящия за неговата възраст начин, в смисъл без да бягам от въпроса и да му казвам, че като порасне още малко тогава ще получи отговор. Честно казано ме изненада с някои питания, например, какво чувстват мъжа и жената по време на акт. Подгответе се за доста любопитство, но трябва да могат да разговарят с нас, но предпочитам мен да ме пита, отколкото да ги научава изкривено нещата.
zagrijena

Мнениеот silver933 » 19 Яну 2016, 17:26

А има ли значение, дали бащата ще води този разговор със синът, а майката с дъщерята. Не е ли някак си по-нормално? :roll:
Аватар
silver933

Мнениеот Harmony » 20 Яну 2016, 11:25

silver933 написа:А има ли значение, дали бащата ще води този разговор със синът, а майката с дъщерята. Не е ли някак си по-нормално? :roll:

Не снямтам, че има кой знае какво значение, ако знае какво да каже и ако има как да обясни по правилен начин. Скоро с мой приятел си говорихме за този момент, той ми разказа, че когато бил още по-малък, може би на около 6 или 7 години, майка му хванала един учебник по сексология и започнала да му обяснява с картинки, но без никакви притеснения, съответно е много важно в семейството тези разговори да се водят открито, а не въпросният да се случи веднъж и след това отново да се появи притеснението и неудобството.
Аватар
Harmony

Мнениеот pavleta » 20 Яну 2016, 13:06

silver933 написа:А има ли значение, дали бащата ще води този разговор със синът, а майката с дъщерята. Не е ли някак си по-нормално? :roll:

По принцип да, но ако питате мен най-добре е двамата родители да говорят с детето. Така неудобството е по-малко, а и се представят и двете гледни точки - мъжката и женската.
pavleta

Мнениеот Nightmare » 20 Яну 2016, 14:18

pavleta написа:

По принцип да, но ако питате мен най-добре е двамата родители да говорят с детето. Така неудобството е по-малко, а и се представят и двете гледни точки - мъжката и женската.

Е, то не е много трудно да си представиш мъжката полова система и как работи тя, а и едва ли много мъже ще могат да опишат как се чувстват, докато са в жената, а и не съм убедена, че едно дете би попитало за чувството!
Nightmare

Мнениеот balsam » 21 Яну 2016, 11:33

Питат, питат, а като ти забие въпроса какъв вкус има спермата, се чудиш как да отговориш.
balsam

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети