Как да говорим с децата за секс?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Кога разбрахте, че детето ви вече не е дете?

Мнениеот tweety » 30 Дек 2011, 17:55

valiart написа:Има една приказка: "Малки деца - малки грижи, големи деца - големи грижи!"

Не е точно така, докато е малко детето му трепериш за едно, когато порасне му трепериш за друго, винаги ще ти е притеснено за детето, къде е с кой е, дори да е станало на 30 години.
Винаги съм твърдяла, че по-хубаво от родителството няма, няма по-голямо удоволствие от това да видиш как от мъничкото същество се изгражда човек. Според мен децата имат няколко фази на растеж - емоционален. Първата е до първата годинка - тогава се научава да елементарните нужди. Следва социализирането му в детската градина, тогава детето вече се запознава с останалите като него деца, общува не само с родителите си, а с лелички, учители. Следващата и за мен най- важна фаза е средното училище - там децата се научават да бъдат приятели, да отсяват хората, това е възрастта на емоционалните връзки, на любовта и последната е студентството - там вече вашето дете гради социално положение . Детето не израства за ден или два, израства за цял един живот!
tweety

Re: Кога разбрахте, че детето ви вече не е дете?

Мнениеот valiart » 30 Дек 2011, 20:45

Не можах да разбера кое не му е така :?: :!: :idea:
Аватар
valiart

Re: Кога правихте секс за първи път?

Мнениеот Силвия Бояджиева » 18 Яну 2012, 15:13

Здравеите,
Наистина времената се менят, едно време границата е била по нагоре над 18 предимно с човека който сключиш брак, ние от 15-18г :) а сега младото поколение не дочакват даже цикъла да им доиде :( от 10-15г ,това е трагедия дете на 10г да прави секс :?
Аз бях почти на 17г , и преди това не че съм нямала приятели, но само прегръдки и целувки даже без език :D
Жената с характер ,плаши слабите мъже, но подлудява силните !
Аватар
Силвия Бояджиева

Мнениеот Forman » 18 Яну 2012, 16:09

Не знам дали причината едно дете да започне да прави секс на 10 е само желание, все пак това дете все още не знае какво означава желание, страст. При нас мъжете е малко по-различно, знаете много добре, че ние мъжете започваме да изпитваме сексуално влечение към отсрещния пол малко по-рано, но не сме така освободени от предразсъдъци за да започнем сексуални контакти с който и да е. Докато при момичетата това се случва на 14-15 години сред момчетата има такива, които на 18-19 години са виждали жена само на снимка.
Аватар
Forman

Мнениеот Memento » 18 Яну 2012, 16:25

qproin написа:Аз когато бях на 15 години, и наистина времената вече са други- на една приятелка дъщеря й започна да го прави още на 12 години, и то системно тъй като имаше сериозен приятел на 30 години...ама не го възприемам аз това.

Извинявай ако съм те разбрал погрешно но ... 12 годишна със сериозен приятел на 30 години WTF :?: :!: :?: :!: :shock: :shock: :shock: :shock: :!: :?:
Аватар
Memento

Мнениеот Margo » 18 Яну 2012, 16:31

Memento написа:
qproin написа:Аз когато бях на 15 години, и наистина времената вече са други- на една приятелка дъщеря й започна да го прави още на 12 години, и то системно тъй като имаше сериозен приятел на 30 години...ама не го възприемам аз това.

Извинявай ако съм те разбрал погрешно но ... 12 годишна със сериозен приятел на 30 години WTF :?: :!: :?: :!: :shock: :shock: :shock: :shock: :!: :?:

И на мен ми направи силно впечатление, коя майка си затваря очите пред това. Аз като майка бих го убила този.
Margo

Мнениеот Memento » 18 Яну 2012, 16:39

Освен, че е наказуемо, хипотетично ако приемем, че може да става дума за СЕРИОЗНА връзка межу 12 годишна и 30 годишен то за какво ли си говорят, какви са им общите теми, какви ли планове за бъдещето градят - "мило ще имам време за теб, тъкмо като завършиш гимназията ще ми остава съвсем малко до пенсия" :roll:
Аватар
Memento

Мнениеот Силвия Бояджиева » 19 Яну 2012, 22:03

Memento написа:Освен, че е наказуемо, хипотетично ако приемем, че може да става дума за СЕРИОЗНА връзка межу 12 годишна и 30 годишен то за какво ли си говорят, какви са им общите теми, какви ли планове за бъдещето градят - "мило ще имам време за теб, тъкмо като завършиш гимназията ще ми остава съвсем малко до пенсия" :roll:

Това е много добре казано, жалко че няма бутонче харесва ми :) Поздравления от мен .
Жената с характер ,плаши слабите мъже, но подлудява силните !
Аватар
Силвия Бояджиева

Re: Как тинейджърите откриват секса...

Мнениеот Memento » 20 Яну 2012, 11:40

Някои го откриват ето така :)

Изображение
Аватар
Memento

Мнениеот ogi-smile » 20 Яну 2012, 16:58

Кога е най-подходящото време за това?
Може би трябва да помислим над това, защото всичко онова, което се случва е извън измеренията на нашите нормални възприятия. И не мисля, че сме толкова закостенели или стари в разбиранията си, просто трябва да потърсим златната среда...

Не е на 15, нито на 16, 18 или 20. Най-подходящото време е, когато се почувстваш напълно готов /а. Звучи банално, но е съвършено вярно. Направи го, когато усетиш, че сам /а го искаш, че тялото ти се пробужда и имаш сексуални желания. Направи го, когато откриеш подходящия човек, който те предразполага и възбужда.

Огромна грешка на много момичета и момчета е да правят секс, защото са се почувствали притиснати от гаджето си или са искали да не изостават от приятелките си. Постъпиш ли така, ще съжаляваш. Първият ти път трябва да е тогава, когато тялото и душата ти поискат да са интимни с определен човек, тогава когато си узрял да го усетиш не само с тялото си, но и с мозъка и душата си.

Трябва да има сексуално образование и то да е много по залегнало в програмите на образователната ни система. Не само да плашим децата от болести, но плавно да им поднесем и информацията за всичко, което предстои да им се случи в интимния им живот. Това ще помогне много да не се стига до тези абсурдни взаимоотношения...
Аватар
ogi-smile

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети