Как и кога правилно да пием вода - научни факти, здравословни ползи и развенчани заблуди

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Каква вода за пиене ползвате у дома

Мнениеот Niya » 19 Юни 2019, 09:51

Ние сме с пречистваща кана. Свиква се и от чешмата вода не пием вече.
Niya

Мнениеот Ка Ме Лия » 21 Юни 2019, 09:19

Ние си пием от чешмата, но не съм усетила или забелязала да е с кофти качество. Вероятно наистина зависи от водоизточника.
Ка Ме Лия

Мнениеот Любомира » 09 Юли 2019, 09:49

Купуваме минерална. Не вярвам на качествата на чешмяната. Минералната поне е чиста, ако да не е минерална...
Любомира

Мнениеот Pipilota » 09 Юли 2019, 17:07

Използвам филтърна кана и си пием чешмяна. По този начин се отърваавме от кофти дъха, който ми е изключително неприятен.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Какви са ползите да се пие топла вода?

Мнениеот Светлето » 19 Юли 2019, 09:36

На мен ми действа по-добре на стомаха и се превърна в навик. Не знам дали има реални ползи, но топла вода с малко лимон ми е екстра сутрин, на гладно.
Светлето

Re: Правилно ли е да се пие вода по време на тренировка?

Мнениеот *Пролет* » 06 Авг 2019, 10:00

Аз си пия, просто на малки глътки. Ако изпия цялата бутилка, определено няма да ми е комфортно, особено като тренирам интензивно и с доста кардио.
Аватар
*Пролет*

Re: Правилно ли е да се пие вода по време на тренировка?

Мнениеот IvanovA_Stef » 08 Авг 2019, 09:49

На мен ми е много тежко, ако пия вода. Най-много глътка-две за цялата тренировка.
IvanovA_Stef

Re: Пиете ли жива вода?

Мнениеот Пепи72 » 27 Авг 2019, 10:59

Информацията за живата вода не е толкова много, но все пак може да се намери. Ако не вярвате много в нея, просто преварявайте водата си. Неминуемо ще почувствате ползите на преварената вода много скоро. Друго, което може да правите е да замразите дълбоко водата във фризера, след това да изчакате да се отпусне и да си я пиете. Аз лично предпочитам да ползвам камъни шингут или зеолит. Водата става приятна на вкус, напива, а и е твърде полезна. Мое мнение.
Пепи72

Минералната вода – вредно ли е да я пием всеки ден?

Мнениеот iriny » 14 Сеп 2019, 11:17

И вкъщи, и на работа пия само минерална вода, защото тази от чешмата става само за миене. Наскоро обаче попаднах на една статия в нета, където обясняваха, че било много вредно да се пие постоянно минерална вода, тъй като съдържала много флуорид и други елементи, които било вредно да са в големи количества в организма. Освен всичко останало вредни били и пластмасовите бутилки и галони, в които се продава.
Вярно, че на етикетите пише „минерална”, „изворна” и „трапезна” и се препоръчва да се редуват, но как да съм сигурна от къде я наливат и какво всъщност се съдържа в нея?
Познати ме посъветваха да си взема филтърна кана. Това дали е добър вариант?
Вие каква вода пиете?
Човек вече не знае от какво да се пази и как, да му се не види, да живее здравословно, когато всичко е замърсено и тъпкано с химия?!
iriny

Re: Минералната вода – вредно ли е да я пием всеки ден?

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 14 Сеп 2019, 12:36

То кое ли не е вредно днес?! И въздухът е мръсен, ама няма как да спрем да дишаме. А за минералната вода и аз зная, че не е добре да се пие всеки ден. Каната с филтър като че ли е добър вариант...
Аватар
Лош Холестерол 007

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети