Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Правилно ли е да се пие вода по време на тренировка?

04 Апр 2019, 13:52

То, хубаво не бива, ама на мен ми е интересно да разбера причините защо. Също съм се замисляла, но никой не съм чувала да обясни с ясни доводи.

04 Апр 2019, 13:55

И мен преди на тренировките ми казваха да не пия вода. Само топъл чай и то СЛЕД тренировка или състезание, но става дума за ски. Отскоро ходя на фитнес, с инструктор, и по неговата препоръка пия по около половин литър на тренировка от един час. Накрая на самата тренировка усещам тежест в стомаха, особено ако се сгъвам и правя коремни преси.
Помня, че след спорт е добре да се пие доста вода. Не знам, вероятно е въпрос на лични предпочитания.

04 Апр 2019, 14:00

Мисля си, че количеството вода зависи от вида тренировка. Ако е някое жестоко кардио, вероятно няма да е много удачно тази вода да ти тежи. Или трябва да е на малки глътки.
Виж, ако е силова тренировка, не виждам пък причина да не се пие. Там няма скачане, бягане и т.н.
Според мен се преценя на момента. Аз лично, ако пия вода, докато тичам на пътеката, още по-бързо ще рухна.

04 Апр 2019, 17:55

И според мен вода по време на тренировка не бива да се пие, но не съм чела, какво казват специалистите по този въпрос. Аз на времето съм тренирала плуване, то на времето всеки тренираше нещо де, даже тренирала е силна дума, ама пак нещо си там... Че мисълта ми е, че водата хич не ми лиспсваше в тренировките :lol: Да си призная, онуй време много ми липсва. Сега децата от нищо сякаш не се интересуват, а спортът укрепва духа и дисциплинира детето. Тогава всеки тренираше нещо и всички бяхме здрави, скаш повече. Вярно нямаше фитнес, но пък си имаше актвен спорт. То аз и сега тия фитнеси честно ги заобикалям, не са моето нещо. Виж, басейнът, там съм си като у дома...

Re: Какви са ползите да се пие топла вода?

22 Апр 2019, 10:03

Аз топла вода не бих пила, освен ако не е под формата на чай. Иначе ми се струва направо изтезание за сетивата ми. Кому е нужно?! :wink:

Re: Пиете ли вода от чешмата у дома?

25 Апр 2019, 15:13

Пием и нямаме проблеми. Знам, че в някои градове водата е с много лошо качество, но при нас е добре.

02 Май 2019, 11:51

Според мен по време на тренировка ще създаде чувство на тежест. Аз не бих. Е, сега, ако ти пресъхне гърлото, много ясно, че ще пиеш. Ама малки глътки, не наливане.

31 Май 2019, 15:02

Пия най-вече по време на тренировка и нямам проблеми с усещане за тежест. Аз, ако не пия, ще се гътна от сухота в устата и гърлото. Може и да се дължи на неправилно дишане, не знам.

Re: Пиете ли вода от чешмата у дома?

14 Юни 2019, 10:09

Пия, но водата при нас е хубава. Тази в пластмасовите бутилки едва ли е по-добра.

Re: Как да разберем от какво количество вода се нуждае тялото ни?

17 Юни 2019, 09:30

Пълня си бутилка от литър и до края на работния ден гледам да съм я изпила. Вечерта вкъщи още 2-3 чаши и си правя нужното количество. Не чакам да ми пресъхне гърлото. Знам, че тогава вече тялото има недостиг на вода.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29