Кашлица при децата - с какво можем да помогнем?

В този форум може да задавате вашите въпроси, свързани с белодробни заболявания - астма, пневмонии, хобб и други.

Re: Домашни лекове против упорита влажна кашлица

Мнениеот red_eyes » 25 Ное 2014, 11:39

Опитвала съм чай от парички, по това време би трябвало да можеш да намериш подсладен с небет шекер
Аватар
red_eyes

Мнениеот Snejna » 25 Ное 2014, 11:40

Влажната кашлица все пак е по-добре от сухата :lol: С това трябва да започнем, за си правя компрес на засегнатото място с извара, ако проблемът е в дробовете, слагам изварата на гърба, ако е фарингиално слагам отпред на гърдите, като разбира се избягвам областта на сърцето :)
Аватар
Snejna

Re: Можем ли да заменим сиропа за кашлица с домашен?

Мнениеот silver933 » 25 Ное 2014, 13:16

Има подобни рецепти с бира и небет шекер, орехи с черупките и индрише. Някои казват, че са доволни, аз твърдя, че е най-добре да си каже мнението лекар ;)
Аватар
silver933

Re: Чесън като лек против кашлица – действа ли?

Мнениеот Snejna » 26 Ное 2014, 12:18

Много се притеснихте за тази миризма. :) Имам приятелка, която когато се разболее изяжда по една скилитка чесън, ами не е приятно, но е ефикасно. Здравето е по-важно от дъха в един момент, има пък хора, които по принцип имат лош дъх, сега, че няма да миришеш на рози 3 дена, докато оздравееш все си мисля, че може да се преживее. :roll:
Аватар
Snejna

Мнениеот S_Milenska » 26 Ное 2014, 18:06

зависи много за какво е сиропа и каква е кашлицата :roll: Аз за влажна кашлица предпочитам да пия просто чайове, за суха кашлица нещата са по-различни и домашен сироп за нея не знам :mrgreen:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Kaya » 28 Ное 2014, 10:51

Аз съм правила сироп с бира и небет шекер, иам доста рецепти и се получава, обаче да ви кажа не знам до колко действат... :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Re: Близалки против кашлица, какви рецепти сте пробвали?

Мнениеот Malina » 02 Дек 2014, 13:23

JohnLocke написа:за да заеме тази форма е необходим лимонов сок, до колкото знам, но повече от препоръчаното и слага се на котлон (както пише долу в статиите), ама за какво ще ти е този мед като той ще е загубил свойствата си, не мога да разбера, съмнявам се да облекчи каквато и да е било кашлица :?

И аз така мисля, след като всичко е сгорещено и сготвено така да се каже, вече полезните съставки са далеч по-малко, отколкото в прясно състояние.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Re: Кашлица - онлайн консултация с Педиатър

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 05 Дек 2014, 12:20

kostov_84 написа:Благодаря Ви д-р Кисьова за отговора.Продължаваме с инхалациите и детето определено е по-добре.Понеже в сряда сме на детски кардиолог(19.11),Вие като педиатър виждате ли "Уголемено сърце"?

Здравейте,
как е вашето дете, има ли подобрение на състоянието му?
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

Re: Чесън като лек против кашлица – действа ли?

Мнениеот Krum » 05 Дек 2014, 16:11

Действа много, чесънът е супер полезен за такива простудни заболявания! Яжте го, пийте го и както намерите за добре го консумирайте, действа! :)
Аватар
Krum

Мнениеот rabotnata pchela » 09 Дек 2014, 17:24

red_eyes написа:Опитвала съм чай от парички, по това време би трябвало да можеш да намериш подсладен с небет шекер

Аз също съм го пробвала, твърдят, че много помага, но аз нямам такова наблюдение, но като цяло колкото повече топли течности, толкова по-добре за влажната кашлица, секретите се втечняват и стават по-лесни за отхрачване ;)
Аватар
rabotnata pchela

ПредишнаСледваща

Назад към Белодробни заболявания