Кашлица при децата - с какво можем да помогнем?

В този форум може да задавате вашите въпроси, свързани с белодробни заболявания - астма, пневмонии, хобб и други.

Re: Домашни лекове против упорита влажна кашлица

Мнениеот Pipilota » 13 Юли 2015, 10:17

rabotnata pchela написа:Джинджифил с мед също помага при кашлица, по 1 лъжичка няколко пъти на ден! :)

И аз съм пробвала, само че със сух джинджифил, а не пресен корен.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Mon_ton » 10 Авг 2015, 11:47

Monika_Spasova написа:
Anka написа:И аз съм го чувала за млякото и яйцата, обаче много ме е страх с тая салмонела последните години, бих си носила кашлицата по-скоро...

:lol: Дам рисковано е, но при проверени източници не виждам какъв ще е проблема.

Лошото е, че няма как да знаеш, дали източника е проверен. Никой не би ти казал "не си купувай от мен, имам салмонела"...
Аватар
Mon_ton

Мнениеот silver933 » 10 Авг 2015, 15:41

В много случаи може и да не знае баба ти на село, че яйцата и носят зарази.
Аватар
silver933

Мнениеот lini_leni » 19 Авг 2015, 13:01

silver933 написа:В много случаи може и да не знае баба ти на село, че яйцата и носят зарази.

"Какви зарази, бе, те домашни!" ха ха ха :)
lini_leni

Мнениеот rabotnata pchela » 19 Авг 2015, 16:14

lini_leni написа:
silver933 написа:В много случаи може и да не знае баба ти на село, че яйцата и носят зарази.

"Какви зарази, бе, те домашни!" ха ха ха :)

Леж на тая кълка, бабиното! :lol: :lol: :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Re: Близалки против кашлица, какви рецепти сте пробвали?

Мнениеот Monika_Spasova » 03 Сеп 2015, 11:27

Направете ги не като за против кашлица, ами като алтернативен вариант на вредните близалки, които затрупват от всеки ъгъл децата. :)
Аватар
Monika_Spasova

Re: Близалки против кашлица, какви рецепти сте пробвали?

Мнениеот Lisica » 03 Сеп 2015, 12:12

Monika_Spasova написа:Направете ги не като за против кашлица, ами като алтернативен вариант на вредните близалки, които затрупват от всеки ъгъл децата. :)

И аз бих си хапнала такива, а тя как ли се прави близалката, от разтопена захар ли?
Аватар
Lisica

Re: Кашлица- онлайн консултация с Педиатър

Мнениеот marianka83 » 30 Сеп 2015, 10:54

Dr Galina Kisyovа написа:
desidenis написа:Здравейте отново,
Благодаря за съвета, само да ви попитам Еуфорбиу назален спрей става ли за 5 месечно бебе. На листовката на пациента пише за деца над 1 год. А с помпичката като дърпам сополките излизат само те. Нормален цвят. Моята хрема е много продължителна като ме хване около месец, може ли да е наследствена хремата.
Благодаря Ви предварително

Здравейте,
назалния спрей Еуфорбиум може да се прилага при кърмачета. Може да прочетете листовката:ЕУФОРБИУМ назален спрей 20 мл. Вие вероятно сте прочели за еуфорбиум сол., които не се прилагат за бебета. Възможно е да има известна наследствена предразположеност, но не е задължително това да е причината.

Поздрави,

Здравейте д-р Кисъова
РЕЗИСТА ФОРТЕ таблетки * 30 може ли да се дава на детенце на 2г и 4м и за колко време по колко доза
д-р Кисьова
marianka83

Re: Кашлица- онлайн консултация с Педиатър

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 12 Окт 2015, 16:00

Здравейте д-р Кисъова
РЕЗИСТА ФОРТЕ таблетки * 30 може ли да се дава на детенце на 2г и 4м и за колко време по колко доза
д-р Кисьова[/quote][/quote]

Здравейте,
таблетките Резиста форте са подходящи за деца над 5 годишна възраст.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

Re: Кашлица - онлайн консултация с Педиатър

Мнениеот кроки » 21 Окт 2015, 10:57

Здравейте!
Детето ми е на 3години и 9 месеца. Миналата зима пи Сингулар, лятото почива и беше Ок. Сега за зимния период отново ни го изписаха. Паралелно с това леченио от юни три-четири месеца имаше лечение за леко увеличина трета сливица. Лечението включваше три месеца прием на Назонекс и Аериус. Сега на 17.10 приключи тримесечният прием на Назонекс и Аериус. Не знам стечение на обстоятелствата ли ер настинал ли е леко - но веднага след спирането на приема им се появи лека кашлица. Кашлицата е предимно сутрин и вечер. Възможно ли е от кортикостероидда в Назонекс нещо да му става? Не ми се иска отново на кортикостериоди, при положение, че състоянието му е стабилно, освен кашлицата от няколко дни. Не му е червено гърлото, чист е и надолу в дробовете. Ако кашлицата е в резултат от коркитостериода, какъв е начина да не започваме отново с Назонекс. Не мисля, че е алергия към Сингулара, защото го е пил и преди и сега е пил 20 дни и нищо му нямаше. Кашлицата, която е предимно сутрин и вечер, а по някога и по време на сън се появи след спиране на Назонекс и Аериус.
Благодаря!
кроки

ПредишнаСледваща

Назад към Белодробни заболявания