В този форум може да задавате вашите въпроси, свързани с белодробни заболявания - астма, пневмонии, хобб и други.
Добави отговор

Re: Кашлица - онлайн консултация с Педиатър

02 Ное 2015, 18:43

кроки написа:Здравейте!
Детето ми е на 3години и 9 месеца. Миналата зима пи Сингулар, лятото почива и беше Ок. Сега за зимния период отново ни го изписаха. Паралелно с това леченио от юни три-четири месеца имаше лечение за леко увеличина трета сливица. Лечението включваше три месеца прием на Назонекс и Аериус. Сега на 17.10 приключи тримесечният прием на Назонекс и Аериус. Не знам стечение на обстоятелствата ли ер настинал ли е леко - но веднага след спирането на приема им се появи лека кашлица. Кашлицата е предимно сутрин и вечер. Възможно ли е от кортикостероидда в Назонекс нещо да му става? Не ми се иска отново на кортикостериоди, при положение, че състоянието му е стабилно, освен кашлицата от няколко дни. Не му е червено гърлото, чист е и надолу в дробовете. Ако кашлицата е в резултат от коркитостериода, какъв е начина да не започваме отново с Назонекс. Не мисля, че е алергия към Сингулара, защото го е пил и преди и сега е пил 20 дни и нищо му нямаше. Кашлицата, която е предимно сутрин и вечер, а по някога и по време на сън се появи след спиране на Назонекс и Аериус.
Благодаря!

Здравейте,
тази кашлица няма как да е от кортикостероида. Най-добре е да заведете детето на преглед при детски пулмолог.

Поздрави,
д-р Кисьова

Re: Близалки против кашлица, какви рецепти сте пробвали?

04 Ное 2015, 11:30

Lisica написа:
Monika_Spasova написа:Направете ги не като за против кашлица, ами като алтернативен вариант на вредните близалки, които затрупват от всеки ъгъл децата. :)

И аз бих си хапнала такива, а тя как ли се прави близалката, от разтопена захар ли?

Не знам, сигурно. ;) След като братята правят захарни петлета надали емного трудно.

Re: Кашлица - онлайн консултация с Педиатър

09 Ное 2015, 15:13

Здравейте,детенцето ми е момченце на 6 годинки и много често боледува.Преди три години бяха гнойни ангини а сега след като извадихме и трите сливици спряха ангините, но започнаха повече кашлици.Когато не ходи на детска градина е долу горе добре а когато ходи веднага се разболява.Страда и от епилепсия и пие лекарства.Въпросът ми е дали тези лекарства събарят имунната система и как да предотвратя това.Дайте ми съвет какво да направя че детето та боледува по малко

27 Ное 2015, 16:01

Аз мисля да направя някакви близалки за ежедневно ядене и се чудя дали и тези не са подходящи :)

27 Ное 2015, 16:49

Ваня Стойчева написа:Аз мисля да направя някакви близалки за ежедневно ядене и се чудя дали и тези не са подходящи :)

Защо да не станат, съставките са подходящи ! :)

30 Ное 2015, 16:04

Jully написа:
Ваня Стойчева написа:Аз мисля да направя някакви близалки за ежедневно ядене и се чудя дали и тези не са подходящи :)

Защо да не станат, съставките са подходящи ! :)

Мисля, че са и имуностимулиращи, освен всичко друго, така че едва ли може да е по-добро като комбинация :idea:

30 Ное 2015, 16:24

Само единствения минус е топлинната обработка на меда, но със сигурност е полезен и така в пъти повече от обикновените бонбони с много захар!

30 Ное 2015, 18:15

Elica написа:Само единствения минус е топлинната обработка на меда, но със сигурност е полезен и така в пъти повече от обикновените бонбони с много захар!

Дали може да стане и без да се подлага на топлинна обработка, има ли някой, който да е опитвал подобна рецепта?

Бронховитал Кидс /сироп за кашлица/ - мнения

10 Фев 2016, 13:42

Детето ми кашля лошо и вчера ходихме при педиатърката. Оказа се, че е едно от многото деца лепнали вируса този сезон. Педиатърката ни изписа сироп за кашлица Бронховитал Кидс, но аз за първи път го чувам. Питах аптекарката за мнение, но ми каза че е нов на пазара и не е натрупала много отзиви. Прочете състава и каза, че е добър. Но реших да питам и тук за мнение ако, някой го е ползвал...

Re: Бронховитал Кидс /сироп за кашлица/ - мнения

10 Фев 2016, 14:26

mammy написа:Детето ми кашля лошо и вчера ходихме при педиатърката. Оказа се, че е едно от многото деца лепнали вируса този сезон. Педиатърката ни изписа сироп за кашлица Бронховитал Кидс, но аз за първи път го чувам. Питах аптекарката за мнение, но ми каза че е нов на пазара и не е натрупала много отзиви. Прочете състава и каза, че е добър. Но реших да питам и тук за мнение ако, някой го е ползвал...

Мамми, и ние тази година за първи път го пробвахме. Не се отрази зле и бързо преборихме кашлицата, но напоследък съм доволна, когато заменим един сироп с друг. ;) Но най-любим ми остава Гринтусс, можеш да вземеш за вкъщи да си имате при първите прокашляния може да го почвате. ;)
Иначе и Бронохвитал не е лош, на нас помогна ;) Да оздравявате бързо! :grouphug:
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 29