В този форум може да задавате вашите въпроси, свързани с белодробни заболявания - астма, пневмонии, хобб и други.
Добави отговор

Re: Кашлица - онлайн консултация с Педиатър

11 Окт 2014, 22:11

kokolina написа:Благодаря ви много,наистина се наложи лечение в болница-бронхопневмония...

Здравейте,
желая ви бързо оздравяване!

Поздрави,
д-р Кисьова

11 Окт 2014, 22:15

ralica_siqna01 написа:Здравейте, преди 10 дни бяхме с хрема и зачервено гърло, преди няколко дни ходихме да видим дали се е оправила и ми казаха, че нищо й няма, но ме притеснява кашлицата. На година и три месеца сме, кашлицата продължава вече пети ден и не спира. Въпросът ми е дали е нужно ад й правят снимка и дали е нормално вече толкова дни да кашля и да ми казват, че е добре и гърдите й, и гърлото й са чисти.

Здравейте,
съжалявам за късния отговор. Повлия ли се кашлицата на детенцето ви от лечението?

Поздрави,
д-р Кисьова

Можем ли да заменим сиропа за кашлица с домашен?

13 Окт 2014, 14:53

Баткото се разболя преди около седмица, сега остана само мъчителната кашлица. Успокоих се, заведох го на лекар и каза, че няма проблеми, понеже е от гърлото и му предписаха сироп за кашлица.

Миналата зима имахме подобен случай с него, накрая остана пак само кашлицата от гърлото, пи сироп, но не му помогна много, затова искам този път да използвам домашен сироп.
cough syrup.jpg
cough syrup.jpg (49.78 KiB) Прегледано 1591 пъти
Повече държа на домашния сироп за кашлица, тъй като и малката започна да кашля, за нея казаха същото!
Надявам се, че има някаква алтернатива на домашния сироп за кашлица, който не само да облекчава, но и да лекува, т.е. в случая да има отхрачващо действие :?
Ще съм много благодарна, ако някой ми помогне да заменя сиропа за кашлица с домашен! :)

Re: Можем ли да заменим сиропа за кашлица с домашен?

13 Окт 2014, 14:57

Защо ти е да вариш и бъркаш билки, когато може да купиш готов сироп, има много добри хомеопатични попадения! ;) аз лично ползвам Биокс Тими и съм доста доволна, след около месец бих го ползвала и при дъщеря ми ако се наложи ;)

Чесън като лек против кашлица – действа ли?

15 Окт 2014, 10:42

Снощи свекърва ми се обади и й казах, че дъщеря ми отново кашля. :!: Препоръча ми да направя лек от чесън против кашлица.
Малко съм скептична, но каза, че помагало и на горните, и на долните дихателни пътища! :roll: Всъщност рецептата е доста лесна и няма причина да не я приготвя, но не зная дали наистина ще подейства, а и моята дъщеря е доста капризна в това отношение :(

Като начало мисля да счукам 20 скилидки чесън и да ги залея с 250 мл. вряла вода, стои 24 часа и се пие по 1 лъжица преди хранене. Потърсих и изглежда чесновата вода по подобен начин
garlic.jpg
garlic.jpg (22.85 KiB) Прегледано 1744 пъти
цвета на водата не се променя, надявам се и вкуса й да не е твърде натрапчив, за да се преборя с дъщерята! :)

Преди това се надявам да получа повече отзиви, за да разбера дали действа и колко време е необходимо да се прилага чесъна или по-скоро водата от него против кашлица :!:

Re: Чесън като лек против кашлица – действа ли?

15 Окт 2014, 10:46

Само добри отзиви съм чела за този лек, но се сетих, че е възможно да сваля кръвното, ако дъщеря ти е с ниско кръвно може и да не й се отрази добре. Опитайте по-добре през уикенда, когато няма някакви занимания и ще е по-дълго вкъщи!

16 Окт 2014, 13:50

Здравейте, синът ми е на 11 месеца и след 10 дневно лечение с Медоклор му излезе ситен обрив на гениталите. Педиатърът ни изписа Тридерм. Вие какво бихте преппръчали ?

17 Окт 2014, 13:48

Не разбирам защо по-точно трябва да се използва този лек, при положение, че има толкова други, то за това трябва отпуск да си вземеш, та да се лекуваш, иначе ще разболееш с аромата другите около себе си :D :D

18 Окт 2014, 07:55

Много вероятно е да не ти подейства по друг начин, освен да смърдиш жестоко. Чесънът помага за стимулиране на организма обаче, заради полезните вещества вътре.

20 Окт 2014, 07:04

Elena Nenova написа:Здравейте, синът ми е на 11 месеца и след 10 дневно лечение с Медоклор му излезе ситен обрив на гениталите. Педиатърът ни изписа Тридерм. Вие какво бихте преппръчали ?

Здравейте,
послушайте съвета на вашия лекар.

Поздрави,
д-р Кисьова
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29