Противозачатъчни средства и контрацепция - въпроси и отговори

Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.

Re: Вярвате ли, че има билки за контрацепция?

Мнениеот S_Milenska » 03 Ное 2015, 13:28

Женско биле помогна на моя приятелка да забременее, не знам каква терапия е имала съпътстваща, но тя отдаде резултата на билката!
Аватар
S_Milenska

Re: Какво може да повлияе ефективността на противозачатъчните?

Мнениеот iwoni » 03 Май 2016, 09:58

Знам, че съдържанието на противозачатъчните зависи от възрастта на жената. Ако е млада и с редовен цикъл, е едно, ако е с проблемен - друго, а пък ако е над 35 г. - трето :wink: . При последното май трябва да са с по-малко естроген.
iwoni

Мнениеот julianne » 08 Сеп 2016, 16:00

Slavena написа:Мисля, че с билки отдавна е минало времето в което да се пердпазваме от нежелана бременност, сега раждането е въпрос на избор не на случка.

Не е съвсем така, и сега има случайни и нежелани бременности. Но едва ли някой ще тръгне да пие билки, ако се съмнява, че е станала белята :smile: .
julianne

Мнениеот bojo_kolev » 15 Сеп 2016, 14:30

Няма вече такива, преди 100 години така са действали, ама сега няма кой да се излъже :mrgreen: .
bojo_kolev

Мнениеот Nenna73 » 23 Окт 2016, 20:06

Чувала съм от баби на село,че е имало такива билки.Ходили са при жена,която се е занимавала с това и тя е приготвяла разни смески -и за контрацепция и за забременяване и за аборт.
Питала съм естествено какви са,но ми обясниха,че жената е ходила да събира билките в определено време и е преценявала на кого какво и колко да даде.
Не може сам да отидеш да си събереш билки и да пиеш,защото може да е опасно.
Nenna73

Мнениеот mangusta » 09 Ное 2016, 12:07

Във всяко село има по една такава жена. Аз вярвам, че за всяко нещо си има билка, дори и за контрацепция. Може би повече някога са се ползвали билки за аборт, стане белята и как да се отърве жената?
mangusta

Мнениеот Yunona » 09 Ное 2016, 12:26

mangusta написа:Във всяко село има по една такава жена. Аз вярвам, че за всяко нещо си има билка, дори и за контрацепция. Може би повече някога са се ползвали билки за аборт, стане белята и как да се отърве жената?

Така е. Случвало се е и да умират при тези аборти - спомнете си Катерина от "Железният светилник".
Пили са и за контрацепция, чувала съм го от много стари жени навремето. Пак си е било опасно.
Затова билките, които имат такова действие, не се продават свободно в аптеките.
Yunona

Мнениеот Elica » 09 Ное 2016, 13:53

за мен си е било тогава глупост и.. не знам какво да кажа, така де, не са ли чували най-елементарното, да прекъснат половия акт, вместо да пият съмнителни билки. То ясно, че такова е било времето тогава, но определено не е най-умното. Наистина доста хора са се затривали по този начин, а дори и по времето на майките ни, е имало такива,които са прибягвали до подобни билки, за да абортират. :shock:
Аватар
Elica

Мнениеот Malina » 09 Ное 2016, 15:38

На времето това е било пълно безумие и се надявам искрено в наши дни да не се спазват такива ритуали. Наистина са умирали от подобни неща.. лошото е, че и сега продължават превенциите с аспирини. :roll:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Контрацепция - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 16 Яну 2019, 23:25

В темата контрацепция на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с методите за предпазване от забременяване. Тук може да получите консултация и съвет. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Контрацепцията представлява набор от ефективни методи за предотвратяване на бременност: природни, бариерни, хормонални, хирургични.
Различните видове контрол на раждаемостта имат различно действие, например предотвратяване на достигането на сперматозоидите до яйцеклетката, инактивация на спермата, предотвратяване на овулацията и т.н. За да бъде ефективен, всеки метод на контрацепция трябва да се използва последователно и правилно. Контрацептиви, които изискват малко усилия, като спирали, презервативи, контрацептивни импланти, са свързани с по-ниски проценти на бременност. Обратно, методите, които изискват проследяване на овулацията или периодичното въздържание, са свързани с по-високи нива на бременност.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

ПредишнаСледваща

Назад към Акушерство и гинекология