mangusta написа:Здравейте! Надявам се,че пиша на правилното място!
От скоро започнах да пия противозачатъчни и имам доста въпроси, но този ме тормози почти постоянно!
Знаете ли какво със сигурност може да повлияе ефективността на противозачатъчните? Витая доста митове около тези таблетки, така че ми е трудно да различа истината от измислицата!
В петък бяхме на купон и при всяка наздравица (в които аз не участвах) си мислих дали не може алкохолът да повлияе на ефективността на противозачатъчните?!![]()
Реших да се допитам до хора, които са компетентни, надявам се да получа отговор, тъй като Гугъл не ми даде такъв!
Чувала съм, че алкохола, антибиотиците, определено хомеопатично лечение могат да намалят ефективността на противозачатъчните, къде е истината?
Ivkaggii написа:Здравейте. Имаме едно въпросче относно противозачатъчните Ясмин. В листовката пише, че 1-вото хапче се взима от първия ден на цикъла и че ако се вземе в следващите дни, тоест 2-5 трябва да се използва защита в следващите 7 дни. Изпих си първото хапче в петък - на 4 ден от цикъла ми, след което в сряда, тоест след 6 дни със съпруга ми се увлякохме и направихме беля , като ги броя това са 6 дни, а не 7. Може да ви се стори глупав въпрос, но има ли опасност от забременяване и кога наистина влизат в действие хапченцата.
zheleva212 написа:Не съм добре запозната, като много млада опитах да се предпазвам по този начин, но тогава противозачатъчните не ми понесоха, но зная, че не е добре да си пушач и да пиеш хапчета, особено ако си 30+
Elica написа:zheleva212 написа:Не съм добре запозната, като много млада опитах да се предпазвам по този начин, но тогава противозачатъчните не ми понесоха, но зная, че не е добре да си пушач и да пиеш хапчета, особено ако си 30+
вярно ли? Много условия сякаш за едни хапчета, но аз вярвам само на листовката
annydance написа:Elica написа:zheleva212 написа:Не съм добре запозната, като много млада опитах да се предпазвам по този начин, но тогава противозачатъчните не ми понесоха, но зная, че не е добре да си пушач и да пиеш хапчета, особено ако си 30+
вярно ли? Много условия сякаш за едни хапчета, но аз вярвам само на листовката
То и в листовката това си пише, за пушачи не е препоръчително, дори е опасно при 30+, а за намаляването на действието, поне тези, които пиех аз, си спомням, че не трябваше да консумирам грейпфрут, както и жълт кантарион и добавки с тази билка, май и други имаше, но сега не помня
Назад към Акушерство и гинекология
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта