Противозачатъчни средства и контрацепция - въпроси и отговори

Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.

Re: Противозачатъчни

Мнениеот elito_ksp » 14 Мар 2013, 20:13

Здравейте пия Новинет вече по-малко от месец обаче забравих да пия хапчето за вчера 14.март 2013 и изпих хапчето за днес 15 март четвъртък Утре на 16 март ще правя секс може ли да забременея ако е без предпазни мерки кажети бърза моля Ви. Ще съм Ви много благодарна
elito_ksp

Какво може да повлияе ефективността на противозачатъчните?

Мнениеот mangusta » 11 Фев 2014, 14:24

Здравейте! Надявам се,че пиша на правилното място!

От скоро започнах да пия противозачатъчни и имам доста въпроси, но този ме тормози почти постоянно!

Знаете ли какво със сигурност може да повлияе ефективността на противозачатъчните? Витая доста митове около тези таблетки, така че ми е трудно да различа истината от измислицата!

В петък бяхме на купон и при всяка наздравица (в които аз не участвах) си мислих дали не може алкохолът да повлияе на ефективността на противозачатъчните?! :roll:

Реших да се допитам до хора, които са компетентни, надявам се да получа отговор, тъй като Гугъл не ми даде такъв!

Чувала съм, че алкохола, антибиотиците, определено хомеопатично лечение могат да намалят ефективността на противозачатъчните, къде е истината? :?
mangusta

Re: Какво може да повлияе ефективността на противозачатъчнит

Мнениеот zheleva212 » 12 Фев 2014, 13:20

Не съм добре запозната, като много млада опитах да се предпазвам по този начин, но тогава противозачатъчните не ми понесоха, но зная, че не е добре да си пушач и да пиеш хапчета, особено ако си 30+ :roll:
zheleva212

Мнениеот FramarLekari » 13 Фев 2014, 12:16

mangusta написа:Здравейте! Надявам се,че пиша на правилното място!

От скоро започнах да пия противозачатъчни и имам доста въпроси, но този ме тормози почти постоянно!

Знаете ли какво със сигурност може да повлияе ефективността на противозачатъчните? Витая доста митове около тези таблетки, така че ми е трудно да различа истината от измислицата!

В петък бяхме на купон и при всяка наздравица (в които аз не участвах) си мислих дали не може алкохолът да повлияе на ефективността на противозачатъчните?! :roll:

Реших да се допитам до хора, които са компетентни, надявам се да получа отговор, тъй като Гугъл не ми даде такъв!

Чувала съм, че алкохола, антибиотиците, определено хомеопатично лечение могат да намалят ефективността на противозачатъчните, къде е истината? :?

Здравейте!

За всяко едно противозачатъчно има листовка. Там е посочено какво да правите при прием на лекарства. Антибиотиците са от лекарствата, за които взаимодействието с противозачатъчните е доказано. За алкохола, ако приемът е в малки количества не би трябвало да имате проблем. За хомеопатичното лечение няма никакви научни данни за взаимодействия.

Поздрави,
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Схема за приемане на противозачатъчни Ясмин

Мнениеот Ivkaggii » 01 Апр 2014, 19:51

Здравейте. Имаме едно въпросче относно противозачатъчните Ясмин. В листовката пише, че 1-вото хапче се взима от първия ден на цикъла и че ако се вземе в следващите дни, тоест 2-5 трябва да се използва защита в следващите 7 дни. Изпих си първото хапче в петък - на 4 ден от цикъла ми, след което в сряда, тоест след 6 дни със съпруга ми се увлякохме и направихме беля , като ги броя това са 6 дни, а не 7. Може да ви се стори глупав въпрос, но има ли опасност от забременяване и кога наистина влизат в действие хапченцата. :)
Ivkaggii

Re: Схема за приемане на противозачатъчни Ясмин

Мнениеот FramarLekari » 02 Апр 2014, 14:04

Ivkaggii написа:Здравейте. Имаме едно въпросче относно противозачатъчните Ясмин. В листовката пише, че 1-вото хапче се взима от първия ден на цикъла и че ако се вземе в следващите дни, тоест 2-5 трябва да се използва защита в следващите 7 дни. Изпих си първото хапче в петък - на 4 ден от цикъла ми, след което в сряда, тоест след 6 дни със съпруга ми се увлякохме и направихме беля , като ги броя това са 6 дни, а не 7. Може да ви се стори глупав въпрос, но има ли опасност от забременяване и кога наистина влизат в действие хапченцата. :)

Здравейте, Ivkaggii!

Съществува риск от бременност! Може да си направите тест за бременност 14 дни след този рисков полов контакт.

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Мнениеот pepa1974 » 08 Май 2014, 18:46

Пушенето намалява действието на противозачатъчните!
pepa1974

Мнениеот Elica » 08 Дек 2014, 16:19

zheleva212 написа:Не съм добре запозната, като много млада опитах да се предпазвам по този начин, но тогава противозачатъчните не ми понесоха, но зная, че не е добре да си пушач и да пиеш хапчета, особено ако си 30+ :roll:

вярно ли? Много условия сякаш за едни хапчета, но аз вярвам само на листовката ;)
Аватар
Elica

Мнениеот annydance » 08 Дек 2014, 17:47

Elica написа:
zheleva212 написа:Не съм добре запозната, като много млада опитах да се предпазвам по този начин, но тогава противозачатъчните не ми понесоха, но зная, че не е добре да си пушач и да пиеш хапчета, особено ако си 30+ :roll:

вярно ли? Много условия сякаш за едни хапчета, но аз вярвам само на листовката ;)

То и в листовката това си пише, за пушачи не е препоръчително, дори е опасно при 30+, а за намаляването на действието, поне тези, които пиех аз, си спомням, че не трябваше да консумирам грейпфрут, както и жълт кантарион и добавки с тази билка, май и други имаше, но сега не помня :roll:
annydance

Мнениеот S_Milenska » 09 Дек 2014, 12:00

annydance написа:
Elica написа:

То и в листовката това си пише, за пушачи не е препоръчително, дори е опасно при 30+, а за намаляването на действието, поне тези, които пиех аз, си спомням, че не трябваше да консумирам грейпфрут, както и жълт кантарион и добавки с тази билка, май и други имаше, но сега не помня :roll:

Сигурно имат предвид, че над 30г вече е редно да си имаш мъж :lol: :lol: :lol:
Иначе шегата настрана, все пак листовката е най-важна и продуктите са различни, предполагам, че има специални и за тази възрастова група. А за алкохола и аз го знам, но си мисля, че не се има и предвид, че трябва да станем абсолютни трезвеници.
Аватар
S_Milenska

ПредишнаСледваща

Назад към Акушерство и гинекология