Противозачатъчни средства и контрацепция - въпроси и отговори

Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.

Re: Противозачатъчни

Мнениеот Margo » 03 Авг 2011, 11:41

milena_sf написа:Здравейте. Използвала съм само Ясмин на 2 пъти през няколко години за период от половин година. Доволна съм, но е имало моменти, в които ми е ставало много лошо. Освен това, винаги съм тежала едно и също тегло, а по време на приема качих 3 кг. Свалих ги веднага щом спрях хапчетата. Дано съм била полезна. Поздрави и успех!

Благодаря за коментара, наистина е полезен за нас. Все пак не мисля, че да качиш 3 килограма е кой знае каква трагедия. Но не мога да си обясня защо ти е било лошо? Ти посъветва ли се с лекар за това?
Margo

Мнениеот eli » 17 Авг 2011, 15:45

Еми то може да не е било от таблетките, неразположението. Но наистина е трябвало да се консултираш, след като си се чувставала така.
Аватар
eli

Мнениеот kggm » 11 Сеп 2011, 08:48

Пия Джаз вече 4 месеца. Няколко пъти през това време ми е ставало доста зле - по зял ден съм се чувствала много дискомфортно. Преди седмица пак един ден ми беше много зле. Реших, че е от противозачатъчните. Реших да ги взимам вечер, за да може ако ми става лошо, да е през нощта, уж да не усещам докато спя, да не ми пречи на ежедневието. Но на следващата вечер като си взех хапчето, не съм спала цяла нощ - толкова ми беше зле. Даже повръщах. Защо чак след 4 месеца стана толкова зле положението?
kggm

Мнениеот eli » 11 Сеп 2011, 17:14

Ами при някои медиакменти е така, алергичната реакция се проявява в по-късен период. Явно не ти понасят таблетките, или трябва да ги смениш или да ги спреш, но в никакъв случай не продължавай да ги приемаш, след ато ти действат така.
Аватар
eli

Мнениеот micky » 25 Сеп 2011, 17:20

Вярно ли, че витамин Ц влияе на ефективността на противозачатъчните таблетки?
micky

Мнениеот qproin » 24 Окт 2011, 15:30

Аз пих Ясмин, но не ми се понесе добре и след седмица прекратих този жалък опит. Пих го по лекарско предписание за здравословен проблем, а не за предпазване от бременност, но се чувствах много зле беше ми лошо, ужасно главоболи и сложих край..Не съм фен на
тези противозачатъчни и ако нямам крайна нужда не бих опитала отново.
qproin

Мнениеот eli » 22 Ное 2011, 16:54

Има ли някакви лекарствени противопоказания на противозачатъчните с хапчета за диабет.
Аватар
eli

Мнениеот сиско » 30 Ное 2011, 22:18

Скоро ще започвам да приемам Ясмин. Казаха ми, че от тях не се напълнява а и намалява окосмяването. Дано да е така.
сиско

Мнениеот bubulina » 19 Дек 2011, 23:24

За окосмяване не бях чувала. Но аз вече се замислям дали да не ги спирам, че като чета страничните ефекти и настръхвам :shock:
bubulina

Мнениеот shhuus » 10 Фев 2012, 17:13

В момента ползвам Chloe, вече повече от година и съм доволна от тях. Нямам никакви странични и нежелани реакции.
Преди това ползвах Yaz, сякаш от тях бях по доволна, но гинеколожката ми каза да ги сменя.

Сега почвам да се чудя дали трябва да си сменям пак таблетките, че прекалено дълго съм ползвала едни и същи. Нали знаете, да не ми се е наситил организма и да не действат вече по предназначение?
Скоро не съм ходила на преглед и ако смятате, че е възможно да има подобно явление, ще трябва май да си запиша час :roll: :oops:
"Аз-ът е само едно местоимение!"
Аватар
shhuus

ПредишнаСледваща

Назад към Акушерство и гинекология