Противозачатъчни средства и контрацепция - въпроси и отговори

Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.

Мнениеот anel » 28 Юни 2011, 16:46

Здр. днес моят гинеколог ми препоръча противозачатъчни-Логест, не знам как ще ми подействат, за пръв път вземам такива таблетки. Надявам се да нямат странични ефекти като окосмяване или надебеляване, не знам добри ли са но се доверявам на гинеколога си.
anel

Re: Противозачатъчни

Мнениеот eli » 29 Юни 2011, 13:43

И аз съм чувала добри отзиви за тях, то май няма такива дето да не ги хвалят. За странични ефекти незнам, но наистина може да качиш 1-2 кг., но не е кой знае какво, а и гърдите ще ти се напомпат малко :) , едното за сметка на другото :D
Аватар
eli

Мнениеот Margo » 29 Юни 2011, 16:42

totka_lukanova написа:И аз съм чувала. че ги изписват при киста, явно ще имат някакъв ефект.

Всички противозачатъчни се изписват при наличие на кисти, тъй като кистата се влияе от овулацията. Самите кисти са жълти тела(смятам, че всяка жена знае какво е жълто лято), когато жълтото тяло не бъде отделено от яйчника, а остане долепена до него се пълни с течност при следващата овулация. Когато се пият противозачатъчните няма овулация и така кистата намалява или се пука.
Margo

Мнениеот bubulina » 07 Юли 2011, 09:20

В кои случаи се прибягва до оперативно лечение на кистата?
bubulina

Мнениеот OrHiDeA » 10 Юли 2011, 16:14

bubulina написа:В кои случаи се прибягва до оперативно лечение на кистата?

Когато не мине с хапчета или ако искат да направят някакво по-подробно изследване.
Аватар
OrHiDeA

Мнениеот totka_lukanova » 13 Юли 2011, 08:30

Има ли някакъв риск при продължително приемане на противозачатъчни?
totka_lukanova

Мнениеот Margo » 13 Юли 2011, 12:46

totka_lukanova написа:Има ли някакъв риск при продължително приемане на противозачатъчни?

Ами казвали са ми, че след продължителна употреба на противозачатъчни се увеличава риска от поява на бучки в гърдите, но пък от друга страна повечето лекари го отхвърлят това твърдение. Така, че незнам :) А как ви се вижда това, мъжете да започнат да приемат контрацептиви ? Ще се чувстваме ли по-сигурни тогава?
Margo

Мнениеот nansito » 14 Юли 2011, 08:54

Най-добре избягвайте противозачатъчни. Особено ако става въпрос за дълъг прием. Толкова много нежелани реакции имат, че е много вероятно да ти се лепнат поне 1-2 и може би повече. Говоря от собствен опит. Вместо да съм по-добре с употребата им стана обратното. Не съм използвала такива с много високо съдържание на хормони, използвах Ясмин и то по лекарско предписание. Съжалих много, че изобщо съм допуснала грешката да приемам подобна гадост. На всичко отгоре ми развалиха и фигурата - появи се доста целулит. Разбира се след спирането им и с подходящи натоварвания горе долу си възвърнах стария вид. Но това не е успокоение, доста лоши неща може да Ви хванат от тези хапчета, само си прочетете добре листовките! Кожни заболявания, гъбични, мигрени и какво ли не... ако сериозно за едното ***** както се казва сте готови да си рискувате здравето пийте ги. Ако държите на себе си по-добре недейте, ще се чувствате много по спокойни и на себе си без тези допълнителни хормони.
Не говоря за тези, които ги приемат за определен период от време като лечение за нещо.
nansito

Мнениеот Margo » 14 Юли 2011, 12:19

nansito написа:Най-добре избягвайте противозачатъчни. Особено ако става въпрос за дълъг прием. Толкова много нежелани реакции имат, че е много вероятно да ти се лепнат поне 1-2 и може би повече. Говоря от собствен опит. Вместо да съм по-добре с употребата им стана обратното. Не съм използвала такива с много високо съдържание на хормони, използвах Ясмин и то по лекарско предписание. Съжалих много, че изобщо съм допуснала грешката да приемам подобна гадост. На всичко отгоре ми развалиха и фигурата - появи се доста целулит. Разбира се след спирането им и с подходящи натоварвания горе долу си възвърнах стария вид. Но това не е успокоение, доста лоши неща може да Ви хванат от тези хапчета, само си прочетете добре листовките! Кожни заболявания, гъбични, мигрени и какво ли не... ако сериозно за едното ***** както се казва сте готови да си рискувате здравето пийте ги. Ако държите на себе си по-добре недейте, ще се чувствате много по спокойни и на себе си без тези допълнителни хормони.
Не говоря за тези, които ги приемат за определен период от време като лечение за нещо.

Стана ми интересно, написаното от теб за страничните ефекти. Освен напълняването и появата на целулит какви са другите странични ефекти от Ясмин?
Margo

Мнениеот milena_sf » 02 Авг 2011, 18:34

Здравейте. Използвала съм само Ясмин на 2 пъти през няколко години за период от половин година. Доволна съм, но е имало моменти, в които ми е ставало много лошо. Освен това, винаги съм тежала едно и също тегло, а по време на приема качих 3 кг. Свалих ги веднага щом спрях хапчетата. Дано съм била полезна. Поздрави и успех!
milena_sf

ПредишнаСледваща

Назад към Акушерство и гинекология