Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Re: Микровълновите били вредни?

24 Окт 2011, 00:06

Със сигурнот е вредна, но кое не е вредно?! Със сигурност е и удобна :D

07 Авг 2013, 11:07

Оказва се, че молекулата на витамин B12 деградира под въздействието на микровълните. С други думи, той претърпява трансформация, губи активността си и е на практика безполезен . :(

07 Авг 2013, 13:20

В редките случаи, когато я ползвам, гледам да не стоя до нея пък... :lol:

07 Авг 2013, 15:50

Мисля, че модата на тези печки отминава. Вече никой не иска да яде стоплена за секунди храна, която все едно е била в епицентъра на Чернобил. :D
Пък и готвеното или притопляното на микровълнова си губи вкуса и всякакви хранителни качества и то много бързо.

23 Авг 2013, 14:43

Разбира се, че са вредни! Не сте ли забелязали, че и храната притоплена в тях не е вкусна?

Все още ли ползвате микровълнова?

05 Дек 2013, 13:43

След всички негативи, които витаят по-скоро като митове за микровълновата фурна все още ли я използвате?

Интересно ми е, защото четох, че може да бъде опасна за претопляне на вода, тъй като тя не може да изври, както обикновено, а „избухва”, но това е единствената опасност до колкото разбрах от тази статия!

Не зная как влияе на организма, вие какво ще кажете? Вкъщи се използва все по-рядко, защото сутрин варя кафето си, а вечер готвя, почти не претопляме храна!

Като студентка не можех без микровълнова, я ми кажете сега, колко вреди съм нанесла на тялото си за 5 години непрестанно ползване?

Re: Все още ли ползвате микровълнова?

05 Дек 2013, 13:57

До колкото съм запозната микровълновата е едно от тайните оръжия за масово унищожение, създадено още през Втората световна война! А за вредното действие, пак казвам, че не съм от най-компетентните в тази област, но зная, че променя структурата на храната и по този начин става карциногенна за нас!

Инцидентите ви с микровълнова - кои неща установихте, че не бива да слагате в нея?

23 Юли 2014, 13:19

Вече от години не ползвам микровълнова и скоро бях на гости у една приятелка. Реши да претоплим пица в хартиена опаковка в микровълновата. Сложих я, при която след около минута започна да пуши и видяхме, че картона беше започнал да е пали :shock: :shock:

Едва ли аз съм такъв карък, но по принцип знам, че метални неща не се слагат в микровълнова, но за други не се сетих, явно и картона спада към тях :oops:
Не помня, докато сме ползвали микровълнова да съм имала инциденти с нея, но знам за много хора, които са се опитвали да варят яйца :D :D :D :D :oops: за по-големи балъци, май не бях чувала :D

Така де, какъв е личният ви опит с инциденти с микровълновата, кои неща сте установили, че не бива да слагате в нея? :roll:

Re: Инцидентите ви с микровълнова - кои неща установите, че не бива да слагате в нея?

23 Юли 2014, 13:22

оооох, горчиви опити имам с тези печици, първо ми беше любимо да разтапям пластмасови кутии, а след това започнах забравям, че въобще е пусната, при което винаги резултата беше УАУ :lol: 8-)

Re: Инцидентите ви с микровълнова - кои неща установите, че не бива да слагате в нея?

12 Авг 2014, 13:39

След тежък инцидент вече не слагам да претоплям доматен сос имаше и на отсрещната стена след тази случка!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 12