Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Протеинова вафла Fitness

07 Дек 2011, 13:10

Margo написа:Какви са хранителните стойности на тази вафла? Какво е съдържанието на мазнини, въглехидрати и протеини?

И на мен ми е интересно, дали замества наистина едно хранене?

07 Дек 2011, 13:25

Опитвала съм подобна вафла. Не знам какъв вкус имат конкретно тези, но онази, която аз хапнах ми дойде страшно сладка. Може би именно тази сладост и белтъчините са причината да не се чувства глад дълго време, но мен ме интересува какъв е подсладителят в конкретно тези вафли, защото обмислям да заменя офис-обяда си с тях :)

07 Дек 2011, 13:41

Не съм си вземал такава вафла, но съм пил шейкове. Надявам се вафлата напълно да замести шейка, първо, че е по удобна за носене, второ можеш да хапнеш повече от една. :lol: :lol:

07 Дек 2011, 13:43

Forman написа:Не съм си вземал такава вафла, но съм пил шейкове. Надявам се вафлата напълно да замести шейка, първо, че е по удобна за носене, второ можеш да хапнеш повече от една. :lol: :lol:

А дали има опасност от предозиране ако изядеш повече от една?

Отслабване с билки - здравословно и дълготрайно

08 Дек 2011, 14:28

Може да поглеждате скептично на заглавието на темата, но има начин да отслабнем здравословно с билки. За сметка на строгите диети и страничните ефекти на таблетките отслабването с билки става малко по-бавно и резултатите могат да се запазят с години. Не бива да се смята, че само приемът на билки ще ни донесе така желания ефект, съчетан с аеробика, ходене, тичане, както и с богата на разнообразни вещества хранителна диета ефекта ще бъде поразителен.
Макар и считани билките не се препоръчват за деца и бременни, а също така предозирането може да доведе до странични ефекти.
Предлагам ви 8 от считаните за най-ефикасни билки за отслабване:

cup-of-green-tea.jpg
cup-of-green-tea.jpg (20.87 KiB) Прегледано 16361 пъти
1. Зелен чай - зеленият чай е полезен и ефективен за отслабване, освен това е безопасен и има множество странични ползи за тялото. Напитката е богата на антиоксиданти и танини, които неутрализират свободните радикали, редуцират мазнините, укрепват зъбите и зареждат с енергия. Можете да приемате зелен чай като напитка или на таблетки, но не добавяйте захар и мляко, тъй като те намаляват ползите от чая.

garcinia-cambogia.jpg
garcinia-cambogia.jpg (4.3 KiB) Прегледано 16361 пъти
2. Гарциния камбоджа - плодовете на това субтропическо растение се използват в билкови препарати, тъй като растението намалява апетита и подсилва метаболизма, за да се изгорят по-бързо излишните мазнини. Често гарциния се комбинира с други билки. Заради лекото слабително действие е необходимо да спазвате стриктно дозата на препаратите.

gluharche.jpg
gluharche.jpg (11.4 KiB) Прегледано 16361 пъти
3. Обикновено глухарче - макар да се смята за бурен, глухарчето е познато със своите пречистващи и диуретични свойства. Глухарчето подобрява храносмилането и подсилва работата на черния дроб за изхвърляне на токсините от тялото. Можете да приемате растението като чай или да ядете пресните листа сурови на салата. Важно е обаче да изберете растения далеч от града, от шосета и животни. Можете да го използвате и на суха дрога, като тинктура или на таблетки.

cascarasagrada.jpg
cascarasagrada.jpg (12.21 KiB) Прегледано 16359 пъти
4. Зърнастец - използва се кората на растението, което е храст. Препаратите имат меко слабително действие и е полезен в указаните дози за напълняване, запек, метеоризъм. Спомага прочистването на червата и изхвърлянето на токсините. Обикновено се използва като чай, понякога в комбинация други билки. Заради действието си не трябва да се използва по-често от един път седмично.

chili.jpg
chili.jpg (5.09 KiB) Прегледано 16359 пъти
5. Червена люта чушка ‘Кайен' - използва се за приготвяне на пикантни ястия, например чили. Лютата чушка произхожда от Мексико и съдържа веществото капсаицин, което подобрява храносмилането, подсилва метаболизма и изгаря излишните мазнини. Тъй като лютото дразни стомаха, можете да приемате продукта на таблетки.

kelp_1.jpg
kelp_1.jpg (9.76 KiB) Прегледано 16359 пъти
6. Келп и водорасли - водораслите са познати в Източна Азия със своите хранителни свойства и способност да подкрепя метаболизма. Те стимулират щитовидната жлеза заради високото съдържание на йод и подобряват изгарянето на излишните мазнини. Могат да се приемат в сух вид, на салата или на таблетки.

jenshen.jpg
jenshen.jpg (8.43 KiB) Прегледано 16359 пъти
7. Женшен - билка, използвана от китайците от древността. Освен многото й полезни качества, свързани с повишаване на енергията и предпазване на организма, женженът стимулира метаболизма.

aloe_vera.jpg
aloe_vera.jpg (5.55 KiB) Прегледано 16359 пъти
8. Алое вера - алоето хидратира, осигурява минерали, детоксикира и има лек лаксативен ефект, заради който трябва да се приема с внимание от хора с разстройство, деца и бременни. Растението прочиства и подпомага храносмилането. Можете да го приемате на сок или на таблетки, самостоятелно или в комбинация с други билки.

08 Дек 2011, 14:45

Поздравления на Фрамар, че вече предлагате тези барове. Беше ми трудно да ги намирам досега, но имате аптека точно до вкъщи и всеки ден си вземам. Определено ми допадат като вкус, а и като цена. Преди ядях едни от 4 лв, които лепнеха по зъбите и накъртяха на сладко. Ужас!!! Но тези са много вкусни, все едно ядеш Република :D Аз ги използвам по скоро като заместител на хранене. Ям ги по време на работа, защото на около няма какво да си купя, което хем да е здравословно, хем да е на бързо. Много ми харесва кокоса и ягодата 8-)

08 Дек 2011, 14:48

Даниела Стоянова написа:
Forman написа:Не съм си вземал такава вафла, но съм пил шейкове. Надявам се вафлата напълно да замести шейка, първо, че е по удобна за носене, второ можеш да хапнеш повече от една. :lol: :lol:

А дали има опасност от предозиране ако изядеш повече от една?

Едва ли има опасност от предозиране. Аз съм ял по 5 на ден и съм си ОК :D То това си е все едно да предозираш с млякото или пържолите :D

08 Дек 2011, 20:46

a_jordanov написа: които лепнеха по зъбите и накъртяха на сладко.

Интересно, имам същите спомени, как се казваха? Тези не лепнат ли?

Re: Отслабване с билки - здравословно и дълготрайно

09 Дек 2011, 12:05

Убедна съм, че отслабването с билки, съчетано с малко повече движение и рационално хранене би имало по-бавен резултат, но по-дълготраен ефект! Като човек, на който едни 5-6 "упорити" килограма" са му проблем, с който от доста време се боря сега съм на вълна точно по този начин да опитам. Зелен чай, внимателно хранене и билкови таблети за отслабване.

Re: Отслабване с билки - здравословно и дълготрайно

09 Дек 2011, 13:08

Аз съм чувала за Зеления чай и отслабващия му ефект, също така и за лютата червена чушка, но съм си добре на килограми и не ми се е налагало да пробвам свойствата им. Ако има някой нека да сподели, все пак на мен и на останалите ще им бъде интересно.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 55