Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.
30 Апр 2011, 19:57
Хранителните добавки са:
• продукти, съдържащи концентрирани съставки, чието предназначение е да допълват храненето на човек, в
случай, че то не е пълноценно;
• не спадат към категорията на хранителните продукти;
• не са фармацевтични продукти;
• не са продукти за специално хранене;
• не са предназначени за специална категория хора.
Сигурно е, че физическото и психическото ни състояние са неразделно свързани с начина ни на живот и хранителните ни навици. Стресът, умората, намалената физическа активност, липсата на свободно време, както и бедната на полезни вещества храна са характерните признаци на съвременния начин на живот.
Изпитваме силна нужда да направим нещо, за да променим това състояние и да започнем да се грижим по-добре за здравето си. Хранителните добавки са създадени да отговорят на тази потребност и да подкрепят организма при непълноценно хранене. Не забравяйте, че те не заместват храненето, а го допълват!
Факт е, че в днешно време хората, които се хранят правилно са много по-малко.
По този начин организмът се лишава от така необходимите му витамини,минерали и микроелементи.
Тези вещества са от жизненоважно значение – те даряват тялото с енергия, сила и добро здраве.
Изводът е един: човек се нуждае от хранителни добавки!
30 Апр 2011, 19:54
Минералите и микроелементите са важни съставки, необходими за доброто здраве и нормалното функциониране на човешкия организъм.
Тяхната роля е многостранна: те са компоненти на костите и зъбите,
поддържат сърдечния ритъм в нормални граници,
мускулната маса, повлияват за доброто състояние на нервната система,
играят важна роля при клетъчния метаболизъм,
а също така са част от ензимите при хормоните, които се изменят и регулират клетъчната функция.
Минералите се разделят на две категории:
неограничени съставки, които са изключително необходими и се намират в големи количества в човешкото тяло, и микроелементи, които се срещат в много малки количества в нашия организъм.
29 Апр 2011, 10:52
Изотропин реджувенейшън е страхотен, аз го пиех известно време и съм много доволен. Препоръчвам го на всички, ще останете доволни
28 Апр 2011, 14:58
При по чувствитлен стомах, приема и на двете може да предизвика коремни болки
27 Апр 2011, 15:34
bubulina написа:Стига да нямаш ленив стомах, или някакви други метаболитни проблеми, няма проблем да ги приемаш и двете

. Повечето хора така правят.
А ако имам ленив стомах какво ще се случи?
27 Апр 2011, 14:01
Аз капсулите не съм ги пила,а само чаят. Не е лош на вкус, и въздейства добре подтискайки апетита
26 Апр 2011, 14:51
Първо да изясним разликата между хранителен план и диета , не може ли диетата да е хранителен план каква е разликата ?
Ако направим хранителен план какви храни трябва да използваме ?
Като уточним храните и плана за какво са ни добавките след като имаме хранителен баланс ?[/quote]
Здравейте,
Надявам се да не приемете отговорите ми като заяждане.
Правим най-добронамерен коментар:
Самия превод на думата диета означава специален режим на хранене
Диетата в нашата практика винаги означава включване или изключване на определени храни (група храни).
Хранителния план се базира на индивидуален метаболизъм и неговите компоненти
Хранителния план е съобразен с дневния енергиен баланс, пола, възрастта, маниера на живот и ред други показатели.
При изготвяне на хранителен план винаги трябва да се съобразяваме с хранителните навици на пациента.
Как ще му препоръчаме да приема брюкселско зеле например, ако той не иска и да го погледне (камо ли да го яде)
Дори и да му обясняваме колко е полезно.
Така, че винаги се стремим да включваме храни, които са близки до вкуса на пациента и той ще ги консумира.
Щом сме уточнили храните и плана ни остава да се молим да проработи схемата.
И това е така, защото ние изготвяме хранителен план "по принцип" (всички други твърдения са заблуда)
За да намалим вредното влияние на свободните радикали, факторите от околната среда и ред други фактори имаме два избора:
Първия е да разгърнем анализа на база генетика (ДНК анализ), което не си струва поради цената (около 260 евро)
Вторият начин е да приемаме хранителни добавки (антиоксиданти, пробиотици, глутамин и т.н)
Последната между другото е най - разпространената и ефективна добавка прилагана за да си почине мозъка от напрежението през деня. Не ни харесват много определения от рода "глутамина действа на ментално ниво".
Факт е обаче, че 18/ 25 грама разтворени в чаша (200 мл) топло мляко и приета преди сън ни помага да спим като "къпани" без да сънуваме епизоди от изминалия ден и без да преживяваме на сън напрежението от деня.
Можем да поговорим и за други хранителни добавки, които оптимизират хранителния план
Колкото до ефедрина (такава беше темата) можем да кажем:
Огромна част от върховите постижения в спорта се дължат на ефедрина (или неговите аналози).
Той топи мазнините като "кюмбе", но това е ОПАСЕН начин.
Като щадящ сърцето продукт (не е забранен при спортистите) американчетата вкараха синефрина.
Но това е друга тема
Поздрави
24 Апр 2011, 09:14
FramarMod3 написа:Ivaylo написа:А какво да кажем за ефедрина, с който започна тази тема?
Ефективен ли е за сваляне на килограми?
Преди години бях чувала, че се друсат с ефердин и кодтерпин. Чак пък за отслабване

Ефедрин и кодтерпин имат абсолютно различни ефекти върху организма и психиката и да ги приемаш едновременно е все едно да даваш газ и да натискаш спирачката. Виж, отделно са друга работа...
23 Апр 2011, 17:51
Health-Prevent.BG написа:bisertaskov написа:Според мен първо трябва да се започне от
храненето и начина ни на живот, ядем каквото ни падне и сме обездвижени, определено съм за спорта и промяна на храненето и след това може да вземем и някаква добавка за отслабване и вероятно ще има ефект.Пълна заблуда е че можеш да плюскаш, да седиш пред компютъра и с
продукт за отслабване да се случи нещо.
Нямам против добавките но нали самото им име подсказва че всъщност са допълнение към целта която имаме в случая отслабването.В крайна сметка всеки сам решава как да топи килограми.
Здравейте,
Дано не ме нападнете и мен, че правя скрита реклама.
Та значи да почнем от добавките за отслабване - на един му действат по един начин и сваля килограми, а на друг дори и не помага. Въпроса е какво искате да сваляте - килограми или обиколки. Мазнините не тежат, но пък имат обем.
Да не говоря много - определете първо вида на метаболизма, дневния енергиен баланс и тогава тръгвайте да сваляте (трябва да знаете какво искате да сваляте - килограми или обиколки).
Казвам и още нещо - само с хранене и движение не става на 100 %. Живеем в 2011 година и сме крачещи "Менделееви таблици". Трябва и добавка съобразена с пол, възраст и начин на живот.
Добро решение е включването на термогеник, който обаче щади сърцето.
Моята рецепта е: Определяне на метаболизма и неговите параметри, Хранителен план (това в никакъв случай не означава диета), Два пъти седмично работа с пулсова честота във фитнеса и Задължително хранителни добавки (стимулиране и възстановяване) съобразени с двигателната активност, възрастта, пола и поставените цели.
Поздрави
Health Prevent BG
http://www.dieti-bg.com http://www.health-prevent.comhttp://www.dnasolutions-bg.com
Първо да изясним разликата между хранителен план и диета , не може ли диетата да е хранителен план каква е разликата ?
Ако направим хранителен план какви храни трябва да използваме ?
Като уточним храните и плана за какво са ни добавките след като имаме хранителен баланс ?
21 Апр 2011, 17:15
Ivaylo написа:А какво да кажем за ефедрина, с който започна тази тема?
Ефективен ли е за сваляне на килограми?
Преди години бях чувала, че се друсат с ефердин и кодтерпин. Чак пък за отслабване