Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Тук можете да зададете въпроси към лекар невролог, да се косултирате със специалист и да споделите мнения за Вашият проблем.Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист невролог.
Д-р Илиян Савов

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 12 Юни 2017, 18:42

Cvetii13 написа:Здравейте д-р Савов
Пиша Ви относно баща ми, който е на 67 години. Края на февруари изкара лек инсулт на крак (засегната беше само половината му уста, в последствие се възстанови).До преди този момент не е имал абсолютно никакви здравословни проблем (освен кървяща язва през 2014г) На 14 март получи втори инсулт, реагирахме веднага, около час след това вече бяхме в 1ва градска болница. Не е губил съзнание, по - скоро проблем с равновесието и леко изоставане в една половина. Възстанови се добре, още в болницата можеше да ходи, а в последсвие вкъщи ходенето му се подобри съвсем. В събота на 20.05, дойде при мен и говора му беше много затруднен, извикахме 112, кръвното му беше 195/130 (оказа се, че от 3 дни не си е пил Бизогамата), лекаря го свали с лекарство под езика, накрая го да прави определни движения и каза не е инсулт, а че говора е затруднен заради високото кръвно и че ще се оправи (наистина след свалянето на кръвното, говорът се подобри). На другия ден обаче, говореше все по - неясно и в един момент, видях, че му е трудно да преглътне водата и се дави. Вечерта дойде 112, казаха, че най- вероятно е инсулт и го закарахме в Окръжна. Оказа се исхимичен инсулт в мозъчния ствол, обясниха, че не е тежък, но мястото е лошо, тъй като там е центъра за дишане и сърдечна дейност. При него е засегнат говора и гълтачния рефлекс, поне преди постъпването можеше да ходи, не е губил съзнание. Не съм го виждала тъй като свиждането ще бъде в четвърък. Казаха единствено, че не е с опастност за живота, но няма подобрение на гълтането и е със сонда през носа за да се храни. Моля, за Вашето мнение дали засягането на гълтачния рефлекс е обратим процес или не, както и кога можем да очакваме подобрение и дали ще настъпи такова изобщо.
Благодаря предварително!


Здравейте,

МСБ - и в частност исхемичния мозъчен инсулт са остро нарушение на мозъчното кръвообращение. Възстановяването и в каква степен, зависи от тежестта на запушената артерия, зоната в мозъка, прилежащи заболявания. Всеки случай е индивидуален и затова може да се говори конкретно спрямо състоянието на пациента. Сами разбирате, че това може да Ви каже лекуващия го невролог. Мозъчния ствол е деликатна зона и исхемични нарушения могат да имат последствия отдалечени във времето. В случая в важна вторична профилактика на МСБ.

Успех,
Д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 409
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 12 Юни 2017, 18:44

pavlova77 написа:какво означава от ЯМР - в областта на root entry зоната на V-ти черепно нерв се визуализира съдонва структура комуникираща с нерва. описаната находка при клинична корелация може да се свърже със съдов.нервен конфликт. МР данни за единичния глиозни промени в мозъка от съдов характер с давност.


Здравейте,

Конкретното описание може да се интерпретира по различен начин въз основа на Вашето клинично състояние. Уместно е да попитате невролога, който Ви е прегледал и който е назначил ЯМР, тъй като той познава вашето реално състояние.

Успех,
Д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 409
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Jiksa » 14 Юни 2017, 21:19

Здравей.На 22 съм от 2 месеца пия небилет от както го пия имам постоянно замйване.Също така изпитвам страх от апарати като го меря сам първият път е винаги повече
Jiksa
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Юни 2017, 21:15

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Ivan20 » 16 Юни 2017, 11:33

Здравейте, от 2 години имам замайване, трудно ходене и главоболие в тила, на моменти има частично подобрение, после пак се усилва, тренирах силов трибой и вдигах тежки тежести, приключих с тях, след като това ми се случи. Правил съм много изследвания, гледали са ме 2-ма невролози, единствено ямр на глава нямам, понеже считат, че няма нарушения които да го налагат. Ще ви помоля за помощ, вече съм прекалено отчаян, да ми дадете някаква посока, по която да тръгна!
Ivan20
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Юни 2017, 11:27

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот AstralGirl » 23 Юли 2017, 17:57

Здравейте, надявам се да получа отговор от вас. Или поне някакъв съвет, насока какво става с мен. Първо да уточня, че съм момиче на 26 години. На 9 месечна възраст ми е поставен шънт, понеже съм с хидроцефалия. До 12-14 годишна възраст пих хапчета, но след направено ЕЕГ тогава, ми казаха, че няма нужда от тези хапчета вече, защото няма да се развие повече. От тогава не съм пила лекарства, и не съм имала никакви сериозни оплаквания. Всичко беше наред до 2015 г, когато след возене с висока скорост и без каска, получих главоболие, което не спря 3 дни придружено със световъртеж и невъзможност да контролирам лявата си ръка, зрението ми беше нарушено до толкова, че не можех да фокусирам даден човек например, който е до мен. Тогава това главоболие продължи 3 дни. Това беше един единствен случай и от тогава този проблем го нямаше. Днес обаче започна отново. Още със събуждането, при опит да стана от леглото, се започна страшно главоболие в тилния и челния дял придружено със световъртеж. Успях само да ям на закуска, и след това само лежа. Не съм пила и никакви хапчета за глава, защото от толкова силно главоболие, дори не съм обядвала и ми се гади вече, и коремът ме заболя. Моля ви, дайте ми някакъв съвет?
AstralGirl
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Фев 2013, 15:36

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Veni82 » 25 Юли 2017, 12:33

Здравейте д-р Савов, много ще съм Ви благодарна, ако изкажете мнение по моето състояние и ми дадете съвет. От един месец започнах да усещам стягане в главата и световъртеж. Стягането започва отзад и минава нагоре и чак към носа. Световъртежа е все едно ми се мести тялото, минава някак си като електрически импулс и изтръпване в главата и ми се завива ужасно свят. Това се случва и в седнало и легнало положение, но не е провокирано от местене или смяна на позицията. Започнах да правя ужасни паник атаки. Ходих на невролог , който ме погледна на доплер и каза, че вижда сенките на шипове, но иначе артериите му изглеждат нормално. Каза, че от шиповете съдовете правят спазъм и мозъкът не се оросява добре. Изписа ми бетасерк 3 по 1 и акутил по 1 на ден. Посъветва ме да отида на кардиолог заради екстрасистоли и паник атаките. Кардиологът от своя страна не установи сериозен проблем, но ми изписа Небиволол по схема и Ксанакс вечер по половинка заради ускорен пулс и тревожност. Взимам хапчетата от седмица , но подобрение нямам и вече съм доста отчаяна, защото съм на 35 години, а нито мога да работя в момента, за забавление не мога и да си помисля и по цял ден лежа вкъщи. Преди година ми правиха ямр на глава заради съмнение за МС , тъй като имах ужасни проблеми с краката. Тази дигноза беше отхвърлена. Установи се, че имам сериозни дискови хернии на кръста. Проблемите с краката са ми до ден днешен и неврологът каза, че грънкакът ми е слабо място и от там ми се е разцентровал целият организъм. Не оспорвам компетентнпто му мнение и му се доверявам, просто търся второ мнение и съвет. Знам, че няма как да ми кажете със сигурност такива симптоми от какво се провокират, но поне да ме посъветвате какво мога да направя, за да облекча състоянието си и да си възстановя ритъмът на живот. Правила съм и изледване на тсх хормон, който е в норма , завишени антитела , но след консултация с ендокринолог не ми беше назначено хормонално лечение. Много Ви благодаря предварително за отделеното време и внимание !
Поздрави
Veni82
 
Мнения: 5
Регистриран на: 24 Юни 2017, 23:53

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 03 Авг 2017, 13:21

Jiksa написа:Здравей.На 22 съм от 2 месеца пия небилет от както го пия имам постоянно замйване.Също така изпитвам страх от апарати като го меря сам първият път е винаги повече


Здравейте,

Обърнете се към колегата, който Ви е предписал небилет.

Успех,
Д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 409
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 03 Авг 2017, 13:24

Ivan20 написа:Здравейте, от 2 години имам замайване, трудно ходене и главоболие в тила, на моменти има частично подобрение, после пак се усилва, тренирах силов трибой и вдигах тежки тежести, приключих с тях, след като това ми се случи. Правил съм много изследвания, гледали са ме 2-ма невролози, единствено ямр на глава нямам, понеже считат, че няма нарушения които да го налагат. Ще ви помоля за помощ, вече съм прекалено отчаян, да ми дадете някаква посока, по която да тръгна!Здравейте,

Потърсете поредно мнение. Уместно е да имате доверие на лекуващите Ви колеги

Успех,
д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 409
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 03 Авг 2017, 13:26

AstralGirl написа:Здравейте, надявам се да получа отговор от вас. Или поне някакъв съвет, насока какво става с мен. Първо да уточня, че съм момиче на 26 години. На 9 месечна възраст ми е поставен шънт, понеже съм с хидроцефалия. До 12-14 годишна възраст пих хапчета, но след направено ЕЕГ тогава, ми казаха, че няма нужда от тези хапчета вече, защото няма да се развие повече. От тогава не съм пила лекарства, и не съм имала никакви сериозни оплаквания. Всичко беше наред до 2015 г, когато след возене с висока скорост и без каска, получих главоболие, което не спря 3 дни придружено със световъртеж и невъзможност да контролирам лявата си ръка, зрението ми беше нарушено до толкова, че не можех да фокусирам даден човек например, който е до мен. Тогава това главоболие продължи 3 дни. Това беше един единствен случай и от тогава този проблем го нямаше. Днес обаче започна отново. Още със събуждането, при опит да стана от леглото, се започна страшно главоболие в тилния и челния дял придружено със световъртеж. Успях само да ям на закуска, и след това само лежа. Не съм пила и никакви хапчета за глава, защото от толкова силно главоболие, дори не съм обядвала и ми се гади вече, и коремът ме заболя. Моля ви, дайте ми някакъв съвет?


Здравейте,

Уместно е да се конултирате и прегледате от невролог и да го запознаете с медицинската документация от детството. Разбира се в реални условия.

Успех,
Д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 409
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 03 Авг 2017, 13:29

Veni82 написа:Здравейте д-р Савов, много ще съм Ви благодарна, ако изкажете мнение по моето състояние и ми дадете съвет. От един месец започнах да усещам стягане в главата и световъртеж. Стягането започва отзад и минава нагоре и чак към носа. Световъртежа е все едно ми се мести тялото, минава някак си като електрически импулс и изтръпване в главата и ми се завива ужасно свят. Това се случва и в седнало и легнало положение, но не е провокирано от местене или смяна на позицията. Започнах да правя ужасни паник атаки. Ходих на невролог , който ме погледна на доплер и каза, че вижда сенките на шипове, но иначе артериите му изглеждат нормално. Каза, че от шиповете съдовете правят спазъм и мозъкът не се оросява добре. Изписа ми бетасерк 3 по 1 и акутил по 1 на ден. Посъветва ме да отида на кардиолог заради екстрасистоли и паник атаките. Кардиологът от своя страна не установи сериозен проблем, но ми изписа Небиволол по схема и Ксанакс вечер по половинка заради ускорен пулс и тревожност. Взимам хапчетата от седмица , но подобрение нямам и вече съм доста отчаяна, защото съм на 35 години, а нито мога да работя в момента, за забавление не мога и да си помисля и по цял ден лежа вкъщи. Преди година ми правиха ямр на глава заради съмнение за МС , тъй като имах ужасни проблеми с краката. Тази дигноза беше отхвърлена. Установи се, че имам сериозни дискови хернии на кръста. Проблемите с краката са ми до ден днешен и неврологът каза, че грънкакът ми е слабо място и от там ми се е разцентровал целият организъм. Не оспорвам компетентнпто му мнение и му се доверявам, просто търся второ мнение и съвет. Знам, че няма как да ми кажете със сигурност такива симптоми от какво се провокират, но поне да ме посъветвате какво мога да направя, за да облекча състоянието си и да си възстановя ритъмът на живот. Правила съм и изледване на тсх хормон, който е в норма , завишени антитела , но след консултация с ендокринолог не ми беше назначено хормонално лечение. Много Ви благодаря предварително за отделеното време и внимание !
Поздрави


Здравейте,

Уместно е да бъде уточнен характера на световъртежа и евентуланите провокиращи го фактори. Паническите атаки се лекуват от психиатър. Може да вземете второ реално мнение от невролог с консултация и преглед.

Успех,
Д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 409
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

ПредишнаСледваща

Назад към Неврология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта