Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Тук можете да зададете въпроси към лекар невролог, да се косултирате със специалист и да споделите мнения за Вашият проблем.Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист невролог.
Д-р Илиян Савов

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 12 Юни 2017, 18:42

Cvetii13 написа:Здравейте д-р Савов
Пиша Ви относно баща ми, който е на 67 години. Края на февруари изкара лек инсулт на крак (засегната беше само половината му уста, в последствие се възстанови).До преди този момент не е имал абсолютно никакви здравословни проблем (освен кървяща язва през 2014г) На 14 март получи втори инсулт, реагирахме веднага, около час след това вече бяхме в 1ва градска болница. Не е губил съзнание, по - скоро проблем с равновесието и леко изоставане в една половина. Възстанови се добре, още в болницата можеше да ходи, а в последсвие вкъщи ходенето му се подобри съвсем. В събота на 20.05, дойде при мен и говора му беше много затруднен, извикахме 112, кръвното му беше 195/130 (оказа се, че от 3 дни не си е пил Бизогамата), лекаря го свали с лекарство под езика, накрая го да прави определни движения и каза не е инсулт, а че говора е затруднен заради високото кръвно и че ще се оправи (наистина след свалянето на кръвното, говорът се подобри). На другия ден обаче, говореше все по - неясно и в един момент, видях, че му е трудно да преглътне водата и се дави. Вечерта дойде 112, казаха, че най- вероятно е инсулт и го закарахме в Окръжна. Оказа се исхимичен инсулт в мозъчния ствол, обясниха, че не е тежък, но мястото е лошо, тъй като там е центъра за дишане и сърдечна дейност. При него е засегнат говора и гълтачния рефлекс, поне преди постъпването можеше да ходи, не е губил съзнание. Не съм го виждала тъй като свиждането ще бъде в четвърък. Казаха единствено, че не е с опастност за живота, но няма подобрение на гълтането и е със сонда през носа за да се храни. Моля, за Вашето мнение дали засягането на гълтачния рефлекс е обратим процес или не, както и кога можем да очакваме подобрение и дали ще настъпи такова изобщо.
Благодаря предварително!


Здравейте,

МСБ - и в частност исхемичния мозъчен инсулт са остро нарушение на мозъчното кръвообращение. Възстановяването и в каква степен, зависи от тежестта на запушената артерия, зоната в мозъка, прилежащи заболявания. Всеки случай е индивидуален и затова може да се говори конкретно спрямо състоянието на пациента. Сами разбирате, че това може да Ви каже лекуващия го невролог. Мозъчния ствол е деликатна зона и исхемични нарушения могат да имат последствия отдалечени във времето. В случая в важна вторична профилактика на МСБ.

Успех,
Д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 383
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 12 Юни 2017, 18:44

pavlova77 написа:какво означава от ЯМР - в областта на root entry зоната на V-ти черепно нерв се визуализира съдонва структура комуникираща с нерва. описаната находка при клинична корелация може да се свърже със съдов.нервен конфликт. МР данни за единичния глиозни промени в мозъка от съдов характер с давност.


Здравейте,

Конкретното описание може да се интерпретира по различен начин въз основа на Вашето клинично състояние. Уместно е да попитате невролога, който Ви е прегледал и който е назначил ЯМР, тъй като той познава вашето реално състояние.

Успех,
Д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 383
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Jiksa » 14 Юни 2017, 21:19

Здравей.На 22 съм от 2 месеца пия небилет от както го пия имам постоянно замйване.Също така изпитвам страх от апарати като го меря сам първият път е винаги повече
Jiksa
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Юни 2017, 21:15

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Ivan20 » 16 Юни 2017, 11:33

Здравейте, от 2 години имам замайване, трудно ходене и главоболие в тила, на моменти има частично подобрение, после пак се усилва, тренирах силов трибой и вдигах тежки тежести, приключих с тях, след като това ми се случи. Правил съм много изследвания, гледали са ме 2-ма невролози, единствено ямр на глава нямам, понеже считат, че няма нарушения които да го налагат. Ще ви помоля за помощ, вече съм прекалено отчаян, да ми дадете някаква посока, по която да тръгна!
Ivan20
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Юни 2017, 11:27

Предишна

Назад към Неврология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта