Тук можете да зададете въпроси в областта неврология и да споделите мнения за Вашия проблем.
17 Юни 2019, 16:01
Д-р Савов благодаря за мнението ви. За съжаление вашите колеги ме пратиха на психиатри в началото на заболяването ми. След две години терапии с антидепресанти резултата е че качих 15 кг. При все че аз се занимавах 21 години със спорт. По отношение на симптомите заради които потърсих лекарска помощ нещата продължават да се влошават.
20 Юни 2019, 15:06
Добър ден! Не знам какво да правя. Имах силно главоболие и повръщах. Приеха ме в окръжна болница. Скенер, кръв, урина, очен лекар, невролог и две лумбална пункции. Сложиха диагноза менингит. Не съм имала температура и резултатите от лумбалнитв пункции са отрицателни. Пуснаха ме да си ходя след пет дни. Седмица по късно тази нощ отново ме боля главата до по луда и повръщах. Пих течен аналгин и болката се поуспокои. Сега не знам какво да правя. Моля, ако можете ме насочете към човек, който може да разбере какво ми е!
24 Юни 2019, 15:39
Мария.Мартинова написа:Добър ден! Не знам какво да правя. Имах силно главоболие и повръщах. Приеха ме в окръжна болница. Скенер, кръв, урина, очен лекар, невролог и две лумбална пункции. Сложиха диагноза менингит. Не съм имала температура и резултатите от лумбалнитв пункции са отрицателни. Пуснаха ме да си ходя след пет дни. Седмица по късно тази нощ отново ме боля главата до по луда и повръщах. Пих течен аналгин и болката се поуспокои. Сега не знам какво да правя. Моля, ако можете ме насочете към човек, който може да разбере какво ми е!
Здравейте,
Може да вземете и мнение от специалист по инфекциозни болести !
Успех,
Д-р Савов
02 Юли 2019, 09:43
Здравейте , след силен системен стрес и притеснителни ситуации продължили дългосрочно и най вече след два тежки дена с силно психическо напрежение и притеснение след като си легнах вечерта ми се забавиха реакциите на ръцете , падна ми кръвното , прибледнях , започна да се чувствам все едно съм полузаспал и полусъбуден некво странно усещане и парене в тилната част на главата , след което отидох до болницата скенера излезна добре , кръвно 110 на 90 ,но при най малкото напъване или ядосване ми се замайва яко главата все едно ми са ударили нещо и ми се гади , пулсиране и изпълване на вените на ръцете , особено като са свити или като свивам главата облегната назад ... Личната лекарка ми бе изписала витамин б12 ампули и фитин но не съм ги вземал докато не мина и преглед за щитовидната , а кардиолога каза че сърцето е добре тъй като правих ЕКГ , отделно хормона TSH е 5.8 леко повишен , от хормоните ли или анемия ... спи ми се и ми се вие свят леко почти всеки ден , моля дайте ми мнение ?
03 Юли 2019, 01:01
Здравейте. Изпитвам едно постоянно пулсиране в задната част на главата и врата. Вече над 6 месеца.
Преди като ставах сутрин, първите няколко часа се усещаше по-слабо и след това ставаше по-зле,
но сега е еднакво през целия ден. Добре съм само докато спя, не се будя от болка.
Ходих на невролог, той ме прати на скенер, който не показа нищо и започна да ми изписва
антидепресанти, които нямаха никакъв ефект. Ходих и на кардиолог, там ми казаха, че имам
ускорен пулс и митрален пролапс и ми изписаха небилет, но на втория преглед ми казаха, че пулса
ми е добре и да търся причината другаде. Като малък съм боледувал от мигрена и оттогава изпитвам
неприязън към силните и дразнещи шумове, от които за съжаление нямам как да избягам.
Освен в главата усещам и пулсиране в ръцете и стомаха, понякога имам и шумове в ушите.
Също така понякога като си завъртя главата усещам болка в гърба, но това не се случва често.
Моля ви за съвет.
06 Юли 2019, 13:26
plamen00111 написа:Здравейте , след силен системен стрес и притеснителни ситуации продължили дългосрочно и най вече след два тежки дена с силно психическо напрежение и притеснение след като си легнах вечерта ми се забавиха реакциите на ръцете , падна ми кръвното , прибледнях , започна да се чувствам все едно съм полузаспал и полусъбуден некво странно усещане и парене в тилната част на главата , след което отидох до болницата скенера излезна добре , кръвно 110 на 90 ,но при най малкото напъване или ядосване ми се замайва яко главата все едно ми са ударили нещо и ми се гади , пулсиране и изпълване на вените на ръцете , особено като са свити или като свивам главата облегната назад ... Личната лекарка ми бе изписала витамин б12 ампули и фитин но не съм ги вземал докато не мина и преглед за щитовидната , а кардиолога каза че сърцето е добре тъй като правих ЕКГ , отделно хормона TSH е 5.8 леко повишен , от хормоните ли или анемия ... спи ми се и ми се вие свят леко почти всеки ден , моля дайте ми мнение ?
Здравейте,
Уместно е консултация с ендокринолог с оглед завишената стойност на TSH ! Вероятно, оплакванията са продиктувани от стрес, за което може да допринесе и нарушена функция на щитовидната жлеза !
Успех,
Д-р Савов
06 Юли 2019, 13:29
Boian89 написа:Здравейте. Изпитвам едно постоянно пулсиране в задната част на главата и врата. Вече над 6 месеца.
Преди като ставах сутрин, първите няколко часа се усещаше по-слабо и след това ставаше по-зле,
но сега е еднакво през целия ден. Добре съм само докато спя, не се будя от болка.
Ходих на невролог, той ме прати на скенер, който не показа нищо и започна да ми изписва
антидепресанти, които нямаха никакъв ефект. Ходих и на кардиолог, там ми казаха, че имам
ускорен пулс и митрален пролапс и ми изписаха небилет, но на втория преглед ми казаха, че пулса
ми е добре и да търся причината другаде. Като малък съм боледувал от мигрена и оттогава изпитвам
неприязън към силните и дразнещи шумове, от които за съжаление нямам как да избягам.
Освен в главата усещам и пулсиране в ръцете и стомаха, понякога имам и шумове в ушите.
Също така понякога като си завъртя главата усещам болка в гърба, но това не се случва често.
Моля ви за съвет.
Здравейте,
Възможно е оплакванията да се дължат на мигренозни пристъпи, за което има подходящо лечение ! Преди всичко е уместно да се проведе доплерова сонография на мозъчни съдове за изключване на други причини !
Успех,
Д-р Савов
16 Юли 2019, 21:51
Здравейте д-р Савов! На 52 г. съм и от 27 дни страдам от силно главоболие в лявата част на главата , което се усеща в лявото око и на теменната част. Лечението ми е с Етодин форте 400 и диагнозата ми е невралгия. Някак си личния ми лекар първоначално не обърна особено внимание на моите оплаквания, но след това посетих невролог, който каза че имам невралгия и стрес и ми предписа Етодин форте 400. След 10 дни лечение със нестероид. , главоболието без таблетка отново се обостри и всъщност през ден взимам по 1 т. Тъй като ми бе отказан скенер и ЯМР, с мотив че е безмислено, днес си направих платен ЯМР с контраст и съм много притеснена. Цитирам: "Супратенториално в ляво фронтално в бялото мозъчно вещество се установи зона на патологично променен сигнален интезитет. находката е хиперинтенена при Т2 и FLAIR образите, изоинтенена при Т1 образите без рестрикция на дифузните водни молекули При направена 3D TOF ангио-я, не се откриха анаомални съдове. Няма МР данни за аневризми и ли стенози на интракраниалните артериални мозъчни съдове. При 3D Т2 секвенция с висока резолюция не се установиха МР данни за невроваскуларен конфликт. ЗАКЛЮЧЕНИЕТО е макроморфологията на описаната находка отговаря в най висока степен на фокален васкулит. В ДД отношение не може да се изключи претърпян ИМИ във водосбора на ЛПМА/ЛСМА.
Невролога ми обясни, че няма място за безпокойство. Аз не съм сигурна и съм много уплашена. Моля за Вашето мнение и предварително Ви благодаря за отговора! Продължавам само с Етодин форте през ден. Толкова мога да издържа без него.+ антидепресант от днес. СТрахувам се и не съм уверена че е така и че болката не е свързана с това. Имам Хашимото и преди 20 години спленектомия заради есенциална тромбоцитопения. и двете заболявания са добре контролирани, не зная имат ли връзка. Моля за Вашето мнение !
18 Юли 2019, 14:13
Виктория Илиева написа:Здравейте д-р Савов! На 52 г. съм и от 27 дни страдам от силно главоболие в лявата част на главата , което се усеща в лявото око и на теменната част. Лечението ми е с Етодин форте 400 и диагнозата ми е невралгия. Някак си личния ми лекар първоначално не обърна особено внимание на моите оплаквания, но след това посетих невролог, който каза че имам невралгия и стрес и ми предписа Етодин форте 400. След 10 дни лечение със нестероид. , главоболието без таблетка отново се обостри и всъщност през ден взимам по 1 т. Тъй като ми бе отказан скенер и ЯМР, с мотив че е безмислено, днес си направих платен ЯМР с контраст и съм много притеснена. Цитирам: "Супратенториално в ляво фронтално в бялото мозъчно вещество се установи зона на патологично променен сигнален интезитет. находката е хиперинтенена при Т2 и FLAIR образите, изоинтенена при Т1 образите без рестрикция на дифузните водни молекули При направена 3D TOF ангио-я, не се откриха анаомални съдове. Няма МР данни за аневризми и ли стенози на интракраниалните артериални мозъчни съдове. При 3D Т2 секвенция с висока резолюция не се установиха МР данни за невроваскуларен конфликт. ЗАКЛЮЧЕНИЕТО е макроморфологията на описаната находка отговаря в най висока степен на фокален васкулит. В ДД отношение не може да се изключи претърпян ИМИ във водосбора на ЛПМА/ЛСМА.
Невролога ми обясни, че няма място за безпокойство. Аз не съм сигурна и съм много уплашена. Моля за Вашето мнение и предварително Ви благодаря за отговора! Продължавам само с Етодин форте през ден. Толкова мога да издържа без него.+ антидепресант от днес. СТрахувам се и не съм уверена че е така и че болката не е свързана с това. Имам Хашимото и преди 20 години спленектомия заради есенциална тромбоцитопения. и двете заболявания са добре контролирани, не зная имат ли връзка. Моля за Вашето мнение !
Здраввейте !
Притеснението Ви, няма да помогне ! Най-вероятната причина за тази лезия е със съдова генеза - в резутат на нелекувано високо АН или висок кръвен холестерол и пр. Считам, че НСПВС (в случая етодин) не е уместен за дълго лечение на главоболието ! Уместно е да се проведе контролен ЯМР на глава след 1 година за проследяване динамиката на процеса !
Успех !
Д-р Савов
26 Юли 2019, 22:46
Здравейте моля да ми отговорите пие от миналата година конвулекс от 500мг. Много напълнях 17кг. Тази година ми ги намалиха само на 300мг. Също така пия и клана рекс 0.05мг. Въпроса ми е ако спра конвулекс ще си върба ли предишните килограми. Какво може да се направи