Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Тук можете да зададете въпроси към лекар невролог, да се косултирате със специалист и да споделите мнения за Вашият проблем.Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист невролог.
Д-р Илиян Савов

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 11 Окт 2018, 13:21

vesselino написа:Здравейте,
Здравейте ,
Имам от от доста време (повече от година) постоянно замайване.Което до скоро не ми пречеше да си шофирам.Но тази година март месец нещата се влошиха.Получих световъртеж. Когато се събудих на 7.04.2018 и се надигнах да стана просто всичко пред мене се въртеше. И не можах да се задържа и легнах отново(бях в съзнание). След което се появи ускорен пулс и втрисане. От тогава не съм получавал такъв световъртеж а като стана прав бях като пиян - постоянно ми беше шантаво,замаяно през целия ден.Направих си кръвни изследвания, щитовидна жлеза, очен преглед, хормони, кръвна захар, преглед при кардиолог, ренген на шиини прешлени нямаше нищо. Само ми откриха, че съм с таласемия бета. 30желязо 139 хемоглобин.Но тази замаяност е съпроводена и с умора, отпадналост, нямам сили. Ходих при невролог - потяха ми се дланите, взех да не мога да спя. Той ми изписа Вертимед милгама Н за това, че ми изтръпваха ръцете. Каза. че е от възпалено трето ухо. Пих ги един месец, но пак ми остана тази замаяност. Ходих при психиатър - каза ми, че е от депресия, тревожност - изписа ми коанксил 3х1 вече месец го пия, но все ми е така замаяно и отпаднало нямам сили. А преди си тренирах редовно фитнес от 14-15 години.Просто тази година като ходихме на море, през целия път ми като карах колата ми беше замаяно, а миналата нямах проблем с това карах си без проблем.Не знам дали нещата ще могат да се оправят.
Като човек съм притеснителен, чувствителен и все се тревожа за нещо. Дали колата ще се развали като пътуваме, ами сега ако ми стане лошо и припадна. За сина си който е на 3 годинки се притеснявам понякога - когато е болен, когато глътна магнит, като му се появиха пъпки от слънцето на морето.На 33 години съм и работя като системен администратор. Тренирам от доста време фитнес и сега си мисля, че може този световъртеж да е нещо от тренировките.Да съм се контузил нещо като съм клякал с щангата и спрях да ходя на фитнес от март месец. По принцип като има много хора или сме в МОЛ-а или магазин тази замаяност се усилва.
Сутрин не ми се става като звънне алармата. Преди ставах преди алармата правех си закуска, не мен на жена ми на детето ми и се подготвях за работа. Не можех да спя от три месеца (май, юни и юли) Психиатъра ми изписа Клонарекс 1т. аз всимах първо по 1 но бях сутрин като парцал. Не знам дали от него или си внушавах. После само си ги намалих на половин и сега на 1/4. Пия го от около месец и малко.Да не би от него да ми е тая замаяност ?

Вече не тренирам от 6м. А като се роди малкият 2015 значително намалих тренировките. Тренирал съм 2 пъти седмично. Като клек съм правил с около 50кг. не съм се натоварвал с големи тежести. Нямам болки във врата или гърба. Вече с щангите съм приключил, а и съм тренирал с нормални тежести. За мъртва тяга около 40-50кг за гърди също. Принципно тази замаяност като се замисля ми е от доста време. Не знам дали това има връзка с вестибуларния апарат. Когато ми се получи световъртежа март месец. После като легнах и се завъртях на дясно (при всяко лягане) ми се завърташе всичко за 4-5 секунди. Споменах това не невролога и той ми изписа Вертимет, който само ми раздразни стомаха. Защото преди да почна да го пия симтомите ми легнало положени да ми се върти всичко пред мен бяха изчезнали. Остана ми само тая замаяност. Имах период в който март месец ми беше много замаяно, не можех да се наведа да си вържа обувките. Освен тази замаяност и сърцебиене, отпадналост - тогава отидох до бърза помощ. Пуснаха ми система,кръвни и кардиограма. Но това със системата не ми помогна замаяността си остана. Като си тръгнах пак бях като ударен самолет. Болеше ме мъдрец и си мислих, че той може да е засегнал някоя нерв. Извадиха ми го, но тогава след манипулацията така пребледнях, направо ми прилоша. Доктора ми каза, че е било от притеснение, но и преди са ми вадили зъб и не ми е ставало така. Получих хрема - принципно имам някаква алергия пролетно време от цъфтежа. И като си духах носа по силно, принципно ми изсвири дясното ухо и изведнъж ми прималя. Ходих при УНГ и съм си бил вкарал секрет в ухото от неправилното духане.Обясниха ми, че както си *** носа не е било изобща правилно, а аз така цял живот си *** носа. Обясни ми лекарката повече да не правя така, а се запушва първо една ноздра духаш и после другата. Имам притеснение дали да не съм си задънил вестибуларния апарат или само си внушавам глупости.

Вчера карах колело около 20мин. И забелязах след това, че ми е замаяно повече.


Здравейте,

съветвам Ви да се обърнете към психиатъра, предписал Ви лечението за проследяване ефекта му.

успех,
Д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 463
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот vesselino » 12 Окт 2018, 15:32

Здравейте д-р Савов,
т.е. да разбирам, че проблема не е неврологичен? Не е свързан с проблеми или възпаление на третото ухо? Има ли нужда според Вас да си направя някакви допълнителни изледвания? Благодаря Ви.
vesselino
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Сеп 2018, 14:02

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот VIOLETA.SOFRONIEVA » 15 Окт 2018, 15:15

Здравейте!Един ден ме заболя силно главата отгоре от дясната страна и в този момент загубих представа къде се намирам.Всичко това беше за около минута.Извикахме спешна помощ и се установи ,че имам кръвно 168/112.Свалиха ми кръвното,но след това имах почти постоянен главобол.Направих си скенер на главата и резултатът е -нативен лакунарна хиподенсна зона в басейна на лява средна мозъчна артерия ниво трети вентикул суспектна за исхмия.Изписаха ми тромбекс и кавинтон форте.Правилна ли ми е терапията и колко време да я прилагам?И И още това заболяване опасно ли е и какви мерки да вземакато често ме боли глава?Поздрави и благодаря предварително!
VIOLETA.SOFRONIEVA
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Окт 2018, 21:52

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Иван.Петров » 31 Окт 2018, 23:09

Здравейте,Д-р Савов!
Тази година съм 12 клас и ми предстоят кандидат-студентски изпити по биология и химия,понеже ще кандидатствам медицина.
От един месец уча по биология и имам следният проблем-Не мога да уча повече от един час.След като уча един час мозъкът ми блокира(продължавам да чета,но не запаметявам нищо).Дори и да направя почивка не минава.Минава чак на следващия ден.Водя активен и здравословен начин на живот.Също така много много трудно трудно запаметявам нова информация(за да запомня една страница информация ми трябва повече от час).Много искам да ме приемат медицина,а за да ме приемат трябва да назубря трита учебника по биология и още два учебника по химия,а това с едни час учене на ден не може да стане. .Искам да уча по 4+5 часа,без да изпадам в състояние,при което да чета и да не запомням нищо .Също така много бързо забравям информацията,която съм усвоил.Неща,които съм ги учил преди два,три дена вече не ги помня и съм в безизходица.А мечтата ми е да стана лекар .Ще Ви бъда изключително благодарен ако ми кажете какви изследвания трябва да си направя.Ще Ви бъда изключително благодарен,ако ми предпишете някакво лекарство и добавки за активиране на мозъчната дейност и увеличаване на умствения капацитет(да мога да поемам повече информация и да не я забравям след два,три дена)
Поздрави!
Иван.Петров
 
Мнения: 14
Регистриран на: 26 Юни 2018, 22:13

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 05 Ное 2018, 19:42

vesselino написа:Здравейте д-р Савов,
т.е. да разбирам, че проблема не е неврологичен? Не е свързан с проблеми или възпаление на третото ухо? Има ли нужда според Вас да си направя някакви допълнителни изледвания? Благодаря Ви.


Здравейте,

Не съществува термин - "трето ухо". Може би визирате вътрешно ухо ?!
Поставянето на диагноза е комплекс от събиране на анамнеза (оплакванията на пациента), резултатите от извършения преглед и резултатите от проведените изследвания. Сами разбирате, че само един от тези компоненти не е възможно да се постави диагноза !
Съветвам Ви да се консултирате отново с невролог и УНГ специалист !

Успех,
Д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 463
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 05 Ное 2018, 19:46

VIOLETA.SOFRONIEVA написа:Здравейте!Един ден ме заболя силно главата отгоре от дясната страна и в този момент загубих представа къде се намирам.Всичко това беше за около минута.Извикахме спешна помощ и се установи ,че имам кръвно 168/112.Свалиха ми кръвното,но след това имах почти постоянен главобол.Направих си скенер на главата и резултатът е -нативен лакунарна хиподенсна зона в басейна на лява средна мозъчна артерия ниво трети вентикул суспектна за исхмия.Изписаха ми тромбекс и кавинтон форте.Правилна ли ми е терапията и колко време да я прилагам?И И още това заболяване опасно ли е и какви мерки да вземакато често ме боли глава?Поздрави и благодаря предварително!


Здравейте,

Уместно е да Ви проследява невролог и кардиолог за провеждане на правилно лечение. От представеното от Вас, най-вероятно се касае за мозъчо-съдова болест а състоянието на от проведения КТ на глава - данни за лаунарен мозъчен инфаркт, т. е микроинсулт.
В тези сучаи лечението е на артериалната хипртония и лечение за защита на мозъка. И двете са доживотни лечения.

Успех,
Д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 463
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 05 Ное 2018, 19:50

Иван.Петров написа:Здравейте,Д-р Савов!
Тази година съм 12 клас и ми предстоят кандидат-студентски изпити по биология и химия,понеже ще кандидатствам медицина.
От един месец уча по биология и имам следният проблем-Не мога да уча повече от един час.След като уча един час мозъкът ми блокира(продължавам да чета,но не запаметявам нищо).Дори и да направя почивка не минава.Минава чак на следващия ден.Водя активен и здравословен начин на живот.Също така много много трудно трудно запаметявам нова информация(за да запомня една страница информация ми трябва повече от час).Много искам да ме приемат медицина,а за да ме приемат трябва да назубря трита учебника по биология и още два учебника по химия,а това с едни час учене на ден не може да стане. .Искам да уча по 4+5 часа,без да изпадам в състояние,при което да чета и да не запомням нищо .Също така много бързо забравям информацията,която съм усвоил.Неща,които съм ги учил преди два,три дена вече не ги помня и съм в безизходица.А мечтата ми е да стана лекар .Ще Ви бъда изключително благодарен ако ми кажете какви изследвания трябва да си направя.Ще Ви бъда изключително благодарен,ако ми предпишете някакво лекарство и добавки за активиране на мозъчната дейност и увеличаване на умствения капацитет(да мога да поемам повече информация и да не я забравям след два,три дена)
Поздрави!


Здравейте,

Това състояние не налага приемане на медикаменти. Уместно е да имате добър и достатъчен сън, поне 8 часа и добър баланс между учене и почивка.
Медицината и подготовката за изпитите по биология и химия предполагат логическо мислене, търсене на причинно-следствени връзки, след солиден фундамент от знания и факти. "Зубренето" не е удачен вариант !

Успех,
Д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 463
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Иван.Петров » 06 Ное 2018, 17:18

Dr Ilian Savov написа:
Иван.Петров написа:Здравейте,Д-р Савов!
Тази година съм 12 клас и ми предстоят кандидат-студентски изпити по биология и химия,понеже ще кандидатствам медицина.
От един месец уча по биология и имам следният проблем-Не мога да уча повече от един час.След като уча един час мозъкът ми блокира(продължавам да чета,но не запаметявам нищо).Дори и да направя почивка не минава.Минава чак на следващия ден.Водя активен и здравословен начин на живот.Също така много много трудно трудно запаметявам нова информация(за да запомня една страница информация ми трябва повече от час).Много искам да ме приемат медицина,а за да ме приемат трябва да назубря трита учебника по биология и още два учебника по химия,а това с едни час учене на ден не може да стане. .Искам да уча по 4+5 часа,без да изпадам в състояние,при което да чета и да не запомням нищо .Също така много бързо забравям информацията,която съм усвоил.Неща,които съм ги учил преди два,три дена вече не ги помня и съм в безизходица.А мечтата ми е да стана лекар .Ще Ви бъда изключително благодарен ако ми кажете какви изследвания трябва да си направя.Ще Ви бъда изключително благодарен,ако ми предпишете някакво лекарство и добавки за активиране на мозъчната дейност и увеличаване на умствения капацитет(да мога да поемам повече информация и да не я забравям след два,три дена)
Поздрави!


Здравейте,

Това състояние не налага приемане на медикаменти. Уместно е да имате добър и достатъчен сън, поне 8 часа и добър баланс между учене и почивка.
Медицината и подготовката за изпитите по биология и химия предполагат логическо мислене, търсене на причинно-следствени връзки, след солиден фундамент от знания и факти. "Зубренето" не е удачен вариант !

Успех,
Д-р СавовБлагодаря Ви за отговора!
А евентуално какви изследвания на мозъка мога да си направя,за да разбера дали мозъкът ми функционира нормално?
Иван.Петров
 
Мнения: 14
Регистриран на: 26 Юни 2018, 22:13

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот dieselkata1986 » 29 Ное 2018, 21:32

Здравейте д-р Савов,
Молим Ви за компетентно мнение по снимки от трансфонтанелна ехография на бебенце. Понякога лекарите спестяват информация на пациентите си и това са нашите опасения. Искаме да предприемем навременни действия ако са наложащи, за да се погрижим за нашето дете. Малкият е роден 2 месеца преди термина и бе поставен на апаратно дишане за около седмица веднага след раждането, понеже не успя да поеме въздух. Роден е на 13.06.2018 г. Първата ТФЕ е със дата 7.Септ, а втората 24. Окт, като ни викат на трета идния месец. С просто око се вижда изменение, но за съжаление не сме следвали медицина и не сме наясно какво точно се случва и трябва ли ни специализирана лекарска помощ. Лекаря, който направи двете ТФЕ не ни даде нищо повече като информация освен становището "дилатирани вентрикули". Какво се очаква от нас, като родители и какво можем да предприемем?
Прикачвам фаил.
Прикачени файлове
IMG_20181129_201342.jpg
IMG_20181129_201342.jpg (1004.56 KiB) Прегледано 87 пъти
dieselkata1986
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Ное 2018, 20:55

Re: Мозъчносъдови заболявания - онлайн консултация с невролог

Мнениеот ValqTopova » 04 Дек 2018, 13:43

Здравейте Докторе,
Казвам се Валентина и съм на 40 год.
На кратко ще ви разкажа за моя проблем и с радост ще очаквам, вашият компетентен съвет.
Повече от половин година съм с необяснимо за мен главоболие в задната час на главата. Първият път когато се случи беше след сън, отворих очи и не можах да станал Всичко покрай мен се въртеше. Останах си в леглото през целия ден, тъй като почти не фокосирах нормално предметите покрай мен. На следващият ден нещата бяха малко по-добри. След това заминаха, но от около 2 месеца всичко е както първия път. Главоболието си продължава, картините понякога ми се сливат, четенето ми в някой случай е трудно, когато гледам телевизия някой от картините ми убягват. Дайте ми съвет какво да направя. Живея в чужбина и лекарите тук са... различни. При посещението ми при лекар, той ми каза, че много си играя на телефона и това бил проблема :(
Мисля, че нещата са далеч по-сериозни.
Мога да се прибера до България, но не знам каква да бъде моята първа крачка и към кого да се обърна за съвет. Трябва ли да направя скенер и някакви специални изследвания!?

С уважение Валентина
ValqTopova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Дек 2018, 13:29

ПредишнаСледваща

Назад към Неврология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron