В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с анестезиологията, да споделяте мнения и да получите съвет - спинална, епидурална, местна и пълна упойка.
Добави отговор

Въпроси за операция при пълна упойка

18 Май 2023, 20:53

Така, прибрахме се, ходихме в клиниката "Доктор Гайс", но лекаря прецени, че не съм за там и сега или утре чакаме обаждане къде ще бъдем изпратени (аз и мама) за инцизия под пълна упойка.

Много съм уплашена, това ще ми е трета операция под пълна упойка. Първите две бяха от сплетени черва през 2005 и 2006 година. Не знам дали всичко ще е наред.Трябват изследвания. Дано ни ги направят. Имам болки вляво не знам от сърцето или гърдата. На корема и десния крак понякога ми пари, също така корема ме присвива и боли, не силно. Притеснявам се и да нямам сепсис, въпреки антибиотиците. Имам болка в лявото слепоочие малко, от течния аспирин ми мина, но............боли ме и лявото ухо, а на лявото око понякога ми е мътно малко.

Някой, ако знае, може ли да ми каже дали след операция под упойка като инцизия те вкарват в нормална стая или първо си в интензивно отделение? Питам, защото в интензивните май не допускат придружители, аз не ходя сама по болници, а точно тогава ще съм много уязвима и ще ме е страх да съм сама, да се събудя сама без мама. А колко трае една такава операция , колко се стои под упойка и за колко време се излиза?Слагат ли те на машина, която диша вместо теб?

Моля за отговор от всеки, който знае!

Re: Въпроси за операция при пълна упойка

18 Май 2023, 23:34

polina_84 написа:Така, прибрахме се, ходихме в клиниката "Доктор Гайс", но лекаря прецени, че не съм за там и сега или утре чакаме обаждане къде ще бъдем изпратени (аз и мама) за инцизия под пълна упойка.

Много съм уплашена, това ще ми е трета операция под пълна упойка. Първите две бяха от сплетени черва през 2005 и 2006 година. Не знам дали всичко ще е наред.Трябват изследвания. Дано ни ги направят. Имам болки вляво не знам от сърцето или гърдата. На корема и десния крак понякога ми пари, също така корема ме присвива и боли, не силно. Притеснявам се и да нямам сепсис, въпреки антибиотиците. Имам болка в лявото слепоочие малко, от течния аспирин ми мина, но............боли ме и лявото ухо, а на лявото око понякога ми е мътно малко.

Някой, ако знае, може ли да ми каже дали след операция под упойка като инцизия те вкарват в нормална стая или първо си в интензивно отделение? Питам, защото в интензивните май не допускат придружители, аз не ходя сама по болници, а точно тогава ще съм много уязвима и ще ме е страх да съм сама, да се събудя сама без мама. А колко трае една такава операция , колко се стои под упойка и за колко време се излиза?Слагат ли те на машина, която диша вместо теб?

Моля за отговор от всеки, който знае!

Много зависи от операцията и от отделението. Не се притеснявайте, преди операцията винаги има разговор с анестезиолог. Стараят се да не усещате нищо, така и се случва. Всичко ще е наред.

Re: Пълна упойка - мнения и въпроси

22 Апр 2026, 11:48

Здравейте!
Можете ли да кажете как протича, действа пълна упойка при дете на 2г. За какво трябва да наблюдавам след операция, какво да очаквам..
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3