Проблеми с венците - кървене, чувствителност, възпалени венци

Re: Провиснал венец м/у два горни зъба

Мнениеот Lisica » 18 Юни 2018, 11:41

Интересно се изразяваш за провиснал венец, всъщност, венеца ти е надут, отиди при зъболекаря си, най-вероятно има някаква малка инфекция, с която бързо ще се справите, вероятно е гнойна торбичка. А може и да си чоплил семки, или някоя твърда подправка да се е мушнала и да е разранила мястото и да го е възпалоло. Нали се сещаш, че когато нещо провисва, то малко по малко се е случвало, няма как да не си осъзнал по-рано. Така или иначе при всички случаи трябва да отидеш на зъболекар, за да ти реши проблема.
Аватар
Lisica

Re: Чувствителни зъби и венци

Мнениеот blaze » 01 Ное 2018, 10:53

Аз съм с чувствителни зъби. Моят зъболекар ми препоръча Sensodyne и наистина има ефект. Но трябва време, докато се усети разликата.
Ужасно неприятно е, добре че вече е в миналото :roll:
blaze

Re: Чувствителни зъби и венци

Мнениеот Bloody Mary » 15 Ное 2018, 12:00

Аз имам същия проблем и освен специална паста за зъби, ползвам и доста мека четка.
Също така правя някои неща, които съм забелязала, че ми помагат - правя си масаж на зъбите с гел от алое вера. Много успокоява. Когато мога изплаквам устата с топла солена вода след хранене.
Аватар
Bloody Mary

Re: Коронките ми дразнят венците

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 28 Яну 2020, 14:19

Да не би проблемът да не е в коронките, а във венците?
Аватар
Лош Холестерол 007

Re: Коронките ми дразнят венците

Мнениеот ganka67 » 30 Яну 2020, 14:11

Потърсете мнение от друг стоматолог. Не може проблемът да продължава и след смяна на коронките...
ganka67

Помощ! Възпалени венци

Мнениеот ЗлатинаКолева » 11 Май 2023, 17:40

Здравейте! От около месец се боря с възпалени венци. Дискомфорт, съпроводен с лека болка на различни места, но предимно в лявата част на горната челюст. По препоръка на стоматолог пих 7 дни антибиотик, нещата се уталожиха за около седмица и сега отново е налице проблема. Взимам също разтворими таблетки, богати на калций, мия си зъбите със специална паста и ползвам вода за уста, лечебна. Мия си обстойно зъбите след всяко хранене. Правя и промивки с билки, но проблемът продължава. Моля, ако стоматолог чете нека ме посъветва какво да сторя. Казано ми е от специалист, че няма какво повече да се направи, но се надявам все пак на някаква надежда. Не искам да загубя зъбите си! Благодаря!
ЗлатинаКолева

Re: Помощ! Възпалени венци

Мнениеот Karlovo » 12 Май 2023, 13:49

ЗлатинаКолева написа:Здравейте! От около месец се боря с възпалени венци. Дискомфорт, съпроводен с лека болка на различни места, но предимно в лявата част на горната челюст. По препоръка на стоматолог пих 7 дни антибиотик, нещата се уталожиха за около седмица и сега отново е налице проблема. Взимам също разтворими таблетки, богати на калций, мия си зъбите със специална паста и ползвам вода за уста, лечебна. Мия си обстойно зъбите след всяко хранене. Правя и промивки с билки, но проблемът продължава. Моля, ако стоматолог чете нека ме посъветва какво да сторя. Казано ми е от специалист, че няма какво повече да се направи, но се надявам все пак на някаква надежда. Не искам да загубя зъбите си! Благодаря!

Дълги години и аз се боря с това. Лекарства, вода за уста, помага и после идва пак. Консултирайте се и с друг специалист, има дълги периоди на облекчение. Спрях да пуша, това много помогна.
Karlovo

Re: Провиснал венец м/у два горни зъба

Мнениеот smith » 11 Авг 2024, 22:28

Жубуриш се с чай от лайка, може и да го пиеш, но задържаш в устата. Помага за надути венци.
smith

Предишна

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания