Добави отговор

Re: Гной от венеца?

03 Фев 2014, 11:48

Когато ми е надут венеца си слагам сушена синя слива на болното място. Подутината спада след известно време, но при твоята ситуация по-добре отиде на зъболекар!

Re: Гной от венеца?

04 Фев 2014, 20:54

Здравейте sa6opi4a
Чета и се чудя, в кой век живеете? А и дотолкова ли сте неграмотен , та си играете опасно със здравето? От зъбите до мозъка са само сантиметри - нима не се досещате, какво може да стане, ако гнойта пробие ципи и мускули и се излее в опасните зони около устата или "тръгне" нагоре ?
Не разчитайте на Сандрини и билки, посетете ВЕДНАГА стоматолог, защото започнал вече процес не се спира с неграмотни експерименти, а с адекватно дентално лечение !

Д-р Куюмджиев
http://www.standent.com

Re: Проблемното отдръпване на венците

17 Фев 2014, 13:23

niya_mazova написа:Здравейте, напоследък имам проблеми с венците, до сега никога съм нямала оплаквания и се надявам да е нещо, с което мога да се размина набързо.

Преди време на места венците ми се бяха отдръпнали от зъбите, тези с по-голяма дъвкателна повърхност. Съответно при топли, кисели и най-вече студени храни изпитвах някакъв ужас. Имах проблеми и докато си миех зъбите, понеже закачах чувствителни места, а при изплакване трябва да си наглася водата да е що-годе с температурата в устата ми, иначе беше кошмарно.

Докато се наканя да отида на зъболекар, нещата се поразминаха. Но сега отново се завърнаха тези проблеми. Забравих да спомена, че нямам никакви коронки и подобни неща. Всичките ми зъби са си здрави и поддържам добра устна хигиена.

Надявам се, че това не е нито пародонтит, нито гингивит!
Видях продукт, който ми се видя много подходящ, но все още не съм сигурна дали да го ползвам. Казва се Биоклин Мулти Орал. Предполагам, че дори и да не ми помогне няма да ми навреди, все пак ако някой е пробвал този или подобен продукт, пишете!

Здравейте Ния,
Вие страдате от т.н. "синдром на прекалено здравите зъби" - поне аз така го наричам :) У много от пациентите ми, които инак нямат никакви пломби, установявам проблеми с венците и то точно като Вашия. Бих Ви посъветвал да посетите стоматолог, като му дадете здравната си книжка и го помолите за направление за "панорамна рентгенография". Тя ще покаже, дали освен венците, има и проблем с костта около зъбите Ви - ако по някаква причина тя се стопява, коренът се оголва в някаква степен. Това е т.н. "атрофична пародонтоза", където на цвят и вид венците са бледи, не кървят, но заедно с костта се смъкват и оголват зъбите. Понякога при такова дентално отклонение даден зъб се държи едва на върха на корена си, но не се клати и си върши работата до последно. Снимката ще внесе яснота за случая Ви и ще насочи разгледалия я колега, какво да предприеме. Всяко самолечение е безсмислено, ако не се знае КАКВО трябва да се лекува.
Колкото до Биоклин Мулти Орал - струва ми се хубав, като се изключи цената му ;) . Български "Сандрин" + пастите на "Тианде" с калций (мога да Ви ги доставя), са със същия ефект, но на доста по-сносна цена.
Успех, не отлагайте снимката !
Д-р Куюмджиев
0888890301

koumdjiev@abv.bg

12 Мар 2014, 15:34

Здравейте, аз имам отдръпване на венеца над коронката ми, по принцип имам кървящи венци отвреме навреме. Според вас имали шанс венецът да се върне на същото положение и дали ще продължава да се отдръпва повече?

12 Май 2014, 09:53

Пародонтозата е сериозно заболяване,трябва да се следи и лекува най-добре от зъболекар-специалист-пародонтолог.В гр.София ви препоръчвам д-р Емилия Иванова-0887095846,много добър пародонтолог,със всякяква апаратура,лазер и висока свалификация.Най вероятно и във вашият град има такива колеги.Лечението е комплексно,последователно,с непрекъснати комплексни мерки,целящи запазване на наличния пародонт и стопиране на процеса.Мерките са както профилактични,така и лечебни,физиотерапевтични,ортопедични,ако се наложи и др.Д-р Ели Георгиева-0888862837-Ст.Загора

Re: Кървене на венците

02 Юли 2014, 18:23

Венците ми кървят в резултат на химиотерапия. Ползвам последните два дни Генгигел и има голям ефект и рязко подобрение. Съчетавам със солоксерил, защото имам и афти. Иначе от тези води за уста няма полза, а и много парят. Замествам ги със сандрин за дезинфекция.

Re: Кървене на венците

03 Юли 2014, 12:38

miranda88 написа:Венците ми кървят в резултат на химиотерапия. Ползвам последните два дни Генгигел и има голям ефект и рязко подобрение. Съчетавам със солоксерил, защото имам и афти. Иначе от тези води за уста няма полза, а и много парят. Замествам ги със сандрин за дезинфекция.

Добре е, че си намерила нещото, което ти помага, явно при теб няма как само с природни продукти, но аз се справям с прополисова спиртна настойка, разбира се разредена с малко вода и съм ок ;)

Re: Чувствителни зъби и венци

22 Окт 2016, 19:56

Аз като ям сладолед ме болят зъбите, иначе от студена вода и напитки не, не знам каква е логиката от едно да те болят, а от друго не :roll: . Нищо не съм правил в тази насока, може би е трябвало.

Коронките ми дразнят венците

05 Яну 2017, 19:15

Здравейте!Имам поставени керамични коронки от 23 години.Няколко години по-късно венците под коронките започнаха често да се възпаляват,кървят и имат постоянна неприятна миризма.На преглед ми казаха,че трябва да ми се подменят коронките.Подмених единият мост,но проблема си остана.А аз имам 4 такива моста.Моля за компетентно мнение и съвет.

Провиснал венец м/у два горни зъба

17 Юни 2018, 01:41

Здравейте, днес се събуждам с усещане, че нещо ми е заседнало между 6ти и 7ми зъб горе.
И като погледнах в огледалото, какво да видя...венеца ми там виси :???: :cry:

https://my.pcloud.com/publink/show?code ... ItH0YTPhEX
https://my.pcloud.com/publink/show?code ... wIj7fMudwk

И двата зъба са с металокерамика от година и малко.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7