Jully написа:Някой покълва ли си у дома, или си купувате готови, може ли да кажете какъв е метода на покълване на ядките?
Редовно си приготвям кълнове, при това без специална машинка (само такава още нямам вкъщи )
Най-често правя от слънчоглед, леща, жито (или лимец).
Просто е: измиваш семената добре (в няколко води или промиваш под течаща вода. След това ги накисваш в чиста вода (аз ползвам филтрирана) за една нощ. На сутринта ги отцеждаш и ги оставяш в пластмасова купа на не много дебел слой (не повече от половин пръст). Съхраняваш ги на тъмно (предпазени от дневна светлина). Изплакваш ги два пъти дневно, всеки път отцеждаш водата добре. Когато кълновете се покажат (25-72 часа при различните култури), прибираш кутията в хладилника. Там се запазват още 3-4 дни.