Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Тук можете да зададете въпроси и да споделите мнение за проблемите с костите, мускулите и ставите.

Re: Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот Dr Tihomir Gorchev » 21 Окт 2015, 10:34

krasi.ivanova написа:Здравейте, проблемът ми е следният: от януари месец тази година започнаха да ми се появяват по пръстите на ръцете червени петна около самите кокалчета. Преди това никога не съм имала такива, момиче на 22 години съм. самите червени петна бяха болезнени на дори малък натиск. Взех си направление и отидох при ревматолог,бяха ми назначени изследвания, които направих: пикочна киселина-221 umol\l, C-реактивен протеин-6 mg\l, алкална фосфатаза-156 U/l, Waleer Rose/RF-19 IU/l. Това са резултатите. Може ли да ми кажете според тях имам ли ревматоиден артрит. Другата особеност е, че тези възпаление около ставичките на пръстите изчезнаха юни месец и от тогава не са се появявали


Здравейте,
Резултатите от направените изследвания е трудно да се интерпретират, поради липса на референтни стойности към тях. Всяка лаборатория работи с различни апарати, различни реактиви и съответно различни референтни стойности на резултатите. За да се потвърди или отхвърли диагнозата ревматоиден артрит, е препоръчително да се направи рентгенова симетрична снимка на двете длани с пръсти, двете ходила с пръсти, да се пуснат кръвни имунологични изследвания - ревма фактор по класове и anti CCP, при необходимост да се направи и ехографско изследване на малки стави на двете ръце, готовите изследвания да се анализират детайлно от специалист Ревматолог, който на тяхна база и на данни от физикалният преглед може да каже какъв точно е проблема.
Dr Tihomir Gorchev
 
Мнения: 84
Регистриран на: 01 Мар 2014, 15:30

Re: Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот FramarAdmin1 » 22 Фев 2019, 12:16

От 01.02.2019 на вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар"
Администратор на forum.framar.bg
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт.
Аватар
FramarAdmin1
 
Мнения: 61
Регистриран на: 17 Мар 2011, 15:51

Re: Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот Velikova » 15 Ное 2022, 05:26

Здравейте,Ана скрининг титъра ми е 1:1300 направих биопсия за Лупус и капилярскопия,бавят ме повече от месец боли ме всичко възпали ми се дебело черво,имам леко засегнат бял дроб.
Ако ме забавят още заради изследванията може ли да ми се овредат органите????
Velikova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 15 Ное 2022, 05:21

Re: Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот FramarLekari » 17 Ное 2022, 14:33

Velikova написа:Здравейте,Ана скрининг титъра ми е 1:1300 направих биопсия за Лупус и капилярскопия,бавят ме повече от месец боли ме всичко възпали ми се дебело черво,имам леко засегнат бял дроб.
Ако ме забавят още заради изследванията може ли да ми се овредат органите????Здравейте, Velikova!

В някои случаи диагностицирането на състояние може да отнеме повече време поради нужда от допълнителни изследвания или изследвания, за които е необходимо повече време, за да излезнат резултатите.

Следвайте указанията и препоръките на лекуващия си лекар.

С уважение,
Медицински отдел на Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Предишна

Назад към Заболявания на опорно-двигателния апарат и ревматология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта