Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Тук можете да зададете въпроси към медицинските специалисти на Фрамар и да споделите мнение за проблемите с костите, мускулите и ставите. Ще получите съвет и професионален отговор.

Re: Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот Dr Tihomir Gorchev » 21 Окт 2015, 10:34

krasi.ivanova написа:Здравейте, проблемът ми е следният: от януари месец тази година започнаха да ми се появяват по пръстите на ръцете червени петна около самите кокалчета. Преди това никога не съм имала такива, момиче на 22 години съм. самите червени петна бяха болезнени на дори малък натиск. Взех си направление и отидох при ревматолог,бяха ми назначени изследвания, които направих: пикочна киселина-221 umol\l, C-реактивен протеин-6 mg\l, алкална фосфатаза-156 U/l, Waleer Rose/RF-19 IU/l. Това са резултатите. Може ли да ми кажете според тях имам ли ревматоиден артрит. Другата особеност е, че тези възпаление около ставичките на пръстите изчезнаха юни месец и от тогава не са се появявали


Здравейте,
Резултатите от направените изследвания е трудно да се интерпретират, поради липса на референтни стойности към тях. Всяка лаборатория работи с различни апарати, различни реактиви и съответно различни референтни стойности на резултатите. За да се потвърди или отхвърли диагнозата ревматоиден артрит, е препоръчително да се направи рентгенова симетрична снимка на двете длани с пръсти, двете ходила с пръсти, да се пуснат кръвни имунологични изследвания - ревма фактор по класове и anti CCP, при необходимост да се направи и ехографско изследване на малки стави на двете ръце, готовите изследвания да се анализират детайлно от специалист Ревматолог, който на тяхна база и на данни от физикалният преглед може да каже какъв точно е проблема.
Dr Tihomir Gorchev
 
Мнения: 84
Регистриран на: 01 Мар 2014, 15:30

Re: Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот FramarAdmin1 » 22 Фев 2019, 12:16

От 01.02.2019 на вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар"
Администратор на forum.framar.bg
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт.
Аватар
FramarAdmin1
 
Мнения: 61
Регистриран на: 17 Мар 2011, 15:51

Предишна

Назад към Заболявания на опорно-двигателния апарат и ревматология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта