Помощ! Щитовидната ми жлеза обърква живота ми!

Re: Помощ! Щитовидната ми жлеза обърква живота ми!

Мнениеот svetlozara » 22 Юни 2016, 13:37

Ами аз да пиша отново... Потвърдиха ми Хашимото и вече се лекувам. Просто сега ми е във фаза на хиперфункция. Кофти е, но много хора живеят с тази диагноза...
svetlozara

Мнениеот penelopa » 22 Юни 2016, 14:06

svetlozara написа:Ами аз да пиша отново... Потвърдиха ми Хашимото и вече се лекувам. Просто сега ми е във фаза на хиперфункция. Кофти е, но много хора живеят с тази диагноза...

Съжалявам за диагнозата! Но може да се контролира и да се живее пълноценно с нея. Никакво предаване и отчаяние и нещата ще са добре, щом не се оставя болестта да диктува условията. Най-важното е ти да я подчиниш, а това става с контрол и най-доброто лечение и хранене за теб.
penelopa

Мнениеот Kremiliya » 24 Юни 2016, 12:33

Ще се справиш, аз също съм с Хашимото и .. мога да ти кажа, че има и живот след това, но трябва да свикнеш, в началото с поставянето на всяка диагноза е доста сложно.
Аватар
Kremiliya

Re: Лекува ли се щитовидната жлеза?

Мнениеот Oggie Boggie » 21 Ное 2016, 13:11

Лекува се, но много важно е правилното хранене. Без него всичко е обречено на неуспех.
Oggie Boggie

Мнениеот zheleva212 » 21 Ное 2016, 14:47

Цял живот трябва да се поддържа правилен начин на хранене, лекарства, следене и периодични прегледи.
zheleva212

Мнениеот valensiq » 23 Ное 2016, 15:12

Излекуване няма, тези състояния не изчезват, просто навлизат в ремисия.
Аватар
valensiq

Мнениеот Gold » 08 Дек 2016, 12:07

Знам, че лечението винаги е индивидуално. Различните хора реагират различно на един и същ тип лечение, за това винаги се подхожда индивидуално за лекарства, дозировки, продължителност ...
Gold

Мнениеот niya_mazova » 08 Дек 2016, 16:35

Стига да се открие навреме, че проблемът идва от там и се спазва предписанието на лекаря и начина на живот, който да облекчава състоянието, доста добре може да се получат нещата и да се държи щитовидната под контрол.
niya_mazova

Мнениеот Jeanne » 05 Яну 2017, 12:23

Здравейте,
Отдавна не съм чела вашето писимистично мислене.
Не е така както си мислите - няма живот с подобни диагнози! ИЛИ има но ограничено време - около 8-10 год без забележими усложнения. След това, дори и по-рчано настъпват сърдечни проблеми, перде на очите или пълно ослепяване, пръсче по пръсче накраката неизлечими рани и рязане, дименция и болест на Ауцхаймер, бъбречна недостатъчност и премахване на бъбрек, пукане на вени и много други незабележими проблеми. Същите тези лекари ще ти кажат че няма нищо общо с щитовидната жлеза, но не е така. Аз съм специалист по няколко специалности и една от тях е периферна нервна система. А тя първо се поврежда.
Катайте с оптимизма си! Но някой ден няма да можете да ме питате вече.
Аз ходих ви казах преди година. Костваше ми 6 месеца и не е толкова страшно колкото си мислите. Повече от час два не го чувствах и се граних нормално. А когато се наложи да ми извадят един зъб, бях болна 10 дни и не можех да ям цял месец.
Живейте си с болестите - просто не желаете да живеете. Може да не виждате смисъла на собственото си съществуване!
Jeanne

Мнениеот Pipilota » 05 Яну 2017, 12:30

Звучи страшно всичко, което описваш. Все пак аз се надявам, че с традиционна медицина може би ще успее да се излекува човек, или е напълно невъзможно?
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с ендокринология и болести на обмяната