Подходящ крем за много суха кожа - очаквам препоръките ви

За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.

Re: SOS за много суха кожа ...

Мнениеот black sheep » 01 Апр 2011, 10:39

huanita, има толкова много процедури при козметик. Аз лично ходя, но трудно се ориентирам коя да избера. Често оставям това на козметика.
Как, отивайки на козметик, да избера подходящата терапия (включително и почистване) за моето лице - много суха кожа? Или се оставям в ръцете на професионалстите? :roll:
Аватар
black sheep

Мнениеот huanita » 01 Апр 2011, 18:55

Ами да обикновено а и задължително е да получиш консултация, няма как да знаеш всичко. Ако обаче разчиташ само на козметика по веднъж месечно няма да ти стигне, трябва и домашна грижа. Козметика ти слага активни съставки и концентрати в дълбочина, а ти в къщи му /й/ помагаш да утвърди ефекта, но каквото ида си говорим за суха кожа голямото мазане му е майката....Питай каква терапия и каква последваща грижа...
huanita

Мнениеот Dr Violina Todeva » 03 Апр 2011, 20:30

zwezda написа:Кожата на лицето ми е смесена: на места много суха и люющеща, а на други мазна- със склонност за образуване на черни точки и пъпки. Трябва ли да използавам различни козметични продукти на различните участъци? Има ли един продукт за такива като мен?
:D

Ако използвате няколко крема по едно и също време може само да се объркате още повече и да влошите състоянието на кожата.

Най-добре е да разделите грижата за кожата на лицето на два етапа - почистване и избор на подходящ крем. Естествено продуктите трябва да са на медицинска козметика - като например на Ла рош, Авен, Биодерма и някои др.

За почистване може да използвате измивен гел или мицеларен разтвор. Използвайте само вечер. Сутрин е достатъчно измиването с вода.

След като лицето е почистено следва да се подбере подходящ крем. Предвид предстоящия пролетно-летен и летен сезон е добре сутрешния крем да е слънцезащитен. Тези, които са предназначени за мазна и/или акнеична кожа обикновено са с фактор на защита 30. Това е напълно достатъчно, освен ако не се излагате много активно на слънце. Защо е необходимо да използвате слънцезащитен крем - защото пъпките остават белези, които под влияние на слънцето променят своя цвят и преминават по-трудно. В зимния сезон е достатъчно сутрин да използвате лек хидратиращ крем. На пазара има много подходящи продукти за кожа като Вашата.

Кремът, който се използва вечер е добре да е с активен състав, за да може да се лекува проблема. При правилен подбор на подходящи козметични продукти до 1 месец ще забележите коренна промяна в състоянието на кожата.
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот huanita » 04 Апр 2011, 14:57

Dr Violina Todeva написа:
zwezda написа:Кожата на лицето ми е смесена: на места много суха и люющеща, а на други мазна- със склонност за образуване на черни точки и пъпки. Трябва ли да използавам различни козметични продукти на различните участъци? Има ли един продукт за такива като мен?

Ако използвате няколко крема по едно и също време може само да се объркате още повече и да влошите състоянието на кожата.

Най-добре е да разделите грижата за кожата на лицето на два етапа - почистване и избор на подходящ крем. Естествено продуктите трябва да са на медицинска козметика - като например на Ла рош, Авен, Биодерма и някои др.

За почистване може да използвате измивен гел или мицеларен разтвор. Използвайте само вечер. Сутрин е достатъчно измиването с вода.

След като лицето е почистено следва да се подбере подходящ крем. Предвид предстоящия пролетно-летен и летен сезон е добре сутрешния крем да е слънцезащитен. Тези, които са предназначени за мазна и/или акнеична кожа обикновено са с фактор на защита 30. Това е напълно достатъчно, освен ако не се излагате много активно на слънце. Защо е необходимо да използвате слънцезащитен крем - защото пъпките остават белези, които под влияние на слънцето променят своя цвят и преминават по-трудно. В зимния сезон е достатъчно сутрин да използвате лек хидратиращ крем. На пазара има много подходящи продукти за кожа като Вашата.

Кремът, който се използва вечер е добре да е с активен състав, за да може да се лекува проблема. При правилен подбор на подходящи козметични продукти до 1 месец ще забележите коренна промяна в състоянието на кожата.

Не съм съгласна със всички указания от Др Виолина Тодева. Първо отново подчертавам, че изброените козметики в горния пост не са медицински. Те просто се продават в аптеки. Това не озваначава че са лоши, а че са козметики на общо основание, които имат кремове за различен тип кожа. Измиването на кожата, особено мазна и със склонност към образуване на пъпки не се препоръчва водното измиване, заради мръсната вода в града. Ако все пак се наложи, задължително да е с нежен продукт а след него да има тоник. Измиването само с вода не е добра идея. Високият фактор е за акнеична и склонна към пигментиране кожа. Използването на кремове с висок фактор ежедневно върху кожа склонна към омазняване не се препоръчва, защото особено ако е 30SPF ще образува лесно много грозни черни тапи на комедоните. Като ежедневен крем нека фактора да е по-малък. :)
huanita

Мнениеот Dr Violina Todeva » 04 Апр 2011, 22:15

huanita написа:
Dr Violina Todeva написа:

Не съм съгласна със всички указания от Др Виолина Тодева. Първо отново подчертавам, че изброените козметики в горния пост не са медицински. Те просто се продават в аптеки. Това не озваначава че са лоши, а че са козметики на общо основание, които имат кремове за различен тип кожа. Измиването на кожата, особено мазна и със склонност към образуване на пъпки не се препоръчва водното измиване, заради мръсната вода в града. Ако все пак се наложи, задължително да е с нежен продукт а след него да има тоник. Измиването само с вода не е добра идея. Високият фактор е за акнеична и склонна към пигментиране кожа. Използването на кремове с висок фактор ежедневно върху кожа склонна към омазняване не се препоръчва, защото особено ако е 30SPF ще образува лесно много грозни черни тапи на комедоните. Като ежедневен крем нека фактора да е по-малък. :)

Посочените козметика са абсолютно и категорично медицински и не изчерпват (както съм посочила) всички добри на българския пазар медицински козметики. Почистването с тоник в повечето случаи влошава допълнително създалия се порочен кръг при по-мазната и акнеична кожа. Естествено има случаи, в които използването му е препоръчително. Това е много индивидуално и зависи от състоянието на кожата. Изрично е отбелязано, че използването на по-висок слънцезащитен фактор е основно за летния и пролетен сезон и зимата е достатъчно да се използва подходящ дневен крем. Има подходящи и специално предназначени слънцезащитни продукти за мазна кожа.

Измиването само с вода според всички правила на дерматологията е най-безвредно за кожата, естествено, ако водата не е от мръсната канализация.

Добре е да посочите кои са според Вас фирмите производители на медицинска козметика.

Аз заставам зад това, което предлага медицината и в частност медицинската козметика и дерматологията като медицинска специалност. Не трябва да се пренебрегва и факта, че в много случаи се налага провеждане и на лечебен курс. Естествено всеки има право на свое мнение и кой съвет да избере.
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот zwezda » 04 Апр 2011, 22:24

Препоръчаха ми един крем на Биотрейд- Акне аут. Мога ли да го ползвам и ще ми помогне ли? Препоръчете ми и други подобни продукти. Моля и за дневни кремове (не много скъпи ако може).
zwezda

Мнениеот huanita » 05 Апр 2011, 10:42

Zvezdi4ke,
ако крема е анти акне сигурно има антисептично действие. По всяка вероятност има и себорегулиращо действие. Пробвай, нищо няма да изгубиш, но си вземи мостра първо.
huanita

Мнениеот huanita » 05 Апр 2011, 11:04

"Посочените козметика са абсолютно и категорично медицински и не изчерпват (както съм посочила) всички добри на българския пазар медицински козметики"
За съжаление отново няма да се съглася. Има евро директиви , които забраняват на производители и вносители да наричат своите козметики медицински поради няколко причини. Първо "медицинки" са онези козметики които се прилагат само от медицински лица като лекари. Продукти с избелващо действие, плодови киселини с процент по висок от 25 ит.н. Всички козметични марки, които се продават в аптеките и имат кремчета за различни типове кожа не са медицински, а козметики на общо основание. Понятието медицинска козметика не касае изброените от вас марки, с което не искам да кажа че са лоши, а че просто са най обикновени. Инъче съм напълно съгласна, че не изчерпват всички добри кремове в българия. Що се касае до възможностите за избор на крем за различен тип кожа , професионалните марки с които се работи в козметичните студия са пъти по -компетентни в производството на кремове. Това отново не ги прави медицински и просто по-компетентни.

"Почистването с тоник в повечето случаи влошава допълнително създалия се порочен кръг при по-мазната и акнеична кожа."
Има тоници за мазна кожа, които специален комплекс, които не изсушава и не стимулира проиводтвото на себум. Препоръчително е винаги се използва след водно измиване.

" Изрично е отбелязано, че използването на по-висок слънцезащитен фактор е основно за летния и пролетен сезон и зимата е достатъчно да се използва подходящ дневен крем. Има подходящи и специално предназначени слънцезащитни продукти за мазна кожа."
Тук съм съгласна, но с известни уговорки....а именно- фактор за през деня в летния и пролетен сезон и нощен крем винаги. Зимата дневен крем за през деня и всяка вечер нощен.

"Измиването само с вода според всички правила на дерматологията е най-безвредно за кожата, естествено, ако водата не е от мръсната канализация." Най безвредно ако е дестилирана, но крайно недостатъчно за комплексна грижа.

"Не трябва да се пренебрегва и факта, че в много случаи се налага провеждане и на лечебен курс. Естествено всеки има право на свое мнение и кой съвет да избере"
Тук съм напълно съгласна с всичко...:))))

За съжаление в българия са погрешно наложени някои разбирания за козметиката, като пример това се кръщават марките "ДР еди кой си".... обикновено тя нямат нищо общо с доркторлъка. Професионалните марки са развили много по-компетентно грижата за кожата и предлагат цели програми и курсове, което за съление не е в компетенциите на голяма част от шир потреба козметиките.
huanita

Мнениеот Ivaylo » 05 Апр 2011, 20:10

По темата за медицинската козметика...
Отивам на представяне на такава, като логично запитвам - Добре, а има ли тестове на тази козметика?
Презентаторката леко се обърква, но ме контрира веднага:
- Ами, те нашите продукти са с основна съставка Х /няма да кажа точно какво е, но е природен продукт :lol: /, който е със доказани природно- лечебни качества, поради тази причина и не сме правили тестове, защото няма какво повече да доказваме...
Та изводът, мили дами, ако смесите примерно една каца дъждовна вода с един буркан мед, получавате ....природен медицински продукт с доказани качества. :lol:
Няма да кажа коя е марката, ама е българска. Не е лоша, ама...поне на мирис го докарват, другото...кой знае... :mrgreen:
Аватар
Ivaylo

Мнениеот Dr Violina Todeva » 05 Апр 2011, 23:16

Аз лично възнамерявам да приключа с коментарите и спора по въпроса. Всеки изложи своите доводи, нека потребителя - бил той клиент или пациент сам да избере своята истина. Най-важно е да бъде информиран и да има избор :) .
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика