01 Апр 2011, 10:39
01 Апр 2011, 18:55
03 Апр 2011, 20:30
zwezda написа:Кожата на лицето ми е смесена: на места много суха и люющеща, а на други мазна- със склонност за образуване на черни точки и пъпки. Трябва ли да използавам различни козметични продукти на различните участъци? Има ли един продукт за такива като мен?
04 Апр 2011, 14:57
Dr Violina Todeva написа:zwezda написа:Кожата на лицето ми е смесена: на места много суха и люющеща, а на други мазна- със склонност за образуване на черни точки и пъпки. Трябва ли да използавам различни козметични продукти на различните участъци? Има ли един продукт за такива като мен?
Ако използвате няколко крема по едно и също време може само да се объркате още повече и да влошите състоянието на кожата.
Най-добре е да разделите грижата за кожата на лицето на два етапа - почистване и избор на подходящ крем. Естествено продуктите трябва да са на медицинска козметика - като например на Ла рош, Авен, Биодерма и някои др.
За почистване може да използвате измивен гел или мицеларен разтвор. Използвайте само вечер. Сутрин е достатъчно измиването с вода.
След като лицето е почистено следва да се подбере подходящ крем. Предвид предстоящия пролетно-летен и летен сезон е добре сутрешния крем да е слънцезащитен. Тези, които са предназначени за мазна и/или акнеична кожа обикновено са с фактор на защита 30. Това е напълно достатъчно, освен ако не се излагате много активно на слънце. Защо е необходимо да използвате слънцезащитен крем - защото пъпките остават белези, които под влияние на слънцето променят своя цвят и преминават по-трудно. В зимния сезон е достатъчно сутрин да използвате лек хидратиращ крем. На пазара има много подходящи продукти за кожа като Вашата.
Кремът, който се използва вечер е добре да е с активен състав, за да може да се лекува проблема. При правилен подбор на подходящи козметични продукти до 1 месец ще забележите коренна промяна в състоянието на кожата.
04 Апр 2011, 22:15
huanita написа:Dr Violina Todeva написа:zwezda написа:Кожата на лицето ми е смесена: на места много суха и люющеща, а на други мазна- със склонност за образуване на черни точки и пъпки. Трябва ли да използавам различни козметични продукти на различните участъци? Има ли един продукт за такива като мен?
Ако използвате няколко крема по едно и също време може само да се объркате още повече и да влошите състоянието на кожата.
Най-добре е да разделите грижата за кожата на лицето на два етапа - почистване и избор на подходящ крем. Естествено продуктите трябва да са на медицинска козметика - като например на Ла рош, Авен, Биодерма и някои др.
За почистване може да използвате измивен гел или мицеларен разтвор. Използвайте само вечер. Сутрин е достатъчно измиването с вода.
След като лицето е почистено следва да се подбере подходящ крем. Предвид предстоящия пролетно-летен и летен сезон е добре сутрешния крем да е слънцезащитен. Тези, които са предназначени за мазна и/или акнеична кожа обикновено са с фактор на защита 30. Това е напълно достатъчно, освен ако не се излагате много активно на слънце. Защо е необходимо да използвате слънцезащитен крем - защото пъпките остават белези, които под влияние на слънцето променят своя цвят и преминават по-трудно. В зимния сезон е достатъчно сутрин да използвате лек хидратиращ крем. На пазара има много подходящи продукти за кожа като Вашата.
Кремът, който се използва вечер е добре да е с активен състав, за да може да се лекува проблема. При правилен подбор на подходящи козметични продукти до 1 месец ще забележите коренна промяна в състоянието на кожата.
Не съм съгласна със всички указания от Др Виолина Тодева. Първо отново подчертавам, че изброените козметики в горния пост не са медицински. Те просто се продават в аптеки. Това не озваначава че са лоши, а че са козметики на общо основание, които имат кремове за различен тип кожа. Измиването на кожата, особено мазна и със склонност към образуване на пъпки не се препоръчва водното измиване, заради мръсната вода в града. Ако все пак се наложи, задължително да е с нежен продукт а след него да има тоник. Измиването само с вода не е добра идея. Високият фактор е за акнеична и склонна към пигментиране кожа. Използването на кремове с висок фактор ежедневно върху кожа склонна към омазняване не се препоръчва, защото особено ако е 30SPF ще образува лесно много грозни черни тапи на комедоните. Като ежедневен крем нека фактора да е по-малък.
04 Апр 2011, 22:24
05 Апр 2011, 10:42
05 Апр 2011, 11:04
05 Апр 2011, 20:10
05 Апр 2011, 23:16