Списък за новородено бебче - какво трябва да съдържа

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Списък за новородено бебче - какво трябва да съдържа

Мнениеот FramarAdmin2 » 06 Апр 2011, 13:30

Подготовката за пристигането на новородено бебе е вълнуващ и специален момент за всяко семейство. Списъкът с необходимите вещи може да изглежда обезпокоително дълъг, но всъщност той е съставен от предмети, които ще улеснят грижата за малкото съкровище и ще осигурят комфорт както за бебето, така и за родителите.

Ето някои от основните неща, които обикновено се включват в списъка за новородено:

1. Дрехи и текстил: Бодита, камизолки, памперс-гащи, гащеризони, жилетки и ританки, шапки и чорапки са само част от дрехите, които ще са необходими за бебето. Важно е да се има предвид сезонът, през който бебето ще се ражда, за да се изберат подходящи материали и количества.

2. Пособия за хранене: Шишета, биберони, четка за миене на шишета и стерилизатор са важни, особено ако бебето не се кърми. За кърмачетата може да се наложи само едно или две шишета за вода.

3. Спално бельо: Одеяла, чаршафи, непромокаеми подложки и протектори за матрак са сред нещата, които ще помогнат на бебето да спи спокойно и комфортно.
>>> Продукти за бебето и детето във framar.bg

4. Хигиена: Пелени, хавлиени кърпи, бебешки шампоан и сапун, термометър за вода, ваничка за къпане и клечки за уши са основни за поддържането на добра хигиена на бебето.

5. Здраве и безопасност: Термометър за телесна температура, аспиратор за нос, ножичка за нокти със затъпени краища и стерилни компреси за пъпчето са важни за поддържането на здравето и безопасността на бебето.

6. На разходка: Количка, чувал за сън и подходящи дрехи за времето навън са необходими за комфортните разходки с бебето.

Този списък е само отправна точка и може да варира в зависимост от индивидуалните нужди и предпочитания на всяко семейство. Важно е да се помни, че въпреки че подготовката може да изглежда изморителна, тя е част от вълнуващото пътешествие на родителството.

Какво още можете да добавите в този списък? Козметика? Препоръчани продукти? Марки?
Администратор на forum.framar.bg
Аватар
FramarAdmin2

Re: Козметика за бебета!

Мнениеот mountain » 06 Апр 2011, 16:53

Чико :)
На 2 място Бюбхен.
И двете са прекрасни, но Чикото ми мирише по-хубаво.

Мустела също, но имам чувството, че при по-продължителна употреба изсушава кожата.

За Клоран също мога да кажа хубави думи като ефект, но не знам защо ми напомня аромата на чай и заради него не повторих.

Нивеа - също става, особено мокрите им кърпи, незаменими са за пълен памперс навън :twisted: :lol:
mountain

Мнениеот mar4e_sz » 08 Апр 2011, 16:04

Аз ползвах Мустела и бях много доволна.
Аватар
mar4e_sz

Мнениеот bisertaskov » 08 Апр 2011, 22:04

За къпане ползваме авент педиатрил, за тяло пък бюбхен олио, за подсичане судокрем и сме много доволни
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov

Мнениеот southern_sun » 12 Май 2011, 11:33

А когато става въпрос за бебешка козметика срещу слънчеви изгаряния?
southern_sun

Мнениеот Iveto » 12 Май 2011, 22:40

southernsun написа:А когато става въпрос за бебешка козметика срещу слънчеви изгаряния?

За защита от слънцето съм ползвала БЮБХЕН ПЛАЖНО МЛЯКО SPF 50 ,така че до слънчево изгаряне не сме стигали :D
Аватар
Iveto

Мнениеот radina » 12 Май 2011, 22:49

Аз съм ползвала МУСТЕЛА - спрей за след слънчево изгаряне
Глупости правят умните хора. За останалите е ежедневие
Аватар
radina

Мнениеот perla197811 » 16 Май 2011, 11:03

southernsun написа:А когато става въпрос за бебешка козметика срещу слънчеви изгаряния?

KIDS-серията,на всяка медицинска козметика, със SPF 50 би трябвало да свърши работа.
Аватар
perla197811

Мнениеот Margo » 05 Юли 2011, 13:33

perla197811 написа:

KIDS-серията,на всяка медицинска козметика, със SPF 50 би трябвало да свърши работа.

Е не смятам, че слънцезащитния фактор е от значение. Но не всяка козметика е добре понесена от детската кожа, независимо от това че пише KIDS/
Margo

Мнениеот perla197811 » 10 Юли 2011, 10:21

Отговорих на запитване за детска козметика п/в слънчево изгаряне, затова факторът тук има значение. Иначе медицинската козметика за деца е хипоалергична и да - трябва да се понесе от бебешката кожа!
Аватар
perla197811

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство