Стрес, невроза и синдром на професионалното изчерпване - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с психология, психиатрия и сексология, да споделяте мнения и да получите съвет.

Re: Как да се отървем от натрупалия се стрес, какво правите вие по въпроса?

Мнениеот mangusta » 25 Сеп 2014, 11:24

Не е нищо специално, но се опитвам да остана сама, лягам, затварям очи за половин час, като през това време изключвам всичко около себе си и всяка друга мисъл, представям си само хубави неща - пясък, море, вълни, каквото се сетиш. След като стана се чувствам не само по-отпочинала, но и съм в много по-добро настроение! Така не само аз се чувствам добре, но и хората около мен, които не са успели да откраднат този половин час почивка, например :)
mangusta

Мнениеот red_eyes » 29 Сеп 2014, 17:03

аз предпочитам точно обратното, когато повече не издържам тогава да си легна, да помисля за кратко време за всичко, а след това да си отпочина, отпускайки тялото си и най-накрая да заспя. Не мисля, че има шанс да се отървеш от натрупалия се стрес докато си на мястото, където е и той, т.е. трябва да излезеш от там и да се огледаш, чак тогава разпускаш истински!
Аватар
red_eyes

Мнениеот penny » 22 Окт 2014, 12:09

Не трябва да му мислим толкова! До такъв извод стигнах след като мъника се появи на бял свят! Защо да се притеснявам за пари, когато мога да му се радвам, ако днес не стигнат, то утре ще дойдат! Разбира се, че всичко първо е за него, за нас и да не остане не е страшно. Няма смисъл от излишното напрежение, редно е да се радваме на момента точно по този начин не само ще започнат да отпадат стресовите ситуации, но и ще започнеш да се пречистваш от натрупалия се стрес!
penny

Re: 75-80% от семейните лекари страдат от стрес

Мнениеот Rali_hr » 18 Ное 2014, 17:44

Аз съм попадала и на много спокойни лекари, според мен е лошо,че не се вземат часове,защото така се получава едно жестоко чакане,което пречи на всички. И всеки ден като се появи един ,който има претенции и денят се разваля за всички :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот rabotnata pchela » 04 Дек 2014, 15:55

Гледам да се махна от мястото, което ме напряга, почивам си, пък ако щете ми вярвайте и в банята съм се затваряла, малко музика, отговаряща на настроението ми и така, след малко съм 6 :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Pipilota » 05 Дек 2014, 11:02

Може и да са под стрес, но това е положението, на пациентите също не им е лесно. Да оправят организацията, да има часове а не да се чака така безразборно! Тогава всичко ще бъде по-лесно, по 5 мин на преглед да се слагат са предостатъчни :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот maminka » 09 Дек 2014, 17:32

Аз пък се стресирам, когато трябва да отида при семейния лекар и още повече, ако трябва да водя децата при него! :evil:
maminka

Мнениеот Kaya » 10 Дек 2014, 17:11

maminka написа:Аз пък се стресирам, когато трябва да отида при семейния лекар и още повече, ако трябва да водя децата при него! :evil:

Смени си лекаря! Преди 2 дена смених педиатъра на детето, може да е добър специалист, но не е никакъв човек! Едва се справихме с 3 месечна кашлица, само защото предписа грешен антибиотик, въпреки, че му казах, че не действа. Надут човек, изобщо не го харесвам, сега се надявам с новия да се разбираме!
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Lollipop » 26 Яну 2015, 11:20

Ами не знам да ви призная честно! Всеки си има свои начини, но ако положението е много стресиращо няма как да се отървем лесно от стреса дори и на йога упражнения да ходим. :roll:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Burborino » 26 Яну 2015, 11:27

Топъл минерален басейн - направо ме изпива. Отдавам се на пълен релакс там, не мисля за нищо.
Готвя - много ме разтоварва, действа ми като успокоително само като си отворя шкафовете с подправки...
Чета, почивам, спя, гледам някой интересен филм. О! Да, ако съм много напрегната си пускам някоя драма и се отревавам едно хубаво хем за филма хем за моите си неща.
Ходя на разходка в парка или ходя по плажа и гледам морето. Ако пък е уикенд и времето е хубаво ходим заедно с моя мъж на пикник или просто на разходка сред природата.
Ако нещата са неспасяеми и не стават с такива неща се обръщам към лекар и психолог.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

ПредишнаСледваща

Назад към Психология, психиатрия и сексология