Телешкият протеин по-добър ли е от другите

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Телешкият протеин по-добър ли е от другите

Мнениеот Radoslav88 » 19 Мар 2013, 11:34

Напоследък виждам много реклами за телешки протеин и как бил "супер премиум" продукт. Реших да поразровя малко и да споделя какво открих - дано ви спестя малко пари.
Първо - да, определено е ПО-СКЪП от другите протеини на пазара. Но дали си струва? Нека видим фактите:
Добрите страни:
Пълноценен протеин - има всички важни аминокиселини
Върши работа, ако сте с непоносимост към млечни продукти
Идеален за палео маниаците
Бонус: има малко креатин и желязо
Не чак толкова добрите:
Цената (споменах ли, че е скъп?)
Вкусът... да кажем, че не е за всеки
Може да е тежък за стомаха
Не е особено еко-friendly за производство
Сравнение със суроватъчния:
Честно казано, суроватъчният протеин:
Усвоява се ПО-БЪРЗО
Доста по-евтин е
Има по-приятен вкус
Има повече научни проучвания зад гърба си
За кого Е подходящ телешкият протеин:
Хора с лактозна непоносимост
Палео последователи
Хора с алергии към млечни продукти
Тези, които искат да разнообразят източниците си на протеин
За кого НЕ Е:
Вегани/вегетарианци (очевидно)
Хора с ограничен бюджет
Тези, които търсят най-бързо усвоимия протеин
Хора с чувствителен стомах

Моят съвет:
Ако нямате специфични причини да използвате телешки протеин (като непоносимост към млечни), по-добре си останете на класическия суроватъчен. Ще си спестите пари и ще получите същите (ако не и по-добри) резултати.
А вие пробвали ли сте телешки протеин? Какво мислите - струва ли си парите или е просто маркетингов трик? Споделете опит!
Radoslav88

Re: Пробвали ли сте протеин Mex Whey Protein Isolate?

Мнениеот Dancho » 25 Апр 2013, 23:24

Аз бих ти препоръчал BF WHEY 82+ на BODYFAN NUTRITION.Много изчистен продукт.При това е с подсладител стевия.
Dancho

Висококачествен протеин „Body Fan” – BF WHEY 82+

Мнениеот Dancho » 26 Апр 2013, 00:07

Открих в един сайт нещо ново за пазара.Протеин на марката BODYFAN NUTRITION със стевия.
Сега му гледам съдържанието и аминокиселинния профил. 83,55 на 100 са протеините, като в една доза имаш към 5,5 гр BCAA и 4,2 гр Глутамин ... Протеина е повече от перфектен и не мисля, че ще се намери толкова завършен продукт на тази цена.
Dancho

Re: Висококачествен протеин „Body Fan” – BF WHEY 82+

Мнениеот Kiro » 27 Апр 2013, 00:59

Грамажа 2000 гр. ли е ? Mоже ли да ми кажете ползите от този протеин и дали става за хора които се занимават с колоездене?
Kiro

Мнениеот Radoslav88 » 27 Апр 2013, 14:36

Dancho, но този който ми предлагаш не е само изолат. Като го гледам има доста мазнини и въглехидрати, така че не ме устройва. Искам да качвам само ЧИСТА МУСКУЛНА МАСА !
Radoslav88

Мнениеот Dancho » 27 Апр 2013, 23:27

Мисля,че е по-добре да се запознаеш първо с характеристиката на продукта, който ти предложих. Протеинът BF Whey 82+ е с естествен подсладител стевия, както бях написал и по-горе, но явно ти не си погледнал добре спецификацията.Говориш за чиста мускулна маса, но за съжаление въглехидратите, които се съдържат в Mex Whey са от прости захари, което е далеч по-нездравословно.В крайна сметка, всеки сам избира.
Dancho

Мнениеот Dancho » 05 Май 2013, 17:27

BF WHEY 82+ се предлага в разфасовка от 2 кг. и три различни вкуса.Разбира се,че става за спортисти практикуващи колоездене.Дори би бил най-добрият вариант за по-ефективното им възстановяване след тежките тренировки на колоездачите.
Dancho

Мнениеот Dancho » 18 Авг 2013, 10:57

:lol: :lol: :lol: :D Ненчо ве Ненчо!Хората не са глупави. Доста очебийно плюеш.От всякъде си личи че си антирекламен жалък конкурент!Не Можеш да преглътне факта че BF WHEY 82+ е най добрия протеин на пазара. :D
Dancho

Мнениеот Kiro » 29 Авг 2013, 09:16

Аз лично никога не съм мислил към какъв протеин да се насоча.Един приятел ми каза за BF WHEY 82+ поръчах си ванилия от сайта на фирмата производител и мога да кажа че,съм очерован!Уникален вкус!Много бързо ме възстанови след тренировка. Възхитен съм и мисля следващия път да пробвам ягода.
Kiro

Мнениеот Kiro » 29 Авг 2013, 09:20

Аз лично никога не съм мислил към какъв протеин да се насоча.Един приятел ми каза за BF WHEY 82+ поръчах си ванилия от сайта на фирмата производител и мога да кажа че,съм очерован!Уникален вкус!Много бързо ме възстанови след тренировка. Възхитен съм и мисля следващия път да пробвам ягода.
Kiro

Следваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти