Какъв хладилник с фризер да избера

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Re: Какъв хладилник с фризер да избера

Мнениеот rabotnata pchela » 30 Дек 2014, 14:44

Много искам и аз нов хладилник, който да събира всичко, което купя - главно във фризера, защото гледам за зимата да го напълня с колкото се може повече зеленчуци, които да размразяваме и хапваме през студените месеци. Обаче големите хладилници идват доста скъпи, чудя се, цената оправдава ли качеството им и могат ли да се използват както старите хладлници по 10-15 години, или след 4-5 год. ще трябва да се подменят? :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот fairy » 14 Юни 2016, 13:00

За какво ти е хладилник, който издържа 4-5 години? Чак толкова некачествени едва ли има. Вярно, скъпички са големите с по-обширен фризер и с другите екстри, но си заслужават.
fairy

Мнениеот Kremiliya » 30 Юни 2016, 13:57

fairy написа:За какво ти е хладилник, който издържа 4-5 години? Чак толкова некачествени едва ли има. Вярно, скъпички са големите с по-обширен фризер и с другите екстри, но си заслужават.

Хаха, мисля, че не си разбрала въпроса на Пчелата. :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Kremiliya » 30 Юни 2016, 13:58

rabotnata pchela написа:Много искам и аз нов хладилник, който да събира всичко, което купя - главно във фризера, защото гледам за зимата да го напълня с колкото се може повече зеленчуци, които да размразяваме и хапваме през студените месеци. Обаче големите хладилници идват доста скъпи, чудя се, цената оправдава ли качеството им и могат ли да се използват както старите хладлници по 10-15 години, или след 4-5 год. ще трябва да се подменят? :roll:

В наши дни май нищо не издържа толкова, колкото издържаха нещата преди години. :( Не знам за хубаво или за лошо е това, но е малко вероятно да изкарат. Сякаш нарочно ги правят след определен период да се скапват. Вече техниката далеч не е вечна.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот annamaria » 01 Юли 2016, 11:41

Kremiliya написа:В наши дни май нищо не издържа толкова, колкото издържаха нещата преди години. :( Не знам за хубаво или за лошо е това, но е малко вероятно да изкарат. Сякаш нарочно ги правят след определен период да се скапват. Вече техниката далеч не е вечна.

да. общо взето, всички марки от среден клас май издържат здрави до периода в който им е дадена гаранцията..
annamaria

Мнениеот mimeto90 » 01 Юли 2016, 12:19

Може би зависи от марката, но мисля, че хладилникът е уред, който издържа доста повече от 4 години и не би трябвало да имаме чести главоболия с него. Преди 6 г. си купих Либхер и съм много доволна.
mimeto90

Мнениеот annamaria » 13 Юли 2016, 10:57

то сега има такива с гаранции по 7 години, зависи от какъв клас уред се търси.
но има и един друг момент. като минат определен брой години, човек сигурно иска да смени хладилника не защото е счупен, а защото примерно вече харчи много повече от другите. все пак, технологиите напредват.
annamaria

Мнениеот borkova » 13 Юли 2016, 11:03

Да, технологиите напред с бързи темпове и кажи речи всяка година излиза по-добър уред, по-икономичен, по-усъвършенстван. Но може ли хайде не всяка година, но през 2-3 да сменяш всичко, защото има нещо по-модерно. Все пак не са дрехи.
borkova

Мнениеот Ваня Стойчева » 11 Авг 2016, 15:16

Не бих сменила, ако хладилника ми харчи малко :) т.е. ако се замислите, разхода, който ще се даде за нов, със сигурност няма да еп о-различен от това, което ще харчи сегашния за период от още 10 години.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот S_Milenska » 11 Авг 2016, 15:55

И аз не мисля, че е правилна и логична честата подмяна, Не казвам в наши дни да си с Мраз, но може да си с качествен хладилник, който да не харчи колкото модерните и да е на 6-7 години и пак да е добър. Еди хубав хладилник струва поне 1000 лева, а тези пари дали ше успее вашия да ги изхарчи скоро + консумацията на тока?
Аватар
S_Milenska

Предишна

Назад към За дома – съвети и идеи