Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.
Правила на форума
Добави отговор

Хоби или вещомания?

14 Апр 2014, 10:45

Питали ли сте се кои хора са вещомани?

Тези, заринали се в купища вещи, и при които е очевадно за каква ситуация става въпрос или има и скрити такива, които освен че сами не са осъзнали психичното си разстройство, ами, и почти по нищо не им личи?!?
В Америка вещоманите ги снимат в телевизионни предавания, а в България, лично аз, не съм чувала за такива особняци! Дали защото тук не се срещат? Или пък ги има, но не сме опрели до тях .... Възможно ли е хобито, от любимо занимание, да се превърне във вещомания? Вие какво мислите по въпроса?

Re: Хоби или вещомания?

14 Апр 2014, 13:19

Тези, които в Америка се вещомани, в България се вехтошари, разлиакта е там, че вещоманите събират ценни по един или друг начин вещи, а вехтошарите събират всичко, което дори и вещоманите не искат :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol:

04 Дек 2014, 17:57

Е всеки има право да има хобита, стига само да не говорим за някакви болестни състояния :)

21 Яну 2015, 16:37

Мисля си че тези са маниаци, не може хобито ти да е да събираш различни предмети, в крайна сметка те заемат много място!

21 Яну 2015, 17:15

Те освен, че събират неща, които заемат място, са и неща, които крайно не са им необходими (като кутии от цигари примерно)

22 Яну 2015, 10:16

Alexandrina написа:Те освен, че събират неща, които заемат място, са и неща, които крайно не са им необходими (като кутии от цигари примерно)

Като деца си правихме роботи от кутиите за цигари, което беше много яко, сега като се замисля. По-лошото е, че събират примерно шишета, дрехи, които никога няма да облекат, торбички, парцалчета, капачки, все странни неща. Разбирам да имаш страст към едно нещо, но да събираш, за да си в играта ми идва в повече. :roll:

23 Яну 2015, 16:13

Perla написа:Питали ли сте се кои хора са вещомани?

Тези, заринали се в купища вещи, и при които е очевадно за каква ситуация става въпрос или има и скрити такива, които освен че сами не са осъзнали психичното си разстройство, ами, и почти по нищо не им личи?!?
В Америка вещоманите ги снимат в телевизионни предавания, а в България, лично аз, не съм чувала за такива особняци! Дали защото тук не се срещат? Или пък ги има, но не сме опрели до тях .... Възможно ли е хобито, от любимо занимание, да се превърне във вещомания? Вие какво мислите по въпроса?

Има ги разбира се, само че тук никой не ги снима. Голяма част от хората са такъв тип "плюшкини", дори и да не са стигнали до тази крайна фаза.

23 Яну 2015, 16:26

Чак такива хора не знам, които да са се заринали във вещи, но познавам много, които не изхвърлят почти нищо, освен ако не е безвъзвратно счупено - да речем чиния счупена. :))) Но ако е дреха, дори и закърпена 10 пъти пак се пази.

27 Яну 2015, 15:38

Чувала съм, че счупена посуда не е хубаво да се държи, трябва да се изхвърли.

27 Яну 2015, 15:58

Alexandrina написа:Чувала съм, че счупена посуда не е хубаво да се държи, трябва да се изхвърли.

То това е по-скоро суеверие, но всеки си събира разни неща, за хубаво или за лошо се трупат и след 15 години е картинка :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3