Помощ, как се отглежда азалия?!!

Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Помощ, как се отглежда азалия?!!

Мнениеот Ginger » 16 Апр 2014, 12:33

Привет! Не знам колко от дамите тук си падат по градинарството или по отглеждането на цветя вкъщи, но имам нужда от вашата помощ! Четох в интернет как се отглежда азалия, но не мога да се справя с нея!

Баща ми я подари за осми март и седмица по-късно цветовете й започнаха да покафеняват! :oops: Нито я преполивам, нито я държа суха, затова реших, че е нужно да я присъдя в по-голяма саксия! :idea: Имаше смисъл от това, тъй като корените на азалията бяха много преплетени, но вече 4 дни по-късно няма ефект :( , цветовете продължават да покафеняват все повече! :(
Дайте ми някакви съвети, на какво може да се дължи това? :?: Не искам азалията да е поредното унищожено от мен цвете, наистина много я харесвам, а най-много ми харесват цветовете й, предполага, че поради тази причина капят! :mrgreen:
Ginger

Re: Помощ, как се отглежда азалия?!!

Мнениеот Коцева » 16 Апр 2014, 12:43

Аз уморих една, сега се справям с втора, но мисля, че тайната е в това да пръскаш листата й с вода, но само листата, не и цветовете! :!: Що се отнася до цветовете, предполагам ,че по-скоро им е дошло времето да си окапят, по-добре е да махаш тези, които са покафенели, тъй като ако загният могат да увредят и други части от азалията! Бъди внимателна и с местенето, тя не обича да си променя местоположението, така че й намери хубаво място и да стои там на топло и поддържай влага! ;)
Коцева

Мнениеот silver933 » 01 Дек 2014, 17:51

Изобщо не мога да гледам цветя, като гледам не съм единствен, азалията обаче е много красива, но ме е страх, че няма да мога да се справя и с нея. :cry:
Аватар
silver933

Мнениеот ramimni » 04 Дек 2014, 15:26

Моята странно как реши да цъфти. :o :D :D Предполагам, че й хареса новото й място, понеже от няколко месеца е в стая, която се отоплява, а и когато я поливам, което се случва през ден, я пръскам с вода и тя ми изглежда щастлива, на всичкото отгоре, й излязоха листа в основата на стъблото и сега продължават да се качват нагоре :shock: :D много й се радвам. Според мен трябва да пробваш да й сменяш обстановката, докато не откриеш точното място! :)
ramimni

Мнениеот Pipilota » 08 Дек 2014, 10:10

ramimni написа:Моята странно как реши да цъфти. :o :D :D Предполагам, че й хареса новото й място, понеже от няколко месеца е в стая, която се отоплява, а и когато я поливам, което се случва през ден, я пръскам с вода и тя ми изглежда щастлива, на всичкото отгоре, й излязоха листа в основата на стъблото и сега продължават да се качват нагоре :shock: :D много й се радвам. Според мен трябва да пробваш да й сменяш обстановката, докато не откриеш точното място! :)

Е, трябваше една снимка да ѝ направиш, та да ѝ се порадваме :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот BeenieGal » 11 Май 2015, 16:18

Не е толкова трудно, на мен ми я подариха за рожден ден и откакто я оставиха на рождения ден не съм я местила само вода й слагам, явно мястото й харесва и предполагам, че това е важното :roll:
Аватар
BeenieGal

Мнениеот MaLkA_sLaDoRaNa » 21 Май 2015, 11:03

Вкъщи имаме едно огромно цвете, пак такова - азалия, майка ми не знам как и с какво я поддържа ама всяка пролет адски избуява!
MaLkA_sLaDoRaNa

Назад към Хоби и развлечения