Безумията в учебниците на децата ни!

Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Безумията в учебниците на децата ни!

Мнениеот lini_leni » 17 Апр 2014, 12:00

Сложих темата тук, понеже е по-скоро за забавление, от колкото да се тюхкаме - ама как така... Така или иначе не може да се направи кой знае колко!

Далеч съм от момента, в който децата ми ще тръгнат на училище, но вчера бях потресена (сега вече ми е смешно :lol: ), когато отидох на гости на моя приятелка! Заговорихме се за училището и децата, тя има две отрочета - едното във втори, другото в четвърти клас!
Разказа ми за безумията в учебниците, по които трябва да учат децата й, но в крайна сметка се оказва, че повече затъпяват, от колкото да научават нещо полезно! :idea:

Успокоявах я с това, че след време ще свикне с тъпизмите, но след като ме запозна с няколко песнички и стихотворения ми идваше да потъна в земята от срам! :oops: :oops: В крайна сметка тези безумия съществуват в българските учебници, по които трябва да учат децата ни и на базата на тези знания да имат високи дипломи, за да могат един ден да постъпят в добър университет, например!

Предполагам, че повечето сте чували песничката, в която Лиска искала да стане миска, а Вълчо трябвало да плати, за да се случи това :mrgreen: :mrgreen: Е, по-късно като се сетя пак ще напиша някои от бисерите на безумните български учебници, до тогава споделяйте на воля :!:
lini_leni

Re: Безумията в учебниците на децата ни!

Мнениеот JohnLocke » 17 Апр 2014, 12:09

Сестра ми е в 3-ти клас и майка ме кара да я изпитвам, при което един ден сядаме да ми говори по Човек и общество за Самуил, но единствената информация, която снесе беше на коя дата му е спряло сърцето :shock: :shock: :shock: :shock: и тъкмо щях да й се карам, защо ми губи времето и не си е научила урока, когато ми каза, че нямало друго в учебника! Отварям аз и какво да видя - няма друго в учебника за него, най-важното събитие е смъртта - явно :mrgreen: :!: :shock: :shock: :shock:
JohnLocke

Мнениеот silver933 » 01 Дек 2014, 17:51

Сегашните учебници за абсурдни, имам чувството, че идеята е да забравим за миналото си! :shock:
Аватар
silver933

Мнениеот ramimni » 04 Дек 2014, 15:29

Ами като започнем от учебника по музика и свършим с този по история, направо всичко ми се вижда трагично, не мога да си представя по какви учебници ще учат техните деца :shock:
ramimni

Мнениеот Kaya » 04 Дек 2014, 17:56

ramimni написа:Ами като започнем от учебника по музика и свършим с този по история, направо всичко ми се вижда трагично, не мога да си представя по какви учебници ще учат техните деца :shock:

То е чудно и децата другата година по какви абсурди ще учат! Все по-зле става образованието, не знам това глупаво модернизиране от къде идва... :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот klara » 26 Яну 2016, 16:15

Да, пълнят ги с глупости пък махат от тях текстове, които са важни за историята и паметта ни - "История славяноболгарска", песни на Чинтулов, народни песни.
klara

Мнениеот mix_twix » 26 Яну 2016, 16:50

klara написа:Да, пълнят ги с глупости пък махат от тях текстове, които са важни за историята и паметта ни - "История славяноболгарска", песни на Чинтулов, народни песни.

Тая прословута История славянобългарска, ако Паисий беше жив щеше да включи в нея и думите "защо се срамуваш да отвориш статията, а гледаш само заглавието... " :mrgreen: Ще я учат децата, спокойно, само че в по-горни класове.
Аватар
mix_twix

Мнениеот nadqta » 26 Яну 2016, 17:13

Но има и такива, които не са в програмата, учат се евентуално ако ти трябва, за да кандидатстваш, което автоматично означава частен учител
nadqta

Мнениеот zagrijena » 27 Яну 2016, 11:45

Разбрахте ли за последната издънка? По история в 7 ли беше, в 8 ли клас беше събират заедно изучаването на Средновековие и 18-19 век. А досега Средновековието са го учили само него в 5 кл.! Тия хора нямат мозък!
zagrijena

Назад към Хоби и развлечения