Как се използват различните четки за грим?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Как се използват различните четки за грим?

Мнениеот Грохот » 15 Май 2014, 12:19

Времето до бала съвсем накъся и започнах много да се притеснявам за грима си. За да не стават гафове си запазих един час за грим, за всеки случай. Първоначално много ми се искаше да не хвърлям излишни пари и да се гримирам сама, но никакво време не ми остава да направя пробен грим (най-малкото)! :(

Междувременно си купих четки за грим – супер аматьорски :oops: , но ми се искаше да разбера коя как се ползва и след като свикна да си купя по-хубави! :idea:
Виждам има някакви скосени, различни по големина четки за грим, ама като съм гледала преди някакви клипчета всяко момиче използваше различни четки за различни зони – нищо не разбрах!!! :(
Надявам се да ми помогнете и да разгадая тази моя мистерия с предназначението на различните четките за грим…
Грохот

Re: Как се използват различните четки за грим?

Мнениеот annydance » 15 Май 2014, 12:27

Да ти кажа добро решение си взела, аз на моя бал закъснях зверски поради същата причина - реших сама да си направя грима, не беше нищо ангажиращо - сенки (почти безцветни), очна линия и спирала, но исках да изглеждам добре. Мои съученички бяха решили и те така да направят, но те явно никога не си бяха слагали очна линия и бяха доста различни очите им, още на пръв поглед! :oops:
А относно сенките имам точно две (нищо особено, но ми вършат идеална работа) и без това се гримирам както аз си знам, не спазвам кой знае какви правила, само да изглежда добре :!: надявам се и аз, някоя от по-вещите ни дами да си сподели!
annydance

Мнениеот Bambaa » 27 Май 2014, 12:14

Нищо не разбирам от това и съм щастлива от факта :lol: :mrgreen: не мисля, че са необходими кой знае какви четки за ежедневен грим, като ти се наложи все ще намериш начин да се справиш или ще отидеш при професионалист. В крайна сметка и професионалните четки и професионалните гримове са скъпи и не си струват, ако не ги ползваш ежедневно! :!:
Аватар
Bambaa

Мнениеот Elica » 27 Ное 2014, 16:13

Аз се гримирам почти еднакво винаги, не използвам тежък грим, но пък мисля, че може лесно да се разбере коя четка за какво служи :roll:
Аватар
Elica

Мнениеот Harmony » 28 Ное 2014, 13:42

Много рядко слагам тежък грим, но когато го правя използвам само две четчици и нямам идея какви са, бях си ги харесала в един магазин за козметика и просто ги грабнах. Едната е малко по-тънка от другата и с тънката нанасям по-светлия цвят, който е в по-тясната част на окото, до кладенчето, а с по-широката към външния ъгъл. И понеже, както казах, рядко ги използвам след това си ги измирам, та ако реша следващия път да използвам други цветове, поне да са си чисти! ;)
Аватар
Harmony

Мнениеот Malina » 05 Дек 2014, 17:27

Аз използвам рядко грим и четки изобщо не съм използвала, но гледам, че има много видове. Има една скосена, тя май е за тънка линия около окото - тип очна линия :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Rali_hr » 08 Дек 2014, 14:30

Не ги знам и аз също, признавам си! Мисля, че това е по-скоро в професионалната сфера, отколкото у дома да се гримираш с четки :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот S_Milenska » 12 Яну 2015, 12:57

НИкога не съм знаела, а и аз не се гримирам добре изобщо.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Kaya » 13 Яну 2015, 10:23

Аз ли съм останала единствената, която използва онова с дунапренчето, даже не знам как се нарича. :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Snejna » 13 Яну 2015, 15:46

Не използвам различни четки, използвам си обикновени. :)
Аватар
Snejna

Следваща

Назад към Козметика и грим