Mimi_Mom написа:И моето няма да ходи на ДГ - по същата причина. Подкрепям те с две ръце, Moni!
Къде ще се социализират децата ли? В социализилището, естествено! Социализилището е подготовка за живота! 12 години се подготвяш за някъде, където често пъти така и не влизаш (от подготовка време не остава), често влизаш, но през задния вход...
Как ще се ориентират в колективите, в които ЕДИН ДЕН ще влязат ли? Амо те всеки ден са в колектив - семейството. Всеки живее на улица, има баба и дядо, приятели, братовчеди, познати, магазинери, съседи... Но някои не влизат в тези ежедневни колективи (демек, в живота), защото са заети да се подготвят за ЖИВОТА - в социализилището.
lussy, и аз мисля така за "страничните" дейности и занималните, детските работилници, хоровете и школите, танцовите ансамбли и т.н. Особено за кооперативите. Парите са гаден проблем, да - и ние го имаме. Но оцеляваме - и не само ;) - изкарваме насъщната ракийка и салатка от единия декар на дядо, който се хванахме да обработваме, и от почасова работа.
Та така.
Браво, много положително ми действат хора като вас, някак особено вдъхновяващо е, поздравления! Моите пораснаха, но с удоволствие бих подсказала тази идея за внуците ми, надявам се ме чуят децата