16 Юли 2015, 11:46
rabotnata pchela написа:2 ч брашно
2 с.л. захар
2 ч.л бакпулвер
2 яйца
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
2 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. олио
Това е любимата ми рецепта за американски палачинки. От същата смес правя и обикновени тънки палачинки, като слагам повече мляко. Вкусът е съвършен просто!А най-хубавото е, че остават меки дори и след като са стояли.
16 Юли 2015, 12:10
19 Юли 2015, 10:18
Коцева написа:Те са меки заради маслото, с което се мажат, а не защото нямат бакпулвер, аз би правя с далеч по-малко продукти и смея да кажа, че не съм получила оплаквания до този момент
20 Юли 2015, 12:39
Rali_hr написа:Коцева написа:Те са меки заради маслото, с което се мажат, а не защото нямат бакпулвер, аз би правя с далеч по-малко продукти и смея да кажа, че не съм получила оплаквания до този момент
Ми те могат да са меки и защото просто се запарват една под друга дори и да не им слагаш масло...
20 Юли 2015, 13:28
20 Юли 2015, 15:10
20 Юли 2015, 16:44
Elica написа:аз обичам селските катми,които ги правят на сач, мажат с лук и накрая с мас!
21 Юли 2015, 14:50
06 Авг 2015, 12:33
А лука - топнат в мас! наистина едновремешните катми на баба бяха велики! Спомням си мой приятел донесе от селото си такива катми, е срам не срам - всичко ометох!Локумът написа:Правиш едно хубаво постно тесто, мажеш с лук сача и печеш!
06 Авг 2015, 13:13