Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Кои са най-вкусните палачинки за вас?

06 Авг 2015, 13:25

red_eyes написа:Хайде маста, тя горе-долу, ама каква е ролята на лука в цялата картинка, не разбрах, това за пръв път го чувам от вас? :roll:

Лукът хем овкусява, ама и с него се маже сача! :)

06 Авг 2015, 15:47

mix_twix написа:
red_eyes написа:Хайде маста, тя горе-долу, ама каква е ролята на лука в цялата картинка, не разбрах, това за пръв път го чувам от вас? :roll:

Лукът хем овкусява, ама и с него се маже сача! :)

И аз не знаех, че се маже, защоо само заради вкуса? :shock:

06 Авг 2015, 16:32

Elica написа:
Локумът написа:Правиш едно хубаво постно тесто, мажеш с лук сача и печеш! :mrgreen:
А лука - топнат в мас! наистина едновремешните катми на баба бяха велики! Спомням си мой приятел донесе от селото си такива катми, е срам не срам - всичко ометох!

И лъщяха и бяха гланцирани сякаш, ехх спомени!

06 Авг 2015, 16:53

miron написа:
Elica написа:
Локумът написа:Правиш едно хубаво постно тесто, мажеш с лук сача и печеш! :mrgreen:
А лука - топнат в мас! наистина едновремешните катми на баба бяха велики! Спомням си мой приятел донесе от селото си такива катми, е срам не срам - всичко ометох!

И лъщяха и бяха гланцирани сякаш, ехх спомени!

Маста не прощава, имай го предвид това нещо! :mrgreen: Абе само на мен ли никога не са ми били толкова вкусни тези катми, предпочитам палачинките на мама - крехки и тънки!

06 Авг 2015, 17:06

Моята баба мажеше сача със сланина! За лук не знам, после слагаше и на готовите катми!

07 Авг 2015, 08:52

На мен най-много ми харесват тея палачинки, които виждаме по тв. :) С прясно мляко, с яйца хубави и на дупки, меки и с приятен аромат. :)

07 Авг 2015, 10:21

Monika_Spasova написа:На мен най-много ми харесват тея палачинки, които виждаме по тв. :) С прясно мляко, с яйца хубави и на дупки, меки и с приятен аромат. :)

Те всичките сякаш със сходни продукти се правят, но разликата е в количеството на брашното, ама не се сещам тези американския тип ставаха ли така на дупчици като нашите или остават без въздух? :roll:

07 Авг 2015, 10:29

Нямат дупки, но нашите изглеждат далеч по-апетитно! :)

07 Авг 2015, 11:10

Mon_ton написа:Нямат дупки, но нашите изглеждат далеч по-апетитно! :)

На мен ми харесват палачинките тип тези, които правят по местата за бързо хранене, но ги пекат на такъв ел. сач, адски са вкусни или поне досега на лоши не съм попадала :idea:

07 Авг 2015, 11:26

Да вкусни са но тоя сач е толкова мизерен че ме отказва. Мисля че те са само с брашно и вода е вярвсм да им слагат мляко и яйца а и при положение че не ги държат на хладно а оод навеситд дето е 40 градуса.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5