Идеи за детски игри, които да развиват въображението?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Идеи за детски игри, които да развиват въображението?

Мнениеот Snejna » 28 Апр 2015, 16:45

Момиченцата могат и да рисуват. Наистина почти няма момиче, което да обичаа да играе с лего, но това не прави констркторите лоши за тях. :))
Аватар
Snejna

Мнениеот Rali_hr » 29 Апр 2015, 11:13

Рисуването по история също развива много въображението, идеята ми дойде тези дни, когато синът ми започна да рисува Земята, само защото в градината им разказвали за това. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 29 Апр 2015, 11:35

Rali_hr написа:Рисуването по история също развива много въображението, идеята ми дойде тези дни, когато синът ми започна да рисува Земята, само защото в градината им разказвали за това. :)

Много хитро! Всъщност ние самите трябва да накраме децата ни да имат въобржание, дори да си играят с играчките и да им измислят истории е въображение. :) Аз да си призная никога не съм имала някакво голямо въображение, да не кажа хич. Спомням си в училище, искаха да измислим някаква небивала история, моята беше много глупава. :mrgreen:
Аватар
Snejna

Мнениеот S_Milenska » 30 Апр 2015, 11:14

Харесва ми идеята с рисуването, сега се сетих, че у нас никога не сме рисували динозаври! :) Това е много добра идея! :mrgreen:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Snejna » 30 Апр 2015, 11:48

То и ние не сме рисували динозаври. :)
Когато възпитаваме въображение, идеята на бива да идва от нас, а от детето. Ние само можем да му помогнем малко, като му дадем някоя идея, особено в началото. :)
Аватар
Snejna

Мнениеот Malina » 30 Апр 2015, 13:51

Често в градината използваме буквите, като възможност за развитие на въображението. Играчките също е добре да са разнообзани! Най-важното за въображението е намаляването на телевизията, децата са ангажирани с анимации, нямат време за игри. :) Оставете ги да се обличат както пожелаят, да си направят костюм от дрехи- ваши и негови и да играе на воля. ;)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Предишна

Назад към Възпитание, грижа и съвети