Идеи за детски игри, които да развиват въображението?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Идеи за детски игри, които да развиват въображението?

Мнениеот moni.sparrow » 28 Юни 2014, 13:13

За мен е много важно детето ми да развива въображението си, това би му помогнало да разбира света по-лесно, да научава по-лесно уроците си в последствие. :idea:

Според вас какви игри биха могли да развиват въображението на децата? Моето дете е още малко и сега започнахме играта с цветовете.
Вчера се обличахме в зелено, ядяхме зелена храна, събирахме зелени листа, рисувахме със зелени пастели, но не съм убедена, че това е достатъчно.

Дайте ми идеи за детски игри, които сте използвали, за да развивате въображението на децата си? :roll:
moni.sparrow

Re: Идеи за детски игри, които да развиват въображението?

Мнениеот lussy » 28 Юни 2014, 13:18

Според мен на една по-малка възраст е добре да се научат децата първо на координация на крайниците, първо с ритане на топка, след прохождането, след това игрите с балони ще развият координацията на ръцете, в по-късен етап е редно да се мисли и за въображението, но легото мисля, че би се погрижило за това
lussy

Мнениеот Snejna » 02 Дек 2014, 14:37

Детето има нужда от занимания, така е. Рисуването, кукления театър, подреждането на различни кубчета като животни помагат на въображението в такава по-малка възраст. :)
Аватар
Snejna

Мнениеот Pipilota » 05 Дек 2014, 11:06

Много зависи дали е момиче или момче ;) Момичетата обичат да рисуват, да танцуват, да играят с кукли, момчетата обичат да разглобяват разни неща, да играят с конструктори, да си правят пътища по килимите и т.н. т.н... :mrgreen: Все им се развива въображението на децата, важното е да не сядат пред тв за повече от час :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот S_Milenska » 17 Дек 2014, 13:06

Да, полът е от значение когато става въпрос за игрите. Макар че за момиченцата има много повече възможности, защото освен с кукли, могат да играят и с рицари, докато е странно момче да си играе с кукли :Р
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Krum » 17 Дек 2014, 15:55

Сами ако си правят куклен театър много развива мозъка ;)
Аватар
Krum

Мнениеот arooj » 19 Дек 2014, 12:12

Аз качих след като родих над 20кг. и още не мога да се отърва от тях. Стоенето вкъщи много ми пречи на мен и на волята. :roll: Но наистина и за масово виждам, че много жени пълнеят след раждането, тъй че май не съм единичен случай, каква е причината при останалите не мога да кажа.
arooj

Мнениеот nadqta » 19 Дек 2014, 12:50

arooj написа:Аз качих след като родих над 20кг. и още не мога да се отърва от тях. Стоенето вкъщи много ми пречи на мен и на волята. :roll: Но наистина и за масово виждам, че много жени пълнеят след раждането, тъй че май не съм единичен случай, каква е причината при останалите не мога да кажа.

Малко си пообъркала темата, ама явно, че не си единствен случай и все пак игрите, като се замисля, не съм убедена, че всички добре познати ни игри развиват някакво въображение, те затова са и направени такива!
nadqta

Мнениеот Rali_hr » 19 Дек 2014, 14:53

Може и шахът да развива мозъка, зависи много как представите играта, ако я обърнете в битка на две кралства може да се превърне в истинска приказка!
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Lili_pili » 27 Яну 2015, 18:06

Пъзелите са супер подходящи за игри и за развитието на мозъка на децата ;)
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети